benziyor 😀
su sekil oluyor. kopruye yaklastikca ses tizlesir, uzaklastikca pestlesir. manyetik de bulundugu yerdeki titresimi alacagina gore kopruye takildiginda tiz ses fazla alacagindan sesi tiz olarak iletecektir amfiye.Konu açmayayım buradan sorayım istedim. Konu açsam t.ak geçerler 😀
Bu elektro gitarlarda aynı manyetiği köprüden alıp, sapa taktığımızda ton nasıl değişebiliyor anlamıyorum.
Kısaca aynı manyetiğin yerini değiştirince ton değişiyor ama nasıl?
Köprüyü geçme mevzusunu anlamadım ben abi. 😀Fizik işte. Bir de köprüyü geçme mevzusu vardır ki ses tizleşe tizleşe kısılır, gık çıkmaz olur. O köprü bu köprüdür.
Konu açmayayım buradan sorayım istedim. Konu açsam t.ak geçerler 😀
Bu elektro gitarlarda aynı manyetiği köprüden alıp, sapa taktığımızda ton nasıl değişebiliyor anlamıyorum.
Kısaca aynı manyetiğin yerini değiştirince ton değişiyor ama nasıl?
Fizik işte. Bir de köprüyü geçme mevzusu vardır ki ses tizleşe tizleşe kısılır, gık çıkmaz olur. O köprü bu köprüdür.
Mıknatıs demişken aklıma geldi, şu çok kuvvetli olan neodimyum mıknatısları manyetiklerde kullanılır mı ki? Çok güçlü olduğundan teli sönümler sanırım?Peki abey, bu mıklatısları 21. perdeye neyim taksak ses o zamanda galınlaşır mı acep?
n'oluyomus oyle olunca?Mıknatıs demişken aklıma geldi, şu çok kuvvetli olan neodimyum mıknatısları manyetiklerde kullanılır mı ki? Çok güçlü olduğundan teli sönümler sanırım?
Derken google sağolsun 😀 :
http://www.q-tuner.com/
Canımız sağolsun 😀Serhat, ben mıknatıs filan demedim. Mıklatıs dedim. Lütfen yani. 😀
Valla hiçbir fikrim yok abi. 🙂n'oluyomus oyle olunca?
Şöyle ki, gitar köprüsü sırat köprüsüne benzer (Strat köprüsü değil!) , ötesine geçtin mi her şeyin sonu, başka bir ebediyetin başlangıcıdır. Ne ses ne sada ne varlık ne yokluk.. Bu yüzden köprünün ötesine manyetik koymaz gitar imalatçıları.Peki abey, bu mıklatısları 21. perdeye neyim taksak ses o zamanda galınlaşır mı acep?