Dünya'da her şeyin bir alıcısı vardır. Hiç tekstil atölyesine gittiniz mi? Aynı kumaşın üzerine timsah dikerler yurtdışına yollarlar 100 euro. Bayrampaşa pazarına yollarlar 50 lira. Bu her konuda böyle. Piyasada ürünler var sen hangisini tercih edersen. Gitar için de geçerli. 8000 pounda satılan Gibson SG var mesela. Türkiye vergisi ile 1 milyon Türk lirasına yaklaşır herhalde fiyatı. Napayım yani şimdi ana avrat söveyim mi? Ve alıp kullanan var bu gitarı. Ben görünce bu ne len derim. Başkası ağzının suyu akarak bakar. Müziğe de bir ürün gözüyle bakarsan birebir uyar bu. Boşver hayat kısa.
8.000 pound 700 bin TL falan galiba şuan ve Amerika'dan Avrupa'ya gidince de pahalı oluyor.
Bahsettiğin gitarlar en azından evladiyelik kaya gibi gitarlar ama şu 500 bin TL istenen 30 yıllık vai sigature gitarda ıhlamur gibi ucuz ve yumuşak ağaç kullanılmış. bolt-on bağlantı bide.
Bahsettiğin 8 bin pound dediğine göre İngiltere'ye girdiği içindir. Vergisini çıkartırsak Amerika'da 5.000, max 6 bin pound falandır.
30 yıllık ibanez için 500 bin TL verecek parası olan adam Amerika'ya uçup o paraya dediğin gitarları alır, ben olsam öyle yapardım çünkü. Sonuç signatur olup mağazada satılmış geçmişi olan bi gitar, vai'nin kendi gitarı gibi para istenmesi saçmalık.
Bide vai kim ki ?.
Sonuçta koleksiyon değeri olan araba, motorsiklet, gitar söz konusu olunca bu işi Amerika domine eder. Ama Japon için bi koleksiyon değeri pek olmuyor öyle abartılı fiyatlara.
Terminatör 2'de Arnold'un kullandığı Fat boy harley'den gördüğüm de oluyor ilanlarda, fiyatı biraz fazla olsada abartı değil.
Şimdi Arnold'un filmde kullandığı modelin aynısı diyerek 10 milyon mu yazalım ?
yada ben milyoner olsam Arnold'un hayranı ve Harley'in tutkunu olduğum için 10 milyon mu verecektim ? tabi ki hayır.
Bi gitar için 5-6 bin dollardan sonrası saçma bi masraf benim görüşüm.