Hocam bunlar fakir mi ? En azindan gercegini koysalarmis.
Neyse onumuzdeki ay mesa mark ii' m geliyor. O zaman kavuscaz boyle tonlara. Sonraki attiginiz mesajada cevap olarak soyluyorum. Aslinda gelmiyor. Kendin yapiyorum. Bildiginiz mesa boogie mark ii yi 2 wattlik bir canavar seklinde yapiyorum. Su an parca bekliyorum. Onumuzdeki aylarda paylasimda buluncam
Kükretemiyoruz ki abi blackstarı evde. Sesi açabilsem çok fena şeyler olacak 😀
Üst komşunun bebeği oldu... Ben ne yapayım şimdi 😢
Blackstar HT-5R var, volume potansı çok hassas.. . Ses JIN JIN JIN iken aniden JIN JIN JIN oluyor, arası yok 😀
Vallahi tondan gitar ağacını, amfiyi, pedalı, hatta eq ayarını bile az çok tahmin edebiliyorum. Ama tondan nasıl manyetikler tahmin edilebiliyor kafam basmıyor benim.Zevk renk......herkesin zevki farklı.
Neck pozisyondaki EMG-85 den geliyor bence.Yüksek gainli lambalı bir amfiyle yakın tonlar elde edersiniz...
Vallahi tondan gitar ağacını, amfiyi, pedalı, hatta eq ayarını bile az çok tahmin edebiliyorum. Ama tondan nasıl manyetikler tahmin edilebiliyor kafam basmıyor benim.
Diğer konuya gelecek olursak @hackeiommi abimiz ibanez valbee ile ufak modifikasyonlar yapıp tonu değiştirebiliyor. Amfide kullanılan kapasitörler, dirençler falan ufak bir değişimle çok farklı sonuçlar alınabiliyor. İlk güçkaynağı yaptığım zaman hiç unutmam 6,8 voltluk zener diyot bulamamıştım atölyede bende 5 volt taktım. Çıkış 0-24 Volt yerine 0-30 volt oldu, ufak farklar özellikle müzikte çok farklı sonuçlar doğrurur.
Zamanında EMG 81-85 set kullanmıştım, bu sound neck pozisyondaki 85'in tonu. Bu tonu elde etmek için tek etken değil ama zincirin en önemli halkası bence. Ton iyidir, kötüdür ayrı mevzu....Vallahi tondan gitar ağacını, amfiyi, pedalı, hatta eq ayarını bile az çok tahmin edebiliyorum. Ama tondan nasıl manyetikler tahmin edilebiliyor kafam basmıyor benim.
Diğer konuya gelecek olursak @hackeiommi abimiz ibanez valbee ile ufak modifikasyonlar yapıp tonu değiştirebiliyor. Amfide kullanılan kapasitörler, dirençler falan ufak bir değişimle çok farklı sonuçlar alınabiliyor. İlk güçkaynağı yaptığım zaman hiç unutmam 6,8 voltluk zener diyot bulamamıştım atölyede bende 5 volt taktım. Çıkış 0-24 Volt yerine 0-30 volt oldu, ufak farklar özellikle müzikte çok farklı sonuçlar doğrurur.
Fight fire with fire kardeşim 😀 oturup dinleyecek halin yok ya?Üst komşunun bebeği oldu... Ben ne yapayım şimdi 😢
Fight fire with fire kardeşim 😀 oturup dinleyecek halin yok ya?
Mesa Boogie Mark IV ve Jackson SL1 kullanıyorum, bu tonu alabiliyorum.
Ayrıca Fender Squier ve Marshall MG10 ile de Slash tonu alıyorum.😀 😀
Sinirlerim bozuldu.