Argoliar demiş ki:iceman__ demiş ki:İslamı iyi bildiğini sanan arkadaş. Bırak anne ve babanın çocuklarından sorumlu olmasını, İslam dinin de her müslüman birbirinden sorumludur.Hiç tanımadığın bir müslüman üzerin de bile sorumlulukların olduğu halde, anne babanın çocukları üzerinde ki sorumluluğun ne kadar fazla olduğunu düşün.
müslüman olduğunu sanmıyorum ama belki annen baban sorumluluğunu yerine getirememişki böyle böyle olmuşsun. İslam' ı sana anlatmamışlar ya da yanlış anlatmışlar. Belkide islamı sana yahudiler öğretti.
Hz. Peygamber (s.a.s) torunları Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'i doğumlarının yedinci gününde sünnet ettirmişti.
İslam dinin de uygun olanı peygamber efendimizden iyi kimse bilemez.
tatlısu müslümanlarında böyle bir ortak nokta var. islamın en iyi halinin kendilerine öğretilen şekli olduğunu zannediyorlar. bilmiyorlar ki insana istediğiniz şeyi öğretirsiniz, yalan doğru farktmez. sen de küçük yaşta sana islam öğretilmeseydi müslüman falan olmayacaktın. doğduğun yere göre budist hıristiyan vs. olacaktın. böyle şeyler, kendi inancını kendisi sorgulamış, kendi tanrı inancına kendisi ulaşmış benim gibi insanlar için geçerli değil. 1
bu arada sana islamı yahudiler mi öğretti diyen arkadaşa hz. muhammedin de yahudi soyundan geldiğini hatırlatırım. 2dünyada bütün peygamberler yahudidir.3 islamda anlatılanlar yahudi tarihçesidir. ve çocuklarınıza koyduğunuz kuran isimleri de yahudi isimleridir.4
dünya üzerinde ilahi din olark kabul edilen dinler tamamen yahudi düzmecesi komplolardır. islamda yahudilikle örtüşmeyen bir tek şey söyleyin bana. oruç, sünnet, erkeklerde sakal bırakma, kadınlarda kapanma hepsi birebir. ve siz islam evrensel diyorsunuz. islamı getiren peygamber de israiloğullarından, getiridiği kural da onların kuralı.5
eğer olmadığı yönünde bir bilginiz varsa paylaşın hep beraber bakalım.
sünnete gelince, ben de çocuğumu sünnet ettirirdim. sağlık açısından mühim bir şey. ama gidip de çocuğu 10 küsur yaşında sünnet ettirmek mezalimden başka birşey değildir. sonra o çocuk olan herşeyi hatırlar. yaptıracaksan 5 yaşına gelmeden yaptıracaksın. peygamberin her sünnetine uyan milletimiz azcık şuna da uysa da çocuklara biraz hayırları dokunsa.6
1. Allah'ıma şükürler olsun ki müslüman bir ülkede müslüman bir ailenin çocuğuyum
2. Hz. İbrahim (as) yahudi değildir. Hz ibrahim (as)'in oğullarından 2si . birisi Hz ishak (as) ve 2. Hz ismail (as)dir. Peygamber efendimiz (sav)Hz. İsmail (as) ( hz. ibrahim(as)'in kurban etmek istediği çocuğu ) in soyundan gelir. Yahudiler ise Hz İshak (as)'ın soyundan gelir. Bir yahudiye sorarsan Hz İsmail(as)' i öyle biri olmadığını söyleyeceklerdir. Hz. İbrahim'in diğer çocukları kim bilir belki afrikadaki avrupa daki ırkların atarlarıdır.
Araplar hz İsmail (as ) yahudiler Hz ishak (as) soyundan gelirler ve hz. ibrahim 'in başka çocuklarıda var.
yani peygamber efendimiz (sav) yahudi değil.
3. dünyadaki bütün peygamberler yahudi değil.
4. çocuklarımıza koyduğumuz isimlerin hepsi yahudi isimleri değildir. Arapça ile ibranice çok farklı dillerdir. yahudiler de kendinden önce gelen peygamberlerin isimlerini koymuşlardır. ama o peygamberlerin hepsi yahudi değil.
5. bütün İlahi dinler Allah tarafından indirilmiştir. onun için aynı şeyleri emretmişlerdir. hristiyanlık ve musevilik bozulmadan önce aynı şeyleri emredeiyorlardı.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma. basit yazdığın şeyleri söyleyim
a. müslümanlarda sakal uzundur . bıyık kısadır ve favoriler kısadır. müslümanlarda sakal boyun bölgesinden aşağı inmez. Yahudiler bıyıklarını uzatırlar hatta örerler. yahudiler favorilerini uzatırlar hatta örerler.
b. müslümanlarda ki oruç hiçbir din de yoktur. hristiyanlar ın orucu belli bir müddet bir odaya kapanıp hiç konuşmamaktır. Müslümanlar da ise hiç kimse ile konuşmayıp böyle yapmak haramdır.
c. İlk sünnet olan hz. İbrahimdir. ve karısı hz. hacerdir. ondan sonra gelenler sünnet olabilirler. hatta imansız araplar bile sünnet oluyorlar. afrikada müslümanlığı ya da yahudiliği hiç duymamış kabilelerde sünnet var.
d. Din yahudilerin uydurması demek çok saçma. Yahudilik de inanç şöyledir. Allah sadece yahudileri sever. Dünya sadece yahudiler için yuaratıldı. Diğer insanlar yahudilerin köleleri olmak için yaratıldı. Yahudiler üstündür. Diğer insanlar değersizdir. Yahudi ırkından olmayan hiç kimse yahudi de olamaz. yani bir türk yahudi olamaz. ancak bir çıkarları varsa seni dinlerine almış gibi gözükürler sonra kullanır atarlar.
Ama islam da tüm insanlar eşittir. Herkes müslüman olabilir.
bunun gibi sürüsyle farklılık var. Bu arada ben seni ne dinsizlikle suçluyorum ne de farklı görüşlerinle beni ilgilendirmez. Sadece yanlış bilgilerini düzeltiyorum. Ama bildiğim kadarıyla benim de bilmediğim çok şey var. çok bilmiş gibi görünmek istemiyorum.
6. İslam da uygun olanı çocuk 1 yaşını bitirmeden sünnet ettirmektir.