Shark Guitars

@helldorado
Umarım bu gitar konsept bir üründür. Hani araba fuarlarında falan görürüz; asla seri üretime geçmezler. Firmanın vizyonunu temsil eden araçlar olur onlar. Tamam onu yaptın, bu sayede ilgi çektin ve ismini duyurdun. Şimdi ana ürünlerini pazarla. İsmini duyunca insanların aklına alttaki model le büyük bir firma imajın kalsın.

Başka neleri var?

1788696428299.webp

@helldorado
Umarım bu gitar konsept bir üründür. Hani araba fuarlarında falan görürüz; asla seri üretime geçmezler. Firmanın vizyonunu temsil eden araçlar olur onlar. Tamam onu yaptın, bu sayede ilgi çektin ve ismini duyurdun. Şimdi ana ürünlerini pazarla. İsmini duyunca insanların aklına alttaki model le büyük bir firma imajın kalsın.

Başka neleri var?

185209 eklentisini görüntüle
Hocam bi de tüm finished boyama zımpara vs CNC otomasyon sistemi el değmeden gitar yani. Oysa millet hala fenderde a.y. imzalı manyetik gibsonda da el işçiliği boya püskürtmesi ve binding için canını veriyor.

HP - MODEL E - Shark Guitars en ucuz 2600$ modeli. Bunda manyetik ve sap degiştirme köprü falan var ama pedal kartları takma yok bir tek galiba. Elektronikleri daha basit yani. Bir de kullanılan malzeme / boya herhalde diğerleri gibi select değil
En pahalısı 4850$.Öyle bir bütçem olsa zaten en iyisinden prosesör veya pedalboard da dizecek param vardır.Ve yaptıkları şey 4 5 sene önce aklıma geldiği için sırf deneme amaçlı 2 3 pedalın anakartını söküp bir şeyler yapmıştık ve bir şekilde çalıştırmıştık zor bela.Gtrs gitarlar varken bunlar çok gereksiz artık.4850 Dolarım olsa bunu alırım diyecek insan tanımıyorum ne kendi çevremde ne bu forumda.

Birçok kişinin yazdigi üzere buradaki yeniliklerin son kullanici üzerinde heves uyandırdığını düşünmüyorum, hele ki 4K ya tek gitar alıp sap değişimi yapacağıma 3 tane farklı saplı gitar alırım mantığı gitarlarin fetişi de olduğu için bence de her zaman tercih edilebilir bir yöntem olacaktır.

Bence gitarda bir inovasyon yapılacaksa ben şu tip şeyler olmasını arzu ederim.
Evh gibi drop tuninge küçük bir harekete geçme olayı genişletilebilir, tüm burgular için düşünülebilir.
Sap ayarı yapmaya ihtiyaç duyulmayan gitarlar geliştirebilir. En beceriksiz bir insanın bile ayarlayabilecegi türden sap ayarı yapılabilir.
Ayni şekilde tel yükseklik ayarı için de kolaylık düşünülebilir.
Parametreli manyetikler geliştirebilir, bass tiz gain ayarlayabildiginiz.
Vs...

Tabi ki bunların örnekleri var ve çok "heyecan verici" olmayabilir ama bunların geliştirildiği, düzgün çalıştığı ve makul fiyata satıldığı gitarlarin daha rekabetçi olduğunu düşünüyorum.
Belli ki ciddi bir arge ve sabit maliyete katlanılmış. Eskiden olsa belki ilgi de görebilecekti. Ancak aldığınız ucuza ve ufacık aletlerde, tonex veya nam destekliler gibi, insanları tatmin eden çok fazla seçenek var. Gtrs gibi kendinden efektli hatta wireless sistemi bulunan ve wireless pedalı gelen, en pahalısı bunun yarı fiyatından ucuz olan gitarlar var. Eski yorumuma katılıyorum sadece gördükçe üzülüyorum. Bu kadar maliyete butik bir gitar olmaktan öteye gidebilecek daha iyi şeyler olabileceğini düşünüyorum.

Tasarımları da biraz "freak" buldum. Ancak umarım ki başarılı olur ve hedeflediği şeye ulaşır.

ben başından beri anlamıyorum olayı... yani her şeyi eleştiren dayı olmak istemem, sonuçta bir yatırım, bir emek, bir üretim varsa eyvallah diyip geçmek isterim ama ... amaaaa;

hangi talebin arzı bu hala anlamadım - 2026'da bu tip şeylere ihtiyacı olan ve cebinde 5000 usd ile gezen gitarist mi var?

eğer gitaristlere hitap ediyorsa hangi beklentime cevap veriyor ... ben ne ihtiyacım olmayan saçma sapan modüler işlerle, ne de bilmemkim milyon dolar yatırmış kısmıyla, ya da yerli olmasıyla ilgileniyorum... bana ne diyor bu iş anlamıyorum

mesela Endonezya'da crowd funding ile fabrika kurmuş olması, burada yatırımcı parasıyla kurmuş olmasından daha mı değersiz? her yorumda bu geyik var

gitarların çirkinliğinden ise hiç bahsetmiyorum bile

Yerli olmasının bize bir faydası yok, fiyatlar yaklaşık 7 asgari ücrete denk geliyor. Türkiye pazarı için bir ürün ya da lokal fiyatlandırma olsaydı en azından destek olmak isterdim. Büyük ihtimalle olmazdım ama, çünkü çirkin. Bunu kim çizdi abi?

1000028920.webp

Buyrun bir promptta adam ettim, aklı başında yetenekli bir tasarımcı neler yapar be. EC1000 sınıfında ve fiyatında şöyle modellere girişselerdi yok satardı.

1000028976.webp

Fiyatın çok pahalı olduğunu diyorsunuz da..Neredeyse çoğu japon Jacksonlar sarı sitede 2000$'dan başlıyor. Dk2ler falan.. Ha satılıyor mu orası ayrı konu.
jackson da bokunu çıkarttı ki zaten. jackson da alınmaz artık ne sıfırı ne ikinci eli. ki herkes bokluyor ama endonezya üretim kitli burgu, fishman manyetikli bi ibanez, 25 yıllık capon bi jackson'ın içinden geçer fiyat performans anlamında. ha yok fiyat dert değil diyorsak da 2000 dolara gidip jackson alacağıma charvel veya esp'ye yönelirim.

Geri