Senin burada böyle konuşabilmen internetin en kötü tarafı. Yazdıklarını tartmadan doğruluğundan emin olmadan arkandan atıyorsun çoğu zaman. Ne konuştuğunu, nasıl konuşacağını bilmiyorsun daha. Ailene karşı söyleyemeyeceğin hiçbir şeyi burada böyle rahatça söyleyemezsin. Böyle bir dünya yok. Bunu kolay veya zor yoldan zaten öğreneceksin.
Abiyi kişisel olarak tanımam ama zevkleri de yazıları da benim umrumda. Kendi adına konuş, biraz cesaretin olsun, yanına birilerini arama. Senin gibi hiçbirşey bilmeden saçmalamıyor. Forumda, yazdıklarından birşey öğrenebildiğim birkaç nadir kişiden birisi. Senin gibiler yüzünden burası çöplüğe döndü. Koca samanlıkta büyüteçle işe yarar bilgi arar olduk. Klavyenin arkasında küçük bir ergen olduğunun herkes farkında. Rica ediyorum neysen 'O' ol. Birşey bilmediğinin artık farkına var.
Blokladıklarım beni şaşırtmıyor.
Elbette olgunluğun belli bir yaşla gelmesi beklenir ve hatası yüzüne hiç söylenmemiş, "ay aman incinmesin" diye diye belli bir yaşa kadar böyle getirillmiş bir kuşağın, saçmaladıkları dan dun yüzlerine söylenince ezberlerinin bozulması doğal.
Ama bazı yerlerde de sınırı çekmek lazım.
Yetenekli bir insanı görünce takdir edebilmek, son derece makul ve normal bir davranıştır.
Tabii böyle bir insanı görünce "Bunun ailesi zengin herhalde, desteklemiş, ama aslında kime o kadar ders aldırsan çalar o kadar" diye saçmalamak da yine kişinin tercihi olabilir, buna inanarak kendini avutmak isteyenler varsın böyle deavm etsin.
Ama beni "kankası" zannedip de bu saçmalığı benim de onaylamamı bekleyince arkadaş çizgiyi aştı. Kimse kimsenin saçmalıklarına onay vermek zorunda değil.
"15 yaşında kızın elinde kaç paralık gibson les paul bir sürü ekipmanlar var ailesi de belli ki baya destekliyor bu kız iyi çalmasın da kim çalsın "
Bu ne ya ???
Ve arkasından şu:
"Gitar çalmak roket bilimi değil yeterince pratik yapan ve doğru yönlendirilen her kişi çalabilir.Emin ol bu videodaki kız bir sürü de gitar müzik dersi almıştır.İyi çalmasına şaşırmamak lazım."
Bu komedyenleri tanıyorum artık ve genellikle de suratlarına vuruyorum. İngillizce'den bozma uyduruk terimlerle konuştuğu için ("roket bilimi değil" ("It's not rocket science..."), ben de öyle yazayım. Benim yaptığım şeye İngilizce'de "to call bullshit on someone" denir. Bizdeki karşılığı "kişinin foyasını meydana çıkarmak"tır.
Tahmin ettiğim gibi, konuyla ilgili doğru düzgün bir deneyimi-birikimi olmayan, avatarın arkasından sallayan klavye delikanlısı çıktı. Tabii birikimsizliğini açıkça itirat edemediği için bunu da ancak saldırarak yaptı. Hiç şaşmaz.
Gelelim üsluba. O senli-benli kanka konuşmasına kayıldığı an, seviyenin de kaybedildiği an zaten. O yüzden oraya da çizgiyi çekmek lazım bu "kankalarda"
Hemen bakalım; daha yeni yazmışlar, anlaşılan iki tane de olmuşlar:
"Sen burada 14-15 yaşındaki çocuklara gitar çalmayı bırak diyip çok iyi bir şey demiş gibi bunu savunan eleman değil misin ya. Aynı takımdansınız zaten sevmen savunman çok normal. Zaten yeni üye olanların çoğu sizleri görüyor ortamı görüyor sonra gidiyor yani çöp oldu ortam falan diye korkma kimsenin geldiği yok zaten. "
Şimdi asıl korkutucu soru şu: Herhangi bir tartışmada sıkıştığı anda doğrudan kişiye saldırmayı ve itibarsızlaştırmayı ("Sen şu değil misin ya???..".) marifet zanneden, bunu suratına vurunca da "senin psikololojik tahlilini yaparım haaa!!!" diyecek kadar komikleşen, farkındalıktan yoksun bu arkadaşların kaçı "psikoloji mezunu" acaba?
Özet: Terbiye okulda öğrenilmez, diplomayla kazanılmaz. Bazıları için de alması bir ömür sürer.