Haklısın Rectifier özel değil de TC de bilakis ikinci el alınacak alternatif pek az @izzzyy reis. Gavur elden sen kendin seçip getirmedin mi ikinci elde misal SRV müzikte falan 2000 dolar altı alternatifler illa ki MESA oluyor. Hele ki ben ENGL ve Orange gibi daha az da olsa bulunan amfilerden haz etmiyorum yandı gülüm keten helva. Marshall kullanmak istemeyen adamın TC sınırları içinde biraz eli de mahkum sanki MESA ya.Abi Kirk Hammet' in tusesinden veya manyetikten geliyor o ton diyen cidden muzikten zerre anlamiyorum diye bagiriyordur. 500 yilda gitar calsa kirk hicbirsey degismeyecek, hala detone bentlere, abuk subuk vibratolara devam edecek. Neden biliyor musunuz? Cunku adamin tusesi bu. Unlu gitaristler arasindan tusesi ornek gosterilecek en son adamdir Kirk Hammet. Simdi gelelim tonun kaynagina;
High Gain herhangi bir lambali ampli ve ts tabanli herhangi bir booster ile bu tonun orjinalini alirsin. Yada anolog bir simulator pedal veya dijital bir simulator ile hemen hemen aynisini alirsin. Ama insanlarin es gectigi nokta su duydugun ton ayni olsa bile caldiginda tuse hissiyatinin farkli oldugunu goreceksin. Insanlar tonun aynisini simule eden cihazlar yerine bu yuzden lambali ampli tercih ediyorlar. Tuse hissiyati okadar yuksekki el akiyor klavyede, basindan kalkamiyorsun saatlerce.
Sunu da soylemeden edemiyorum. Ya abi mesa rectifier mi kaldi allahini seversen. Tamam zamaninda ozel bir ampliydi, zamaninin en ciddi high gaine sahip amplisiydi ama gunumuzde siradan bir ampli rectifier. Hele o paralara cok daha iyi ampliler bulmak mumkun.
Son düzenleme: