Eksik yazmışım aslında. Sizin attığınız örnek mis gibi 7 telli müzik örneği, "7 telli gitarda drop A'ya çekip Slipknot gibi 6 telli müziği yapan grupların şarkılarını çalmak organik değil" diye düzeltebilirim o kısmı. 7 tellide sadece en üst teli 1 tam ses gevşeterek aynı tabları çalamaz, 3. teli de yarım ses oynatması gerekecek tablara bakıp çalacaksa. Tecrübesiz biri için kafa karışıklığı yaratabilir, 1 perde farktan dolayı çalmayı zorlaştırabilir.
Ben 6 telli müziğini ve 7 telli müziğini duyunca çoğunlukla anlayabiliyorum, zihniyet farkı var bir kere. 7 telli gitarı aldığında ürettiğin riffler başka oluyor, 6 telli gitarı eline aldığında başka oluyor. Ruhları farklı bu aletlerin, sap yapısı farklı, 7 telliyi alan tecrübesiz bir kişi muhtemelen solo çalmak istemeyecek ya da zor gelecektir 6 telliye göre. Bütçe yokluğunda idarelik düşünülebilir birbirlerinin yerine ama tabii ki. Bence arkadaşın bütçesi yeterli ama bu ayrım için. İyi bir 2. el lambalı amfi + 1 booster ile taş gibi çalabilir her şeyi.
Çok pardon ne saçmalıyorsunuz? Drop A çalınan bir parça için neden 3 teli de oynatması gerekiyor anlamadım? Üst tel A çekilir sol teli yarım ses pesleştirilir al sana Drop A. Ayrıca Slipknot gibi gruplar asıl 7 telli gitarlar ile çalınır. Slipknot tonu 7. telde daha rahat elde edilir. Skala geniş ise çok daha basittir. 7 telli gitarlar 6 telli gitarlardan kullanım rahatlığı olarak çok daha ileride. Klavyeler daha akıcıdır akort stabilitesi çok daha iyidir. Solo çalmak istemeyecektir ne demektir ne alaka?
Bütçe yokluğu ne alakadır onu da anlamadım? 7 telli gitar bütçe yokluğu gitarı mı sanıyorsun? Sap yapısıda aman aman farklı değil.