İnceleme SIRE Guitars

Epeydir adını duyardım ama pek ilgilenmemiştim. Endonezya üretimi, ben de varım demek için alt-orta segmente konumlanmış bir cins klon marka diye geçiştirmiştim.
Son zamanlarda bir klasik HSS alsam mı derken Strat, Charvel, Ibanez AZ gibi şeylere bakmaktan youtube algoritması karşıma Sire S7 Larry Carlton modelini çıkardı. Açıkçası aman bu ne be üstelik Larry de çok sevmem, tarzım değil diye geçiştirecekken izleyeyim dedim. Vay vay vay...
Firmanın sahibi Kyle Kim, kendisi epey bilinen bir Kore'li üretici ve zamanında Marcus Miller ve Larry Carlton'ı bağlayarak bu markayı kurmuş. Tam signature model de değil daha ziyade üstadlardan know-how almış gibi. Logo hariç son derece evrensel modeller.
Malzeme ve üretimden daha önemlisi firmanın inanılmaz bir detaycılık ve kalite kontrol desturu var. Sırf bu yüzden yani olur da tutarlılık bozulur diye talebi karşılayamamasına rağmen yatırım yapıp ikinci fabrikayı bile açmamış diye okudum. O yüzden bazı modellerde 2-3 ay bekleme süresi var. Alt segment için saçma gelebilir, ESP Custom shop mı bu diyeceksiniz ama bir yandan da güzel bir mentalite.
Özellikle yuvarlatılmış sap kenarı ve perde işçiliği bir çok sitede öve öve bitirilememiş. Bu fiyata bir gitarda Locking Tuners, roasted maple neck, bone nut filan da hoş.
Türkiye'de Senkop satıyor ama açıkçası açık ara en beğendiğim Tele benzeri T7 modeli stokta göremedim. Gidip de EVH filan alınmaz bu fiyata T7 varken. Tele dedim ama bana daha çok EVH havası verdi.

Bir superstrat ya da çift humbuckerli metal gitarı da yaparlar inş. Sadece güzel bir teleyle falan olcak iş değil bu bence. Fiyatlar uygun gibi duruyor içeriğe ve söylendiği kalitesine göre. HH strat gelirse alıcısı olurum.

L7 modelini senkoptan aldim calisimi cok rahat iscilik sap hersey harika, tonlarini da begeniyorum, forumlarda sikayet var ama manyetikler bence gayet iyi. Senkop' un gitar ayarlari gayet iyi geldi. Son sunburst u aldim haziran ayinda bu serinin devami gelecekmis

Bir superstrat ya da çift humbuckerli metal gitarı da yaparlar inş. Sadece güzel bir teleyle falan olcak iş değil bu bence. Fiyatlar uygun gibi duruyor içeriğe ve söylendiği kalitesine göre. HH strat gelirse alıcısı olurum.
Markanın konsepti biraz vintage işler. Süper strat kafasına gireceklerini pek sanmıyorum.
Böyle demişsiniz, böyle demişim. Ama çuvallamışım 🤣

Böyle demişsiniz, böyle demişim. Ama çuvallamışım 🤣
senkopa baktım ama bu modeli gelmemiş daha galba. Bi deneyen eden olursa şans verilebilir ya. Gerçi ben görselini çok beğenmedim. Eski ibanez exlerdeki gibi üst cutaway kısmı uzuyor sapa doğru. Anormal olmuş.

X5 modelini inceledim; bu modern modelli gitarlarda neden neck-thru dizayn kullanmıyorlar, 600usd fiyat için bence yekpare sap mümkün, neden 4tane vidalı tasarım tercih ediliyor anlamıyorum, fretler de çelik değil(muhtemelen). Manyetik materyali hakkında da bilgi yok... Alacağımdan değil ama sitede üstün körü geçmişler, bir de made in ... Ya da crafted in ... yazmamışlar

başlığını bulamadığım için buraya yazıyorum. istanbul senkop harici stok bulunan bi mağaza da bulamadığım için sormak zorundayım, sire l7 modelini deneyen kullanan var mı? hissiyat, ağırlık, ton, klavye ergonomisi nasıl? kaliteli lespaul hissiyatı veriyor mu? epiphone ile kıyaslayacak olsak nereye konumlandırırız.

başlığını bulamadığım için buraya yazıyorum. istanbul senkop harici stok bulunan bi mağaza da bulamadığım için sormak zorundayım, sire l7 modelini deneyen kullanan var mı? hissiyat, ağırlık, ton, klavye ergonomisi nasıl? kaliteli lespaul hissiyatı veriyor mu? epiphone ile kıyaslayacak olsak nereye konumlandırırız.
Nisan'dan beri L7 goldtop modeli kullanıyorum, biraz biraz fikirlerim oluştu.
Yeni nesil olan (next gen) modellerde çelik perde ve fosforlu yan inlay vb. ek değişiklikler yapılmış (sanırım manyetikler de alnico 5'ten 2'ye dönmüş) ama yurtdışı kullanıcılar kalite kontrol ve işçiliğin geriye gittiğini belirtmişler, açıkçası next genlerdeki fiyat farkını da görünce ben ilk jenerasyon gelenlerden almıştım.

Klavyesi çok rahat ve ben özellikle saten vernikli sap arıyordum o açıdan da beklentimi karşıladı, burgularından memnunum, çok sert davranmadan çalmaya çalışan biri olduğum için akort kararlılığı bana göre yerinde, normal seviye bendlerde de bir bozulma hissetmedim. Abanoz malzemesi dolgun, inlayleri kaliteli duruyor.

Manyetiklerini sanırım seneye üst segment bir modelle yenilerim gibi, belki bir burstbucker set ile. Potlarında daha yeni olduğu için bir cızırtı veya dip ses almadım ama onları da klasik olarak cts500lerle güncellerim yine...
İlk jenerasyonların kasası çok ağır, 4 kilodan fazlaydı (ben ağır seviyorum ama ayakta çile resmen), next genlerde içini de boşaltmışlar kasanın hafiflemiş.

Şahsen kendime Fujigen neo-classiclerden almayı düşünüyordum ama stokları beklememek adına o dönem uyguna da bulunca senkop'tan almıştım, sap ayarı vs. güzel geldi ama gitar hem aşırı tozlu hem de telleri paslı gelmişti, klavyesi de ciddi kuruydu, ben yeni takım tel takıp üst eşikteki pası da zımparaladım, bir de ince mi'nin tuneomatic yüksekliği bir miktar artırdım, köprüye temas ediyordu ve daha üzerinde gelen telleri akort yaparken kopmaya sebep oldu (aşırı da sıkmış olabilirim 🙂 ama ben ona yorumladım ), ayar sonrası bir problem kalmadı; normalde lp kasada top-wrap yapmayı seviyorum ama ilk gelen kendi haliyle uzun bir süre kullanmak istedim. Klavyesi çok rahat, yuvarlatılmış fret köşeleri beni çok tatmin etmedi, dandik endonezya stratımın bile daha iyi diyebilirim ama ele de batmıyorlar.

Özetle işçilik olarak baya iyi seviyede gitar, muhtemelen üşenmeyip tünele gidip deneyerek alsam bu sıkıntılar olmayan bir modeli de rahat bulurdum diye düşünüyorum. İşçilik seviyesi olarak Epiphone'ların IBG serileri ile benzer kalitede gibi görüyorum.

Ben de kısa bir süre çalma fırsatı buldum l7 modelini. Kısa yorumum elektroniğinin elden geçmeye ihtiyacı olduğu ve sap profilinin benim için biraz rahatsız olduğu yönünde.
İşçilik olarak yeni nesil epiphonelar ile benzer.

Ben 58 profilli bir epiphone tercih ederdim bu fiyatlara ancak sapı rahat gelen biri için bence de tercih edebilebilecek güzel bir alternatif.

Sadece manyetiklere ya da belki potanslara bir bakılması gerekiyor, özellikle çok ciddi çamurlanıyor ton ve volume ile biraz oynadığınızda.

Sire l7 les paul 45 50 bin arası satılıyor. Epiphone ise 55 60 arası galiba. 10 bin fark var sadece.

Yani bu fiyatlarla sire ın en azından bu modeli satması mümkün değil.

Bu tip markaların en babası sx stratlardı, iyi tutturdu onlar, epey de uygun fiyatlarda satış yaptılar. Şu an durumu bilmiyorum tabi.

Geri