Albümde de yer alıyor mu bilmiyorum ama şu soloya saygı duyulur bence (2.50), fazlasıyla duygu yüklü !
Yorumunuzun tek bir kelimesine dahi katılmıyorum. Gerçi bunu bildirmem pek umrunuzda olmayabilir. Bir insan profesyönellerin arasında piyasaya açılmışsa, ondan da profesyönel bir iş ya da performans beklenir. İnanın şu çaldığı parçayı ya da bestesini iki yıl gitar çalan herkes besleyebilir. Mesele ünlü olmaksa tek şarkısıyla, sansasyonel açıklamalarıyla ünlü olan ve tutulan aleyna tilki sanat güneşi o zaman. Meyve veren ağacı taşlamıyoruz yani. Kaldı ki yine dediğim gibi sabri, yasin gibi futbolcuları eleştirmeyelim. Hadise, hande yener gibi popçuların şarkılarını illa beğenelim. Çünkü biz onlar gibi ünlü değiliz. Kimse kimseyi eleştirmesin o zaman ya! Herkesin farklı bir tarzı, başarısı var çünkü. Ama mesele bu değil işte. Ünlü olmuş olabilir,- ki ününü tamamıyla gitar derslerinden alıyor.- Ama ünlü olmuş diye illa beğenmek diye bişey olmaz. Ben ünlü olursam mi telinden caddelerde rüzgar çalacağım. Kimse tek bir laf etmeyecek. Çünkü önemli olan yetenek değil ün. Hele sen bi ünlü ol benim gibi, piyasaya gir falan. o zaman eleştirirsin derim artık.Bütün yorumları okuduktan sonra şarkıyı dinledim. Bazı yorumlar çok acımasız geldi. Selim Işık'ın gitaristliğini vokalistliğini eleştirmeyeceğim herkesin yeteneği farklı. Biraz meyve veren ağaç taşlanır durumu olmuş. Ülkede herkes her şeyin en iyisini kendisinin yaptığını düşünür durumda maalesef. Düşünün burada Kirk Hammett'ın gitaristliği bile tartışıldı. Sen ondan daha iyi gitar çalabilirsin. Ama o Metallica'da sen ise evinde amfinin dibinde kuzu kuzu çalıyorsun. Demek ki iyi olmak yeterli değil başarılı olmak için. Bu çekememezlik de oradan geliyor zaten. Ben ondan daha iyiyim o zaman niye buradayım mantığı. Adım gibi eminim ki medya bölümünde tıngır mıngır gitarını çalıp videosunu çeken ve onlarca beğeni ve yorum alan arkadaşlardan bir tanesi kendi kitlesini oluşturup biraz ses getirmeye başlasın onu bile topa tutmaya başlarız. Bizim işimiz çalmayla falan değil aslında.
Biz ne cüretkar bir toplumuz arkadaş. En iyisini yapmak, çok çalışmak, çok para harcamak, virtüöz olmak her zaman başarılı olacağınızın garantisini vermez. Bir kişi çok iyi gitarist, çok iyi vokalist olmayabilir. Ama bazen kimsenin akıl edemediği bir fikri hayata geçirmek, kendi kendine bir kapı açıp o kapıdan ilerleyip insanların taktirini kazanmak, kendine bir çevre yaratmak, o çevreyi genişletmek, kendini kendi imkanlarıyla insanlara bir şekilde tanıtmak da bir başarıdır. Selim Işık bunları gerçekleştirdi şimdide kendine bir albüm yaptı. Ben yapılan yorumlardan gerçekten bir kıskançlık, çekememezlik olduğunu çıkarıyorum. Çünkü dinlediğim kadarıyla normal, iyi düzenlenmiş, beni rahatsız etmeyen, akılda kalıcı bir şarkı bu. Resmen yerin dibine sokulmuş. Youtube videosunu laptoptan izlerken laptopun hoparlöründen dinlediğimiz şarkı hakkında teknik analiz yapan insanlarız biz. Ülkemizden düzgün bir şey çıkmıyor lafını bir tarafa bırakalım. Ülkemizden düzgün şeyler çıkıyor ama herkes ben daha iyisini yaparım mantığında olduğu için o düzgün şeyler düzgün olarak raflarda düzgün düzgün kalıyorlar. Cem Yılmaz'ın dediği gibi herkes komik memlekette. Aslında herkes her şey. Bizim sorunumuz sosyolojik.
Albümde de yer alıyor mu bilmiyorum ama şu soloya saygı duyulur bence (2.50), fazlasıyla duygu yüklü !
Ben bu klibini beğendim luthierin sap işçiliği gayet temiz gözüküyor.Selim Işık rock discipline de yerli kaynak olarak başvurabileceğiniz az kaynaktan biri.Ben kendisini eğitim konusunda çok paylaşımcı ve faydalı buluyorum.Üstüne yaptığı işlerin notalarını backing tracklerini paylaşmış.Yaptığı albümler bana çok hitap etmiyor o ayrı.Ama dediğim gibi kişi ve müziğe yaklaşım olarak kendisinin hakkı yenemez.
Bir ara buraya yorumlayanların seceresine bir şekilde bakayım dedim, niyetlendim.. Ama sonra vazgeçtim.
Her müzisyenin kendine has bir tarzı, duruşu ve hitap ettiği kitle var değil mi? Beğenmek/beğenmemek tabii ki dinleyicilere kalmış bir durum.
Fakat şu soloyu dinledim gözüm kanadı, solosu bi b.ka benzememiş, dinlerken kabız oldum gibi saçma sapan kıskançlık içeren cümleleri bir kenara bırakalım.
Adam birçok genç müzisyene örnek ve destek olarak katkıda bulundu. Bunu inkar edebilecek olan var mı?
Gelelim yeteneğine;
Başta dediğim gibi, görecelidir. Beğenen olur beğenmeyen olur. Eleştiri yapacaksan yapıcı eleştiri yapar geçersin kenara.
Bu güne kadar dinlediğim bütün çalışmalarını beğenip takdir etmişimdir. Konu başındaki videoda Vokal hariç, keşke yapmasaymış demekten fazlasını söylemeye hakkım olmadığını düşünüyorum.
Grubu ile yaptığı birçok cover veya şarkıyı beğenerek dinledim. Selim Işık çalışmaları öyle bağımlılık yapacak türde değil fakat takdiri hak ettiği aşikar bir durumdur.
Aşikar olan bir durum daha var ki Selim Işık için seveni kadar gıcık olanı da var. Kıskançlıktan gıcık olmaktan bahsediyorum. Gizli gizli adamı takip edip, adını sorduğunda o kim la! Tanımıyorum diyecek acizler tanıyorum. Kasmamak lazım, emeğe saygı var ise karşısında eğilmek gerek.
Son bir dip not :
Bu soloları vesaire beğenmeyen arkadaşlar, kendileri bir kayıt atsın, ben ve benim gibi düşünenler de susup dinlesin.
Bir de selim ışık çok büyük imkanlara sahip değil. Sivasta doğmuş, elektro gitarı çok sonradan tanımış. Yani zorluklarla buraya geldi. Türkiye gibi bi ülkede sanat yapmak zor. Üretmek zor. Piyasada aktif gitaristlerin (konserler veren, albüm yapanlar) sayısı çok az. Bir elin parmağını geçmez nerdeyse. Selim ışıkta gitarın tanıtılmasını sevdirilmesine katkı sağladı. Elbette eleştirmek eksiklerini bulmak lazım. Bu eksikleri hataları değerlendirip bizim yapmamamız gerek.Bir ara buraya yorumlayanların seceresine bir şekilde bakayım dedim, niyetlendim.. Ama sonra vazgeçtim.
Her müzisyenin kendine has bir tarzı, duruşu ve hitap ettiği kitle var değil mi? Beğenmek/beğenmemek tabii ki dinleyicilere kalmış bir durum.
Fakat şu soloyu dinledim gözüm kanadı, solosu bi b.ka benzememiş, dinlerken kabız oldum gibi saçma sapan kıskançlık içeren cümleleri bir kenara bırakalım.
Adam birçok genç müzisyene örnek ve destek olarak katkıda bulundu. Bunu inkar edebilecek olan var mı?
Gelelim yeteneğine;
Başta dediğim gibi, görecelidir. Beğenen olur beğenmeyen olur. Eleştiri yapacaksan yapıcı eleştiri yapar geçersin kenara.
Bu güne kadar dinlediğim bütün çalışmalarını beğenip takdir etmişimdir. Konu başındaki videoda Vokal hariç, keşke yapmasaymış demekten fazlasını söylemeye hakkım olmadığını düşünüyorum.
Grubu ile yaptığı birçok cover veya şarkıyı beğenerek dinledim. Selim Işık çalışmaları öyle bağımlılık yapacak türde değil fakat takdiri hak ettiği aşikar bir durumdur.
Aşikar olan bir durum daha var ki Selim Işık için seveni kadar gıcık olanı da var. Kıskançlıktan gıcık olmaktan bahsediyorum. Gizli gizli adamı takip edip, adını sorduğunda o kim la! Tanımıyorum diyecek acizler tanıyorum. Kasmamak lazım, emeğe saygı var ise karşısında eğilmek gerek.
Son bir dip not :
Bu soloları vesaire beğenmeyen arkadaşlar, kendileri bir kayıt atsın, ben ve benim gibi düşünenler de susup dinlesin.
Bence de albüm çok pop müziğe kaymış, ben selim ışıktan sert riffler beklerdim ama pop olmuş.Selim Işık denemiş, helal olsun.Umarım tutar. Ama rock OLMAMIŞ. O solo, Selim Işık adı için basit kalmış. Vokaller ve sözler çok sıradan.