Bana Still Got The Blues mu oneriyorsun gerçekten 😆Yapmayın hocam bu mu melodik solo ? Gary Moore Still Got The Blues dinleyin,melodik solo görürsünüz 😉
Neyse..
Herkesin kulağı kendine has, ben melodik olarak soloyu beğendim, sen beğenme..
Bana Still Got The Blues mu oneriyorsun gerçekten 😆Yapmayın hocam bu mu melodik solo ? Gary Moore Still Got The Blues dinleyin,melodik solo görürsünüz 😉
Bende tek şarkıda gömmeden tüm albümü dinleyip yorum yapmanın daha objektif ve daha faydalı olacağını düşünüyorum. İyi yada kötü(zaten kişiden kişiye değişir) farketmez müzik yapmak ve yapmaya çalışmak önemli. Tabiki her zaman daha iyisini yapmaya çalışmalıyız.hala dinlemedim, iyi kötü diyemiyorum, ama ülkemizden doğru dürüst iş çıkmıyor diye de iyi değilse iyiymiş gibi davranmayı saçma buluyorum.. ülkemizde düzgün bişeyler olmamasının temel sebeplerinden biri de bu olabilir.. bizden çıkmıyorsa çıkan yerlerin müziklerini dinlemeyi yeğlerim.. abdurrahman çelebi kültürü tembelliğe iter.. "salladım tuttu, ne kasıcam"a yol verir.. vermeyecek idiyse de zaten, o kafadaki adam "bu olmadı, ya düzelteyim ya çöpe atayım" der ve kötü haliyle yayınlamaz.. (tekrar: bu mesaj selim ışık'ın işine değil, genel anlamda yazılmıştır)
Bütün yorumları okuduktan sonra şarkıyı dinledim. Bazı yorumlar çok acımasız geldi. Selim Işık'ın gitaristliğini vokalistliğini eleştirmeyeceğim herkesin yeteneği farklı. Biraz meyve veren ağaç taşlanır durumu olmuş. Ülkede herkes her şeyin en iyisini kendisinin yaptığını düşünür durumda maalesef. Düşünün burada Kirk Hammett'ın gitaristliği bile tartışıldı. Sen ondan daha iyi gitar çalabilirsin. Ama o Metallica'da sen ise evinde amfinin dibinde kuzu kuzu çalıyorsun. Demek ki iyi olmak yeterli değil başarılı olmak için. Bu çekememezlik de oradan geliyor zaten. Ben ondan daha iyiyim o zaman niye buradayım mantığı. Adım gibi eminim ki medya bölümünde tıngır mıngır gitarını çalıp videosunu çeken ve onlarca beğeni ve yorum alan arkadaşlardan bir tanesi kendi kitlesini oluşturup biraz ses getirmeye başlasın onu bile topa tutmaya başlarız. Bizim işimiz çalmayla falan değil aslında.
Biz ne cüretkar bir toplumuz arkadaş. En iyisini yapmak, çok çalışmak, çok para harcamak, virtüöz olmak her zaman başarılı olacağınızın garantisini vermez. Bir kişi çok iyi gitarist, çok iyi vokalist olmayabilir. Ama bazen kimsenin akıl edemediği bir fikri hayata geçirmek, kendi kendine bir kapı açıp o kapıdan ilerleyip insanların taktirini kazanmak, kendine bir çevre yaratmak, o çevreyi genişletmek, kendini kendi imkanlarıyla insanlara bir şekilde tanıtmak da bir başarıdır. Selim Işık bunları gerçekleştirdi şimdide kendine bir albüm yaptı. Ben yapılan yorumlardan gerçekten bir kıskançlık, çekememezlik olduğunu çıkarıyorum. Çünkü dinlediğim kadarıyla normal, iyi düzenlenmiş, beni rahatsız etmeyen, akılda kalıcı bir şarkı bu. Resmen yerin dibine sokulmuş. Youtube videosunu laptoptan izlerken laptopun hoparlöründen dinlediğimiz şarkı hakkında teknik analiz yapan insanlarız biz. Ülkemizden düzgün bir şey çıkmıyor lafını bir tarafa bırakalım. Ülkemizden düzgün şeyler çıkıyor ama herkes ben daha iyisini yaparım mantığında olduğu için o düzgün şeyler düzgün olarak raflarda düzgün düzgün kalıyorlar. Cem Yılmaz'ın dediği gibi herkes komik memlekette. Aslında herkes her şey. Bizim sorunumuz sosyolojik.
Günlerdir ben de öyle okuyorum yazacaktım 🙂)henüz dinlemedim ama merak ediyorum başlığı benden başka "selim ışık'ın tutmayan albümü" diye yanlış okuyan var mı? "ulen hangi albüm tutmuş ki?" diye diye meraktan girdim..
Ben yapılan yorumlardan gerçekten bir kıskançlık, çekememezlik olduğunu çıkarıyorum.
Ortada büyük bir emek var. Beste var. Paçavra demek çok büyük haksızlık. İyi yada kötü olabilir. İstediğimiz kadar eleştiririz. Ama ortaya çıkan sanat eserini aşağılamak kötü bir şey. Elbet şarkının seveni var.Bu çıkarımı yaptın ya artık bu da senin en büyük başarın bence. Kıskanılacak şey bu değildir. Mesela Model'i kıskanabilirsin adam çünlü başarılı oluyor tutuluyor filan. Adam youtube'dan verdiği gitar dersleriyle Ferrari alıp filan gezse çekemezsin tamam da bu paçavrayla dinleyiciye hakaret eden adamın nesini kıskanacaksın ?
Bu çıkarımı yaptın ya artık bu da senin en büyük başarın bence. Kıskanılacak şey bu değildir. Mesela Model'i kıskanabilirsin adam çünlü başarılı oluyor tutuluyor filan. Adam youtube'dan verdiği gitar dersleriyle Ferrari alıp filan gezse çekemezsin tamam da bu paçavrayla dinleyiciye hakaret eden adamın nesini kıskanacaksın ?
Fazlasıyla mükemmeliyetçi ve çok keskin eleştirel tavırlar sergilemek, muhtemelen kişilerin kendilerine bakış açısını da yansıtıyor (birinci elden deneyimim var bu konuda...). O yüzden başkalarından da mükemmellik bekliyor ve acımasız eleştiriyorlar.Bütün yorumları okuduktan sonra şarkıyı dinledim. Bazı yorumlar çok acımasız geldi. Selim Işık'ın gitaristliğini vokalistliğini eleştirmeyeceğim herkesin yeteneği farklı. Biraz meyve veren ağaç taşlanır durumu olmuş. Ülkede herkes her şeyin en iyisini kendisinin yaptığını düşünür durumda maalesef. Düşünün burada Kirk Hammett'ın gitaristliği bile tartışıldı. Sen ondan daha iyi gitar çalabilirsin. Ama o Metallica'da sen ise evinde amfinin dibinde kuzu kuzu çalıyorsun. Demek ki iyi olmak yeterli değil başarılı olmak için. Bu çekememezlik de oradan geliyor zaten. Ben ondan daha iyiyim o zaman niye buradayım mantığı. Adım gibi eminim ki medya bölümünde tıngır mıngır gitarını çalıp videosunu çeken ve onlarca beğeni ve yorum alan arkadaşlardan bir tanesi kendi kitlesini oluşturup biraz ses getirmeye başlasın onu bile topa tutmaya başlarız. Bizim işimiz çalmayla falan değil aslında.
Biz ne cüretkar bir toplumuz arkadaş. En iyisini yapmak, çok çalışmak, çok para harcamak, virtüöz olmak her zaman başarılı olacağınızın garantisini vermez. Bir kişi çok iyi gitarist, çok iyi vokalist olmayabilir. Ama bazen kimsenin akıl edemediği bir fikri hayata geçirmek, kendi kendine bir kapı açıp o kapıdan ilerleyip insanların taktirini kazanmak, kendine bir çevre yaratmak, o çevreyi genişletmek, kendini kendi imkanlarıyla insanlara bir şekilde tanıtmak da bir başarıdır. Selim Işık bunları gerçekleştirdi şimdide kendine bir albüm yaptı. Ben yapılan yorumlardan gerçekten bir kıskançlık, çekememezlik olduğunu çıkarıyorum. Çünkü dinlediğim kadarıyla normal, iyi düzenlenmiş, beni rahatsız etmeyen, akılda kalıcı bir şarkı bu. Resmen yerin dibine sokulmuş. Youtube videosunu laptoptan izlerken laptopun hoparlöründen dinlediğimiz şarkı hakkında teknik analiz yapan insanlarız biz. Ülkemizden düzgün bir şey çıkmıyor lafını bir tarafa bırakalım. Ülkemizden düzgün şeyler çıkıyor ama herkes ben daha iyisini yaparım mantığında olduğu için o düzgün şeyler düzgün olarak raflarda düzgün düzgün kalıyorlar. Cem Yılmaz'ın dediği gibi herkes komik memlekette. Aslında herkes her şey. Bizim sorunumuz sosyolojik.
Burası donanımhaber gibi bir site olmadigindan dolayi, yoğunluklu olarak gitaristlerin uğrak yeri olmasindan dolayi, gitar kismi ile ilgili yorumda bulunmak istiyorum; Selim isik'a bir cok yerde rastladim, sololarini dinledim. Bendleri inanılmaz derecede kötü bir gitaristtir. Kisiligine lafim yok, nasil insanlar sabri'ye kotu futbolundan dolayi yorum yapiyorsa bu da ayni kefededir benim icin. Şu video'da çaldığı kısımları beğenen insan varsa da başka birşey demiyorum.