Merhabalar. Ikinci el olarak bir arkadaştan sahibinden get sistemi ile epiphone aj220sce akustik gitar aldım. Arkadaş gitarı baya sağlam paketledi hatta büyük üçgen koliye falan da koymuş çekip attı bana fotoğrafta var. Ancak gitar bana ulaştığında gitarın ön kapağında çatlak vardı. Artık nasıl başardılarsa, üzerine ağır bir şey koydular büyük ihtimal, gitarı çatlatmışlar. Ayrıca gitar cumartesi sabah gelmişti kargoya. Şehir dışına çıkacağım için kargoyu getirsinler dedim aradım defalarca kimse açmadı. Pazartesi de aradım yine açmadılar hatta genel merkeze de şikayet ettim bizim şubeyi (Ordu-Fatsa şubesi). Yani birçok kargoyla gitar yolladım-aldım ancak başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Bunlar gibi özensizini görmedim. Gitarı aldığım arkadaş sağolsun çok anlayışlı çıktı .gitarı geri yolla kargoyu da ben öderim benim hatam, hatta gitar çalınmayacak durumdaysa sende kalsın para iadeni al dedi sağolsun.Yani kargoya ödediğimiz parayla kaldık ikimzde (30tl). Bu olayda bizde de hata var tabi. Yollayan arkadaşın gitarın içine de birşey koyup doldurması lazımdı elektro gitar değil sonuçta içi boş, çok iyi paketlemiş ama aklına gelmedi demekki. Benim de kargoyu görevlinin yanında açıp bakmam lazımdı ama ben evde olmadığım için gitarı kardeşim açmış aklına gelmemiş haliyle onun. Bir hak talep edebileceğimi zannetmiyorum bu yüzden ki zaten kargo şirketleri böyle ürünler için sorumluluk kabul etmiyor, yollarken de uyarıyorlar. "Çözüm olmadığını biliyorsun niye yazdın bunları" diyeceksiniz. Bilmiyorum paylaşmak istedim 🙂 Tecrübe olsun kargo yollarken ya da alırken çok dikkat edin, hatta kırılma ihtimali olan gitarda vs. kargo yapmayın akustik gitarlar çok hassas oluyor örneğin olaydan da anlaşılacağı üzere 😀
Bunlar da fotoğraflar:
Bunlar da fotoğraflar:
Son düzenleme: