Hocam yazmayayım dedim de,niye böyle bir başlık.?
Vai nin seveni sevmeyini olabilir,soytarıda olabilir de , müzisyen arkadaşların alkol masasında karşında ki kişiye takılmak için ortaya atılacak bir konuyu buraya başlık olarak açmak ?
Bilemedim yani,güzel dertleriniz var..
Hocam, öyle değil aslında, maksatlı olarak saptırılıyor.
Adam gibi sordun, ben de adam gibi cevap vereyim.
Benim gözümde soytarı olsa da kimse bilmezdi bu düşüncemi 1 hafta öncesine kadar.
30 yıl önce Türkiye'de satılmış olan şu vai signature ibanez jem için biri kalkıp 500 bin lira yazmış.
Ben de abartı ilanlar da paylaşayım dedim ve bu gitar için abartı bence.
Sonuçta ana vatanı Japonya ve malzemesi ıhlamur gibi ucuz olup, evladiyelik Gibson, fender, Jackson gibi bu işin kompedanı olan üreticiler tarafından tercih edilmediği gibi (kendi zevkim olarak ıhlamurun sesi bana hitap etmiyor)
bide kalkıp 2 tane sıfır U.S.A gibson fiyatı görünce komik geldi.
Sonuçta üst seviye gitarda üst seviye işçilik satılıyor ve buna 3 veya 4 bin dollar desek, akşamlar da 2 bin desek fiyat ortada az-çok.
Şimdi araba, motorsiklet, gitar konusunda U.S.A en önde bayrak sallıyor ama bu adamların üstüne çıkmak öyle fiyatı uçurmak ile olmaz.
Şimdi 3 yıldız bi otelin tabelasına 2 tane daha çakıp 5 yıldız yapıp fiyatı da şişirin ve hemen 5 yıldızlı lüx mü olacak ?.
Toparlayım şimdi konuyu; ben 3-4 ay önce bu 500 bin istenen ibanez çöpü için abartı ilanlarda paylaştığım için, önceki kapanan hesabımdan gelip salça olduğunda ağzının payını verdiğim bi üye kalkıp bu ilan sahibinin avukatlığına girişip salça olmaya kalktı (yaşı gereği çok da sallamıyorum zaten)
Şimdi balık hafızalı olduğundan mıdır, yoksa hiç arkadaşı olmadığından mıdır boş vakitlerinde gelip burada var olmaya çalışan bi tip gel sen burada müdafa ettiği ilan sahibinin 110 bin yazdığı başka ilanını forumda yerden yere vur.
Bu ne tutarsızlık böyle ?.
Grup ilanı açtığımda, piyasa gruplardan teklif edilmemesini rica ederek örnek verdiğim bi ilana kalkıp cevap yazıp aranıyor.
Pink Floyd, Deep Purple aynı dönemin aynı türde giden 2 grubu ama ben pink Floyd'u sevemedim hiçbir zaman ama deep Purple severim konserine de gittim.
Ben ve akranlarım 20li yaşların başındayken yaşı 45-50 olup pink Floyd dinleyen abilerimize laf sokup da ortamda sivrilmeye kalkmazdık saygımızdan.
90'ların ortasından beri rock müziğe gönül vermiş ve haddim olmayarak biraz da çalan biri olarak, daha yaşı 20-25 olan şu nesil ne cüret ile ayar vermeye kalka biliyor.
Yolda yürümeyi bilmeyen gençler kalkıp Mavi sakal, Acil Servis, Objektif gibi şuan 40 yılı devirmiş sağlam adamları dinleyerek büyüyüp 43 taşına gelmiş birine şuan ki 5 para etmez piyasa grupları ile Türkçe rock müzik nedir diye ayar vermeye kalka biliyor.
94'ten beri de motor kullanan prof sürücüyü ama ilana koyduğum motor için 25 yaşlarındaki bi pozcu kalkıp ayar vermeye, kazıklamaya kalkıyor sportster883 artı 50 bin verip benim softail fxstc ile takas teklif edebilecek kadar özgüven patlaması yaşıyor.
Gerçi 2010 gibi 60 yaşındaki biri de kazıklamaya kalkmıştı da epey bi gülmüştüm.
Şu başlık ile de aslında şu sürü psikolojisinde yaşayıp asla birey olamayan günümüz tayfasına zarf attım biraz.
Epey de bi açan oldu zarfı siz ve 1 kişi hariç.
Ben öyle kibirli, fesat bi insan değilim zaten.
2-3 yıl öncesine kadar da çok espirili mütevazi bi insanım. şuan sadece mütevazilik kaldı tabii.
Mesala duman 5 para etmeyen bi proje grubudur benim gözümde, nefret ederim, 25 yıldır da söverim ama gel gelelim davulcusu Alen Konakoğlu'nu duman öncesinden tanıyıp aslen çok yetenekli fena bi baterist oluğu gerçeğini de inkâr etmedim hiçbir zaman.
Bu forumdan müzisyen çıkıp da bişeyler çalacağız diye beklentim olmadığı ve çıkmayacağını da adım gibi bildiğim için dalgamı geçerim şu saatten sonra.
Atatürk'çülük ten milliyetçilikten girince görmüşsünüzdür nasılda bozulduklarını zaten. Ben bu güne kadar hiçbir konuya negatif bi cevap yazmadım, salça olmadım, bana ne deyip geçerim.
Yarası olanlar da böyle gocunur zaten.