Shark Guitars

Sap sök tak olayı; temelde gitarın taşınabilirliği için yapıldığı söyleniyor, sap değiştirmek için değil. İstenirse perdesiz sap da takılabilir deniyor. Sürekli sahne yapan gitarist sırt çantasında rahatlıkla taşıyabilir ve uçağa da rahatça binebilir deniyor. Ben bunda mantıksız bir durum göremedim.

Pedal elektroniği de keza taşınabilirlik için yapılmış ancak performansı herkesi mutlu eder mi tartışılabilir. Manyetik sök tak olayını çok gerekli bulmadım çünkü memnun olduğum bir manyetik seti varsa onu neden sürekli söküp değiştireyim, çok anlamlı gelmedi.

Ancak başlıkta neden bu kadar dalga geçildiğini ve düşmanca tavır sergilendiğini anlayamadım. Pahalı olmasından kaynaklanıyor ise belli ki bu gitarlar yerli pazar için yapılmıyor. Başarılı olur ya da olmaz ama hedefin yurtdışı olduğu çok bariz. O insanlar o paraya Fender/Gibson/Esp varken bunu neden alsın, o da onların sorunu.

Konu biraz alaçatıda 1000 liraya lahmacun satılması gibi, 1000 ucuz kaldı hatta bu yaz muhtemelen 2000'e de satılabilir. Biz "ulan 2000 liraya lahmacun olur mu kim alır onu" desek de onun da bir alıcısı olacaktır. Zaten sıradan insanlar oraya gelemesin, sadece o parayı ödeyebilen gelsin diye fiyatları öyle. Bu gitarlar da demek ki belirli bir zümreyi hedefliyor.

Başlıkta ne adamın kötü gitaristliği kalmış ne ticaretten anlamaması, ne ilk albümü ne ikinci albümü. Forum rock forumu olsa da bir heavy metal dinleyicisi olarak "brothers of metal" felsefesi ile büyüdüğümüzü söyleyebilirim ama iş desteklemeye gelince bizim rock/metal camiası kadar köstek olan bir camia görmedim.

Sap sök tak olayı; temelde gitarın taşınabilirliği için yapıldığı söyleniyor, sap değiştirmek için değil. İstenirse perdesiz sap da takılabilir deniyor. Sürekli sahne yapan gitarist sırt çantasında rahatlıkla taşıyabilir ve uçağa da rahatça binebilir deniyor. Ben bunda mantıksız bir durum göremedim.
E iyi de bizim normal saplar da çıkabiliyor vidalı sonuçta 😀 Video tanıtımında teller zaten akortsuzken (at kılı gibi sallanıyorken) sap sökülüyor. Her sap çıkardığında telleri geveşeteceksen çok da bi inovasyon sayılmaz bu. Teli gevşetmek için 6 vida falan gevşeteceksin. Bizim sapları akortluyken de çıkarabiliyorsun. Hem de 4 vidaya.
Ancak başlıkta neden bu kadar dalga geçildiğini ve düşmanca tavır sergilendiğini anlayamadım. Pahalı olmasından kaynaklanıyor ise belli ki bu gitarlar yerli pazar için yapılmıyor. Başarılı olur ya da olmaz ama hedefin yurtdışı olduğu çok bariz. O insanlar o paraya Fender/Gibson/Esp varken bunu neden alsın, o da onların sorunu.
Yurtdışındaki adamın bizden farklı bir ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Aynı gitarları kullanıyoruz.
Konu biraz alaçatıda 1000 liraya lahmacun satılması gibi, 1000 ucuz kaldı hatta bu yaz muhtemelen 2000'e de satılabilir. Biz "ulan 2000 liraya lahmacun olur mu kim alır onu" desek de onun da bir alıcısı olacaktır. Zaten sıradan insanlar oraya gelemesin, sadece o parayı ödeyebilen gelsin diye fiyatları öyle. Bu gitarlar da demek ki belirli bir zümreyi hedefliyor.
Zaten gitara 5bin$ ayırabilecek olan zümre neden bu kadar deneysel bir gitar satın alsın. Musicman gitarlar 4-5bin$. Lahmacun 1000 tl satılabilir ama aynı yerde salatayı da 1000tlye satamazsınız. Tartıştığımız da bu zaten gitar hala salata vaziyette.

Desteklemek istesek de destekleyemiyoruz... Desteklenmelik bir yanı yok çünkü.
Gürültüsüz ve humbucker gücünü verecek bi single manyetik yapsa mesela daha çok hayra geçer dilimizden düşürmeyiz😀

E iyi de bizim normal saplar da çıkabiliyor vidalı sonuçta 😀 Video tanıtımında teller zaten akortsuzken (at kılı gibi sallanıyorken) sap sökülüyor. Her sap çıkardığında telleri geveşeteceksen çok da bi inovasyon sayılmaz bu. Teli gevşetmek için 6 vida falan gevşeteceksin. Bizim sapları akortluyken de çıkarabiliyorsun. Hem de 4 vidaya.
Alakası yok, Önce Floyd'u biraz yukarı kaldırarak kilitliyor bu da tel gerginligini alıyor. Senin tabirinle (ne alakaysa) at kılı oluyor ardından nut kildini açıyor. Bolt on gitarı sök tak yapıp vida yuvalarını yalama yapmakla aynı değil yani. Ayrıca bolt-on sap takılırken milimetrik kayma olursa sap düzgün takılmıyor.

Yurtdışındaki adamın bizden farklı bir ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Aynı gitarları kullanıyoruz.
Onu da bırak yurtdışındaki düşünsün, Her gitarist sizin gibi düşünmüyor olabilir, onların derdi sizi bu kadar germesin.

Zaten gitara 5bin$ ayırabilecek olan zümre neden bu kadar deneysel bir gitar satın alsın. Musicman gitarlar 4-5bin$. Lahmacun 1000 tl satılabilir ama aynı yerde salatayı da 1000tlye satamazsınız. Tartıştığımız da bu zaten gitar hala salata vaziyette.
Diyorum ya onu da onlar düşünsün, ticarette risk alındığı zaman ya batarsın ya çıkarsın.

Gürültüsüz ve humbucker gücünü verecek bi single manyetik yapsa mesela daha çok hayra geçer dilimizden düşürmeyiz😀
Desteklemediğin bir şeye illa köstek olmak zorunda değilsin. Bizim camianın genel sıkıntısı bu zaten. Dinlemediği müziğe kötü diyen adam da var mesela, bir müziği beğenmemenin kötü olduğu anlamına gelmediğinin farkında değil.

Boşuna zaman kaybetmeyin derim.
Her türlü eleştirinin rahatlıkla "köstek olmak, nefret kusmak, b.k atmak" olarak yaftalanabildiği bir tartışma ortamında bu konuşmalar zaman kaybı.
"Sana ne bundan ?" "Bunlar niye seni gerdi?" gibi ifadelerin çelişkisini anlamak için olgunluk ve farkındalık gerekir.

Benim fikrim niye seni gerdi peki?
Niye ben herhangi bir şeyi desteklemek zorunda olayım?
Hatta istersem köstek de olurum. Bu da benim bileceğim şey?

İşin aslı şu ki, burada projeye destek olanlar da oldu, eleştirenler de.
Tek başına bakıldığında her ikisi de savunulabilecek pozisyonlardır.
Ama eleştirenleri "köstek oldun, nefret kustun, ... attın" diye yaftalamak, sadece projeyi destekleyenlerin yaptığı şey. Ne kadar ilginç...

İnsanlar bagajlarından bağımsız olamazlar. Ya bunu kabul edip açık ve şeffaf bir şekilde deklare ederler, ya da mış gibi yaparlar.
O yüzden geçmek lazım bunları...

Son düzenleme:
@barrios senin fikrin beni germedi, sana atıfta da bulunmadım. Ama benim yorumum belli ki seni de germiş. Yazdığın olumsuz yorumların eleştiri sınırları ötesinde bulduğumu söyleyebilirim, adamla şahsi bir sorunun var gibi algılanıyor. Forumda 5000 mesaj atmak seni her konuda haklı yapmıyor.

Şu linkteki yorumlara bakarsan ne demek istediğimi anlarsın. Yorumlarda fiyatı eleştiren de olmuş ama herkes o kadar seviyeli ve o kadar gelişime açık ki.

Bu arada çok savunuyor gibi göründüm, Cem Köksal değilim, arkadaşı da değilim tanımam, shark guitars almayı da düşünmüyorum, sadece bu başlıkta yapılan (özellikle senin yazdığın) yorumları aşırı yanlı ve rahatsız edici bulduğumu söyleyebilirim.

Geri