Kütleler halinde yazıp polemiğe girmek istemiyorum demen ? 🤔 Konuyu saptırıyorsun ve anlamakta istemiyorsun. Ben hayatımda hiç bir zaman affinity strat tercih etmedim. Anlamak isteyen güzel şekilde anlamış ne dediğimiPolemiğe girmek istemiyorum ve dediğim gibi Squier da kötü gitar değil. Bu zamana kadar 20'ye yakın Fender, birkaç adet de Çin CV dahil Squier kullandım. Halen 4 USA Fender'im ve bir hafta uğraşıp enfes sonuç aldığım SX gitarım var. Daha önce de birçok SX modifiye ettim. Yakın zamanda da bir player strat ve tele sattım. Haliyle hangi gitar nedir ne değildir gayet iyi biliyorum. Anlatamadığım şey Fender ile Squier arasında detaylardaki farklar. Son aldığım player stratta fret tesviyesine ihtiyaç yoktu ancak aldığım her Squier'da fret tesviyesi yaptım. 2 mm tel yüksekliğinde çalan kişi için Squier da fark etmeyecektir ama ben 1,3 - 1,5 mm civarına alışığım. Gitar alıp orasını burasını değiştireceksem Squier'la de uğraşmam, gider ikinci el iyi bir alder veya ash SX alırım. Çok daha ucuza max mod imkanım olur, ki öyle yapıyorum zaten. Onca yılın tecrübesiyle 24K'ya sıfır Squier almak için deli olmam lazım. Temiz bir Fender player'ı tercih ederim her zaman. Zaten senin mantığınla gidersek Squier 40th ann. 'ye 24K vermek yerine çok daha ucuza Squier affinity strat alınır. Nyatoh'dan keyif alan için kavak da fark etmez. Manyetikleri daha mı kötü geldi, Fender custom shop set 9K'ya takılır oldu bitti, hala cepte para kalır.
Tüm bunları aslında şu mesajı vermek için yazıyorum; gitar seçiminizi yapınca bunun kişisel tercih olduğunu, sizin için süper karar olsa da genelgeçer doğru olamayacağını ve gitarınızı överken diğerini boklamaya gerek duymamak gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Kaldı ki elektro gitarlar aynı marka model olsa da oldukça farklı tonal kalitede olabiliyor, ki bu farklar gitar ucuzladıkça daha da artıyor. Sen gitarınla mutluysan ne güzel. Ben de modifiye SX'imle çok mutluyum, beklentimin çok ötesinde ton kalitesi olan keyifli gitar oldu. Player strata bin kere tercih ederim bu SX'i ama her bir parçası ile ilgilenip tercihlerime göre planladığım için. Kalkıp ''Fender yerine SX almak çok daha mantıklı'' filan demiyorum.
Teşekkür ederim.Squier classic vibe serisi bence de fender player ya da mim standardlara göre daha rahat hatta cv sap yapısını usa fender standard serisine tercih ederim ama bu tartışmaların sebebi bence vintage spec ve modern spec tercihiyle ilgili. Gerçekten fender ya da squier fark etmeden aynı modeller arasında bile ciddi farklar var, çok subjektif bir olay bu, kalite kontrolü imalat kalitesi player serisinde bariz daha iyi ama güzel bir bakımla cv vintage speclere ulaşabilmenin en ekonomik yolu oluyor. Bu potans olayları da çok ciddi masraf ama her türlü usa serilerinde bile fenderin kabloları kapasitörleri değiştirince treble bleed yaptırınca seste ciddi iyileşme oluyorken her türlü bu speclerin fabrika çıkışı olması anlamsız bence.
Hala daha Fender fanatikliği yapıp fretlerinden vs bahsediyorsun. Bi zahmet onlarda olsun okadar para veriyorsun daha fazlası olması gerek diyorum ama anlamıyorsun asla. Fiyat performans olarak bakınca kötü bir gitar player bunu diyince boklamış oluyorsam öyle olsun. Fanatiklik yaptığınız playeri Schecter nick johnston ile kıyaslayın ikisinde fiyatı aynı sonuçta, kalite olarak tek kazanabileceği nokta var mı ? Fretlerini sabahtan akşama kadar kıyasla bu gitarla işte. Ben gelipte kimseye gitte 24 k squierede ver demedim. Playerin sıfır fiyatı delilik olmuyorsa Squierinkide olmaz. Squiere bukadar para vermem için deli olmam tarzı yorumlarda gitarı alan kişi için saygısızlık bence. Sıfır gitar alacak birinede o zaman sen deli misin git ikinci elden bunu al tarzıda yorumlar yapmayın kaldıkı ikinci elden o fiyata sadece player alınmıyor.