Ave Guitars

Lüthier Alperen Bayrakcı tarafından Eskişehir'de üretim yapan Ave Guitars ( @AveGuitars ), forumda onlarca defa övgüyle anılsa da bir başlığı olmadığını henüz farkettim.

Yakın bir geçmişe kadar paragraflar dolusu yorum yazacak güce sahiptim. Ancak ne bu gitarların benim övgüme ihtiyacı var, ne de insanlara yazı ile birşeyler anlatmak eskisi kadar kolay.

Bu yüzden kendisinin elinden çıkan ürünleri sadece "kusursuz" diye niteleyip bırakıyorum. Sevgili Alperen ile 2. gitarın teslimatı esnasında gerçekleştirdiğimiz sohbeti aşağıya bıraktım. Hem markanın yabancısı arkadaşlar için maruz kalacakları ilgi ve özen konusunda, hem de mağazadan bir gitar almaktansa custom yolunu yürümek isteyen arkadaşların neleri gözetmesi gerektiğine dair işe yarayacağını düşünüyorum.

Yine ilk gitarımın incelemesini de buraya bırakmaktayım. Muhtemelen meraklılarının fikir alabilecekleri en kapsamlı - Cem ve Deniz'in videolarıyla beraber - videodur.

Kapanış mahiyetinde; Ortadoğu ve Balkanların en metal gitarı Deccalinatör V, namı okyanus ötesine ulaşacak Gaymaster ve vazgeçilmez yancıları Mareşal Yeşil Başlı Gower Ördeği bırakıyorum.

Sevgiler!

Layer 1.webp

neşeniz ve sohbetiniz çok hoş olmuş hocam zevk ile izledim normalde sıkılırım 😀 ancak sustain ve gain yüklü halde artikülasyonun tane tane dökülmesi vs gibi özelliklerin gitardan değil de zaten pasif manyetiklerin şahı olan sd jb ve 59 setten (hoş manyetik takımınızdan emin değilim 😀 söylediyseniz net duymadım) olduğunu düşünüyorum :d

ama handmade yapımı gitarlar arasında Türkiye'de en temiz ve profesyonel duran gövde işçiliği diyebilirim hakkaten. güzel günlerde kullanın.

Geri