Hocam slide yapmasam bile sol telinde ses bozuluyor 12 den sonra özellikle. Zaten 11i tek başına calsam da öyle oluyor.Video atsan daha iyi olur. Senin bildiğin slide ile bizimki farklıdır belki.
Hocam zaten zuhale bakima göndermiştim. Sol telinin yüksekliğini en yükseğe çeksem de hâlâ öyle oluyor. Bir türlü çözemedim.Telleriniz perdelere değiyor olabilir. Bu durumda tel yüksekliği ve sap ayarına bakmak gerekir.
Hocam yurtdışında olduğum için luthiere götürmem biraz imkansız. Sap ayarını yaptırmıştım. Şuan dümdüz de biraz dışa bükük mü yapsam? Saddle'dan telleri yukselttim de sadece Sol telinde oluyor bu sorun.sap ayarın veya köprü ayarın ile ilgili. tel serbest salınamıyor, bi yerlere dokundukça ses bozuluyor zaten sustain kaybının sebebi de bi yerlere dokunarak telin sönümlenmesi. Zuhale değil de sağlam bir luthier'e götürürsen daha iyi olur. Zuhal'deki arkadaşlar genelde bu tip dikkat gerektiren problemlerde çok yetkin değiller. Ankara'da yaşıyorsan Kenan ustaya götürmeni öneririm.
valla ne yalan söyleyim aynı mal durumu ben de çok kez yaşadım, luthier genelde saddle ayarı ile çözüyor ama inan tam olarak nasıl kıvırıyor işi bilemiyorum. Ve evet bu saçmalık sadece sol telinde oluyor... Bi el atın beyler ya adamın acısını yeminle kendim yaşamış gibi hissettim...🥹🥲Hocam yurtdışında olduğum için luthiere götürmem biraz imkansız. Sap ayarını yaptırmıştım. Şuan dümdüz de biraz dışa bükük mü yapsam? Saddle'dan telleri yukselttim de sadece Sol telinde oluyor bu sorun.
Lütfen hocam valla gitarı duvara vurup kırmak üzereyim.valla ne yalan söyleyim aynı mal durumu ben de çok kez yaşadım, luthier genelde saddle ayarı ile çözüyor ama inan tam olarak nasıl kıvırıyor işi bilemiyorum. Ve evet bu saçmalık sadece sol telinde oluyor... Bi el atın beyler ya adamın acısını yeminle kendim yaşamış gibi hissettim...🥹🥲
Sap hafif iç bukey olsun fakat bu da sorunu cozmeyecek. Kuvvetle muhtemel perde demirlerinde sorun var tesviye gereklidir.Hocam yurtdışında olduğum için luthiere götürmem biraz imkansız. Sap ayarını yaptırmıştım. Şuan dümdüz de biraz dışa bükük mü yapsam? Saddle'dan telleri yukselttim de sadece Sol telinde oluyor bu sorun.
Hocam zaten Zuhal Müzik fretleri tevsiye etmişti isterseniz fotoğraf atayım.Sap hafif iç bukey olsun fakat bu da sorunu cozmeyecek. Kuvvetle muhtemel perde demirlerinde sorun var tesviye gereklidir.
Hocam telleri yukselttim ona rağmen değişmedi dedim. Ve fretlerin degismesini de ben istemistim gitar 3-4 aylık. Sapa da karışmadım şuan düz. Zuhal müzik fretleri sağlam çakmamış olabilirler mi?Telleri perdeden uzaklaştırıp deneyin. Yani atom fiziği değil baska bir çözümü yok hocam bunun. Tel perdeye çarparsa susar. Bunu giderecek çözümler bulmak gerek. Hangi perdede susuyorsa oraya basın sonra 24. Perdeden bastığınız yere doğru kontrol ede ede gelin. Bir yere çarpıyordur. Çok fazla sapla oynamak da iyi bir şey değil. Kaç yıllık bu gitar. Zuhal her ayarı yapmış.
Mailleri atayım?3-4 aylık gitarda fret değişmesini, fret tesviyesini, sap bozulmasını geç telleri bile eskimez. Cidden yanlış anlamayın ama ya bizi trolluyorsunuz ya da gitara başka bir şey yaptınız anlamsızca yardım istiyorsunuz.