Shark Guitars

işten eve evden işe gideceğim güvenilir, az yakan, satması kolay bir araba istiyorum ... Corolla, Focus, A3, Golf vb olabilir

hmm tut şu biramı...

bak sana hem arazide, hem suda gidebilen 4.0 litrelik ama aynı zamanda hybrid bir Transformers verecem... tek düğmeyle Corvette, tek düğmeyle Ford F-150 Raptor olabiliyor, istersen yolcu koltuğunu düğmeyle açılır tavandan dışarı fırlatabiliyorsun James Bond gibi... fiyatı da 35 milyon TL

Bu adamın yüksek bütçeli LARP'lara yönelik tutkusu ne zaman değişecek acaba.
Açık konuşayım, eğer çalışını beğensem filan üzülürdüm adamın kariyeri yarım kaldığı için, ama açıkçası adamın çalışına tahammül edemiyordum zaten; senkronizasyonu bozuk olup da neoklasik shred çalmaya öykünen adamları dinleyemiyorum ve Köksal'ın da sağ eli kontrolsüz penalıyordu...

Hadi daha önceki fantezilerinde harcadığı kendi parasıydı, zaten herhalde müzikten para kazanmadı (muhtemelen müzik kariyeri o yüzden bitti; adamın reklam ajansı mı vardı, öyle birşey duymuştum, para oradan geliyordu sanırım...). Zaten İngilizce sözlü neoklasik hard rock ile Türkiye'de müzik kariyeri yapmaya çalışmak parayı sokağa atmak ile eşdeğer🙂 Eh, bir yerden sonra da deniz bitti tabii.
Bakalım yatırımı yapanlar ne düşünecek ileride...

Açık konuşayım, eğer çalışını beğensem filan üzülürdüm adamın kariyeri yarım kaldığı için, ama açıkçası adamın çalışına tahammül edemiyordum zaten; senkronizasyonu bozuk olup da neoklasik shred çalmaya öykünen adamları dinleyemiyorum ve Köksal'ın da sağ eli kontrolsüz penalıyordu...

Hadi daha önceki fantezilerinde harcadığı kendi parasıydı, zaten herhalde müzikten para kazanmadı (muhtemelen müzik kariyeri o yüzden bitti; adamın reklam ajansı mı vardı, öyle birşey duymuştum, para oradan geliyordu sanırım...). Zaten İngilizce sözlü neoklasik hard rock ile Türkiye'de müzik kariyeri yapmaya çalışmak parayı sokağa atmak ile eşdeğer🙂 Eh, bir yerden sonra da deniz bitti tabii.
Bakalım yatırımı yapanlar ne düşünecek ileride...

Kesinlike doğru. Malmsteen'lik satın almaya çalıştı olmadı. Şimdi de Ken Parker'lık satın almaya çalışıyor gibi ama işte satın almayla bu kadar oluyor bu işler.

Elestiriden ziyade nefret kusma, bok atma yarisina dönmus yine ortalik... nerde ne hata var, be duzeltilebilir, piyasanin tuketici aktörleri olarak neyi begenmedik, ne bekliyoruz falan yok... yok zaten s.k gibi caliyordu yok parasiyla yapti falan....

Sordum ya dostum... Lego gibi sök tak bir cihazla hangi talebe ve ihtiyaca cevap vermeyi düşünüyor ki, ayda 100 gitar satacak hem de o fiyatlara?
Hadi tamam fiyat ve estetik kısmen subjektiftir diyelim ama ben hala ve ısrarla sökülen sap, kenara koyulup tekrar gerdirilen tel ve ne idüğü belirsiz manyetik-pedal-prosesör mekanizmasına anlam veremiyorum.
Mesela bir Kiesel, Suhr, Mayones vb gibi bir şey üretilse de biz de oh be ithalat derdi de yok, gül gibi yerli marka diye kullansak.

Elestiriden ziyade nefret kusma, bok atma yarisina dönmus yine ortalik... nerde ne hata var, be duzeltilebilir, piyasanin tuketici aktörleri olarak neyi begenmedik, ne bekliyoruz falan yok... yok zaten s.k gibi caliyordu yok parasiyla yapti falan....

Hocam zaten bu sekilde kritik edelim demek istiyorum ben de. Sence bu sekilde mi ilerliyoruz peki genel olarak baslikta?

Bu başlıkta Köksal'ın çalışını eleştiren tek kişi benim ve eleştiriyi de düzeyli ve somut bir biçimde yaptığıma eminim.
Siz başka bir forumu okudunuz herhalde?

Sizin ifadeleriniz bunlar:

"bok atma yarisina dönmus yine ortalik
yok zaten s.k gibi caliyordu"

Siz kimseye üslup dersi verecek durumda değilsiniz.
Bu kadar çirkin ifadelerle süslediğiniz mesajı rapor ettim; gerisi yönetime kalmış.

Ben neyi beğenmediğimi açıkça yazdım. Siz de belli ki bunu "beğenmeme özgürlüğünüzü" kullanıp ağzınıza geleni yazdınız.
Ama ben neyi beğenmediğimi gayet seviyeli bir şekilde yazınca "nefret kusmuş" oldum.
Siz ise güya millete haddini bildirdiniz.
Blokladım. Daha fazla muhatap almayacağım.

NAMM da Cenk Erdoğan boy gösterecekmis gitarlarla.
Herhalde ünlü bir isim tarafından tanıtım yapılmamış olmasının eksikliğini onlar da fark etti.
Ama bildiğim kadarıyla Cenk Erdoğan daha organik soundlar kullanan, shred kafasında çalmayan bir gitarist.
Bu gitarların hedef kitlesi açısından Barış Benice gibi birisi daha uygun olurmuş sanki. Veya belki Özgür Abbak ?

Ortada bir innovation gibi bişey göremedim ben.
Volkan brom. Sen de elestir de gorelim soruna cevaben; (degismissin mesaji ama aklimda kalmis 😉)

Dogrusu benim hic ilgimi ceken bir is degil, ben de klasik rock - metal hobi gitarcilarinin 90% i gibi geleneksel adamim. beni cok iyi taniyorsun zaten. Yerli uretimde bu tarz bir girisim yerine Kiesel gibi semi-custom bir is cok daha hosuma giderdi. Yaten 90% 2.el al-sat üstüne dönen bir sektörde de asiri riskli, ama umarim bir sekilde basariya ulasirlar (patent vs.). basarili olmalarini gercekten dilerim.

ne olsa iyi olurdu? Bilinen manyetik markalarinin (SD, Dimarzio, vs) manyetiklerinin montajlarini cok basit hale getiren bir teknoliji gelistirse ve entegre etse cok daha ise yarar olabilir. Emg bunun cok faydasini gordu mesela. dahili wireless ile gelmesi de iyi olur. necktru takintili metalciler olarak sökülebilen sap mesela eksi yaziyor gitarlara.

Üstüne basmak istedigim nokta shark gitars elestirelim de, sag el penalamasinin kotulugu, malmsteencilik oynamasi, pr kastirdi kisminin shark gitars degerlendirmesinde objektiflige zarar vermesi. alakasiz konular

Bak mesela Tolga (Karacuma666) mis gibi kritize etmis.

gitaristliğine laf edemem... ben kimim ki... ama beğendiğim bir gitarist de değildir hani.. neyse o ayrı

bu arada Youtube yakaladı algoritmayı, önüme Demir Demirkan'ın fabrika ziyareti video'su çıktı ahahah

bu arada @demonizer beni tag ettin diye söylüyorum yoksa @barrios adına konuşayım diye bir derdim yok ama onun eleştirisinde hakaret görmedim eğer soruyorsan... ama haklı olduğun şu; Cem Köksal beğeniriz beğenmeyiz ama başlık Shark başlığıysa belki burası yeri değil diyebilirsin...

velhasıl şu ana kadar en somut eleştiri / değerlendirme @blackfriday666 diyebiliriz ... bence bayrak, millet biraz fazla anlam yüklemeye gerek yok ama öte yandan milli bir marka olmanın da bazı sorumlulukları olması gerektiğine itiraz edemem

Yalnız güzel kelime oyunları çıkar. Shark'ımı senin için çaldığımı bilseydin filan. Benim ihtiyacım olan innovasyon valla bleutooth bağlantısı yapabilen ses kartı olurdur. Onu çinliler yapar heralde. İlerde yerel piyasa için ucuz modelleri de yaparlar Palamut yada Hamsi diye çıkarırlar belki.

gitaristliğine laf edemem... ben kimim ki... ama beğendiğim bir gitarist de değildir hani.. neyse o ayrı

bu arada Youtube yakaladı algoritmayı, önüme Demir Demirkan'ın fabrika ziyareti video'su çıktı ahahah

bu arada @demonizer beni tag ettin diye söylüyorum yoksa @barrios adına konuşayım diye bir derdim yok ama onun eleştirisinde hakaret görmedim eğer soruyorsan... ama haklı olduğun şu; Cem Köksal beğeniriz beğenmeyiz ama başlık Shark başlığıysa belki burası yeri değil diyebilirsin...

velhasıl şu ana kadar en somut eleştiri / değerlendirme @blackfriday666 diyebiliriz ... bence bayrak, millet biraz fazla anlam yüklemeye gerek yok ama öte yandan milli bir marka olmanın da bazı sorumlulukları olması gerektiğine itiraz edemem
Orada olmayan sözcükleri söylenmiş gibi kullanıyor. Söylediği şeyi buraya ben yazmayacağım.
Eleştiri diye de kabul etmiyor yazılanı, "nefret kusma" imiş.
En trajik tarafı şu: Sosyal medyada bu politik doğrucu tavırlar ile her türlü eleştirinin önünün kesilmesi, belli bir zihniyetin ürünü. Ama bu arkadaşlara sorsan "biz o zihniyete karşıyız" derler.
Beğenmediğin fikirlere ve sahiplerine sırf seninle aynı şeyi düşünmüyorlar diye keyfi bir şekilde "nefret kustun", "...attın" deyip de, ondan sonra demokrat-özgürlükçü geçinemezsin. O etiketleri keyfi bir şekilde yapıştırmaya başladığın anda zaten sen çizgiyi geçmiş oluyorsun.

@solitude71 Sharki elestirelim. Cem Köksal'i degil. Zaten ilk 2 sayfa kivaminda güzelce kritik yapmissin. ondan sonra ardarda adamin muzigi, gitaristligi Pr ajansi, doktugu para vs artik yeter (ben de sevmem müzisyen olarak cem köksali da simdi konu bu mu?).
Sadece engelleme üstadina degil gitar haricinde elestiri yapanlara lafim.
Üslup muslup gecelim simdi bu usul esastan once gelir numaralarini. bana üslup dersi veremezsin diyor ama ben zaten üslubuna karismadim. tam tersi sikayet eden o. Kullandigim kelimeyi de kullanamazmis, ben zaten kendimce sansurlemisim o kelimeyi.

Eleştiri diye de kabul etmiyor yazılanı, "nefret kusma" imiş.
Beğenmediğin şeylere sırf seninle aynı şeyi düşünmüyorlar diye keyfi bir şekilde "nefret kustun", "...attın" deyip de, ondan sonra demokrat-özgürlükçü geçinemezsin. O etiketleri keyfi bir şekilde yapıştırmaya başladığın anda zaten sen çizgiyi geçmiş oluyorsun.

bak hala konuyu Cem Köksal'a indirgiyor... ac basligini yazalim. Bana ne kardesim cem köksaldan ben shark guitars'i degerlendirmek istiyorum.

Geri