Shark Guitars

Birçok kişinin yazdigi üzere buradaki yeniliklerin son kullanici üzerinde heves uyandırdığını düşünmüyorum, hele ki 4K ya tek gitar alıp sap değişimi yapacağıma 3 tane farklı saplı gitar alırım mantığı gitarlarin fetişi de olduğu için bence de her zaman tercih edilebilir bir yöntem olacaktır.

Bence gitarda bir inovasyon yapılacaksa ben şu tip şeyler olmasını arzu ederim.
Evh gibi drop tuninge küçük bir harekete geçme olayı genişletilebilir, tüm burgular için düşünülebilir.
Sap ayarı yapmaya ihtiyaç duyulmayan gitarlar geliştirebilir. En beceriksiz bir insanın bile ayarlayabilecegi türden sap ayarı yapılabilir.
Ayni şekilde tel yükseklik ayarı için de kolaylık düşünülebilir.
Parametreli manyetikler geliştirebilir, bass tiz gain ayarlayabildiginiz.
Vs...

Tabi ki bunların örnekleri var ve çok "heyecan verici" olmayabilir ama bunların geliştirildiği, düzgün çalıştığı ve makul fiyata satıldığı gitarlarin daha rekabetçi olduğunu düşünüyorum.

kesinlikle... ben mesela kilitli burgu ile tanıştığımdan beri 20 yıldır filan normal burgu neredeyse tek bir gitar bile almadım.... hani benden epey eski tabi kilitliler ama 2005 civarı ilk Sperzel burguları görene kadar olaydan çok haberim yoktu ve keşke böyle kolay bir mekanizma olsa derdim
veya aynı şekilde manyetik değiştirenler için EMG'nin tak çıkar olayı gibi
veya meraklısı değilim ama ciddi bir kitlesi olan Evertune köprü gibi

hani sapı al pimapen takar gibi kenara koy... her gitarist için cringe bir hareket, yani tabular yıkılsın elbet ama bazı şeyler de egzantrik olacam diye zorlamamak lazım 🙂

Geri