Shark Guitars

Telleri eşikten söküp sapı değiştirim elle tık diye taka çıkara o teller sütlaca dönmez mi…. Artı o gerilimi öyle elle çekip takmak kolay mı ???
Onu geçtim tamam sistem güzel olabilir, kullanılan malzeme de şahane olabilir, ama bu gitarların gövdelerini, headstocklarını hiç arkadaşlarına, müzisyen dostlarına göstermemiş mi? Ben bu kadar kötü tasarımlar 80'lerde kaldı sanıyordum...
Şuraya konu açıp sorsa çok daha iyi fikirler tasarımlar çıkardı eminim.
Bu adam vaktiyle Türkiye'nin Malmsteen'i olmaya soyunduğunda ve İngilizce sözlü Malmsteen çakması şarkılarla albüm çıkarttığında da dünyayı sallayacağına inanıyordu muhtemelen. Masraftan kaçmadı. Müzisyenler müthiş filan...

Sonra ne oldu ?...

Kötü bir Malmsteen taklidine ihtiyacımız yoktu (hiç kimsenin yoktu, zaten 80'ler bu yana ağzına kadar dolu onlarla dünya). Sonra daha iyi işler yapmaya ve gelişmeye çalıştı, ama talep olmayan bir alanda gelişsen ne olur? Mats Leven ile bir EP yaptı (Volume 1, Volume 2 yok, bitti çünkü adamın müzik macerası..)

Daha önce de yazmıştım; bence yaratıcı-inovatif bir adam. Ama fikirlerinin daha gerçekçi insanlar tarafından şekillendirilmeye ihtiyacı var. Adam kimsenin açıkça istemediği-talep etmediği konularda inovasyon yapmaya çalışıyor.

Aşağıdaki video 12 senelik. Kağıt üzerinden muhteşem gözüken bir icat. Adam diyor ki "İşte bu sayede minör pentatonikten çıkıp başka şeyler çalabileceksiniz vs...).

Bu icat ilgi gördü mü ?

Şöyle yanıtlayalım:Bugün youtube üzerinde zibilyon tane gitarist (ve bir kısmı da dünyanın sayılı gitaristlerinden...) halen gitaristlere kalvyede görselleştirme (visualization) sistemleri anlatıyor-öğretiyor-satıyor. Halen de son derece yoğun ilgi var bu konuya. Halen gitar öğretmenleri "kişileri minör pentatonikten çıkarmayı" vaad ediyor.

O icadın ise yerinde yeller esiyor.

Not: Pedalları gitarın gövdesine yerleştirdik filan diyor... Bu adam Line 6 Variax veya Mooer GTRS'yi filan işitmemiş mi acaba?

Son düzenleme:
-Elektrogitar üretiminde inovasyona dayalı işler yapmak istiyorum. Böyle gitarın Elon Musk'ı olayım, Tesla hesabı filan...
-Çok güzel. Yalnız birkaç sorum var. Öncelikle, arabaya kıyasla elektrogitar kitlesinin ne kadar niş kaldığının farkındasın değil mi?
-Yani şimdi o lafın gelişi tabii de...
-Peki bu Fender, Gibson filan bilmem kaç senelik tasarımlarla nasıl halen bu kadar iş yapıyor?
-Yani ama şimdi...
-Neden bu kadar luthier halen bu tasarımlarla üretim yapıyor peki?
-Ama inovasyon...
-İnsanlar neden vintage gitarlara para saçıyor da, onlardan çok daha üstün teknoloji ile üretilmiş modern gitarlara gelince burun kıvırıyor?
-Bilmem ki...
-Neden yepyeni gitarları eskimiş gösteriyorlar ? Deli mi bu adamlar?
_.....
-Şu sapı alayım da çıkarayım, diğer gövdeye takayım" şeklinde hayaller kuran ve bunun için senin tasarımlarını bekleyen kaç kişi olduğunu düşünüyorsun?
-....

Tanesi 4000 dolara 3 tane shark gitar alacağım ve oturup birbirlerinin saplarını falan değiştireceğim. Çünkü farklı karakterde gitara sahip olmak istiyorum. Daha öncede yazmıştım hiç kimseye hitap etmiyor. Hiçbir mantığı da yok.

Geri