İlk olarak sizi hiç tanımıyorum.. Bana avukat vs gibi yakıştırmalar yapamazsınız. Sayısız meslek var ama yakıştırmaya lüzum yok. Mesela ben size şakşakçı filan gibi hiç bir yakıştırma yapmayacağım. Tarzım değil.. Mesleğimin ana kuralı da dayanaksız çalışmamaktır, çok uzun süredir bu prensip üzerinden çalışıyorum..Avukatsın ama kötü bir avukat. Çünkü olayın sırayla gelişimine bakınca kimin buram buram ego koktuğu görülüyor.
Başlığı açan kişinin "dümdüz hakaret sayılacak laf" olarak gördüğün lafları şunlar:
Ama bunu durup dururken sarfetmiyor, barrios rumuzlu kişinin "terbiye okulda öğrenilmez" dediği, kısaca "terbiyesiz" dediği gönderisinin üzerine söylüyor:
Peki barrios rumuzlu kişi bu kişinin "terbiyesiz" olduğuna nasıl vardı? Kendisine "Emin ol şöyle olmuştur böyle olmuştur" şeklinde bir cümle kurulduğu için. 20 yıldır forumda bulunan kişiye nasıl senli-benli konuşulabilir, "Emin ol" içeren cümle kurulabilir di mi? Akıl alır gibi değil vallahi.
İkinci olarak olayın sırayla gelişimine bakınca diyorsunuz, burada her bir mesajın sağ üst tarafında bir numara var.. Mesela bu mesajın numarası 61 olacak, yani bu başlıktaki 61. mesaj.. Hadi beraber bakalım, mesajlara.
barrios'un 17 no'lu mesaja karşın ricası 18 no'lu mesajında..
barrios: Bir de sizden ricam; polemik yapacaksanız da konuşmayı "sizli-bizli" sürdürün. "Senli-benli" değil. Burada tecrübesinin ne olduğunu bilmediğim insanların bana "emin ol çok ders almıştır" şeklinde akıl verir gibi konuşmasından pek hazzetmiyorum. Gitar dersi verdim (halen veriyorum düzenli olmasa da), aldım, kendim üniversitede başka alanlarda ders verdim, erişkinleri eğittim ve eğitmek üzere teknikler konusunda eğitim de aldım. 35 küsur senedir gitar çalıyorum, kime neyi eğitimle ne kadar öğretirsiniz, gayet iyi bir fikrim var.
barrios'un ricasına cevap olarak gelen mesaj, numarası 28..
Ricaya karşı çok şık, kaliteli ve terbiyeli bir cevap değil mi!!!! Üstelik tahsilin değerini de idrak etmemizi sağlıyor..StratocasterGuy:
Sayın hocam size saygısızlık yaptıysam affola sizin gibi bir üstada hocaya nasıl senli benli konuşabiliriz.35 yıldır gitar çalıp ders veriyorsunuz üniversitede dersler vermişsiniz gerçekten takdire şayan başarılarınızın devamını dilerim.
Ne olduğunu bilmediğiniz anonim hesapların en ufak kelimesinde egonuzun kırılması ve paragraf yazıp üste çıkma çabanız gerçekten dikkatimi çekti.Bu durumu psikolojik açıdan birkaç şekilde yorumlayabilirim ama buraya bu foruma yazmayı uygun görmüyorum.
Gitar konusunda sizin kadar iyi değilim ne yazık ki ve müzik eğitimim de yok ama ben de Psikoloji eğitimi almış birisi olarak sizin sadece bu cevabınızı dikkate alarak iyi bir psikoloğa görünmenizi ve özellikle sağlıklı bir ego gelişimi konusunda destek almanızı tavsiye ediyorum.İyi forumlar dilerim.
Haaaa neymiş, asıl önce biri terbiye sınırını aşmış.
Buna barrios'un cevap olarak yazdığı 34 numaralı mesajda bahsettiğiniz terbiyeyle ilgili kısım..
Burada kastedilen belli olsa da kimseye direkt terbiyesiz denmiyor, ben daha sert yazardım ama diğer üyenin yazdığı 37 numaralı mesajda direkt "siz cidden normal değilsiniz", "Şuanki yazınızdan bile buram buram narsizm akıyor" yazılıyor barrios'a.. Asıl ayıp olan, hadsizlik olan bu da çok uzatmak istemiyorum..barrios: Özet: Terbiye okulda öğrenilmez, diplomayla kazanılmaz. Bazıları için de alması bir ömür sürer.
Şimdi siz bana olayları yani mesajları hangi sırayla okuduğunuzu söyler misiniz ? Mal gibi yanlış yapmayalım.. Farkındaysanız aynen sırasıyla yazdım..
Birine karşı ciddi bir sebebin yokken saygı sınırlarını aşıp dalga geçerek konuşmak terbiyesizlik değil midir? Bence düpedüz öyledir..
Sonra da normal değilsiniz, narsistsiniz diyip makaranı yapmaya çalış, üstüne de ben şunu demek istemiştim, kötü yerlere gitmesin demiştim falan filan.. Hakikaten gidin semtten arkadaşlarınızla filan dalga geçin siz ya..
barrios'un lafından terbiyesiz manasını çıkardınız peki diğer arkadaşın "siz cidden normal değilsiniz", "Şuanki yazınızdan bile buram buram narsizm akıyor" laflarından ne mana çıkardınız ?
Laf ebeliğinden hoşlanmıyorum demiştim, maalesef çabalamışsınız, isterseniz bir de üstüne tüy dikin.Birinin kendisine hitapta rica ile seviye istemesine sarcasm (alaycılık - dalga geçerek) ile cevap vermek normal mi ?? Mevzu "Emin ol" kelimesine takılınmasıysa karşınızdakini sarcasm ile değil uygun bir dille eleştirebilirdiniz, en basiti "bunda takılacak bir şey yok" diyip, kastınızı ifade ederdiniz, alay ederek cevap vermek sizin TERCİHİNİZ.. Bu ricanın nesi garip geldi, yeni tanıştığın (burada da nickler üzerinden sosyal bir tanışıklık olduğunu düşünerek) biri ile gereksiz samimiyette konuşmamanızın rica edilmesi asıl sizin egonuzu mu zedeledi. Önce makaramı yapayım, karşımdakine "normal değilsin", "narsistsin" gibi saçma sapan teşhisler koyup diyeceğimi diyeyim, sonra "konuyu kapatalım demiştim" diyip hala laf uzatayım.. Zeytinyağı gibi üste çıkayım, edecek lafım kalsın.. Ya bi yürüyün ya..