Seramik manyetik mi alnico manyetik mi?

• Konuyu açan Konuyu açan ufuk5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Merhabalar,

İlk elektro gitarım almak üzereyim ve yamaha'nın pacifica 112j modeli ile 112v modeli arasında kararsız kaldım. Aralarında yaklaşık 2 bin tl lik bir fark var. 112j modelinde seramik manyetikler kullanılırken 112v modelinde alnico manyetikler kullanılmış. İnternette seramik manyetikler konusunda çok farklı yorumlar var, seramik manyetiklerin alnico manyetiklere kıyasla ton farkı tam olarak nedir? Tiz seslerde hangisi daha başarılıdır? Hangisi metal çalmaya daha yatkındır?

Teşekkürler.

başlangıç seviyesindeki bir gitarist için çok dert edilecek sorunlar değil bunlar. hangisinin sesi hoşuna gidiyorsa onu al.
daha şimdiden alnico/seramik farkını düşünüyorsan ilerde başın çok derde girer 🙂

bu arada bence ikisi de aynı gitar. değişiklik yok. bazı sitelerde manyetiklerin ne oldukları bile yazılmamış.

bana göre asıl önemli olan tremolosunun wilkinson, mümkünse kilitli burgu olan modeli alman.

Son düzenleme:
2005'ten beri üyeyim, zaten gitar maceram da o yıl başladı. Önüme koysan enseme tokat atarak dinletsen çok zor farkını anlarım herhalde. Bu kadar takılmayın mikro düzeyde detaylara. Yılların pro kayıt alan, albüm çıkaran adamları bu kadar takılmaz bu konuya. Önemsiz demiyorum... ama bu detayda arayışta olmak için çok ama çooooook erken.

söz konusu yamaha olduğu için fark etmez yorumunu yaptım.
bana kalsa da LTD ec256 ikinci el olarak tercih ederdim.

Geri