@Easy Guitar Team
Başarılı olmanızı isterim. Her ne kadar tarzınızdan nefret etmiş olsam da..
🙂 Ve her ne kadar ürününüz plaj gitaristlerinin sayısında patlama potansiyeline sahip de olsa...
🙂 Ve bence bir şansınız da var, ama şu anda sunduğunuz ürünle biraz zor. Geri bildirim istiyorsunuz, buyrun size geri bildirim:
Öncelikle nacizane önerim: "Kişisel" pazarlamanıza ayırdığınız zamanın bir kısmını web sitenize / arabiriminize de harcayınız. Detaya girmeyeyim, ama Fretlight ile bunu kullanarak mı rekabet edeceksiniz ?
http://www.easyguitarplay.com/sync.php Öncelikle ürününüzü detaylı ve güzelce bir tanıtın. Siz ürününüzü iyi bilyorsunuz tabii ki, ancak ziyaretçinizin sitenizde bir kaç dakika kalmasını sağlamanız ve bu süre içinde easy guitar’ın ne olduğu konusunda onu bilgilendirebilmeniz gerekiyor.
Özellikle ürün sitenizdeki kişisel videonuzun konuyla alakasını anlamakta potansiyel müşterileriniz zorluk çekebilir. Siteniz daha çok amatör ve kişisel olmuş gibi, bir ürünün / teknolojinin tanıtıldığı pazarlandığı profesyonel bir site gibi değil. (Fretlight'ın sitesini de pek beğenmediğimi ekleyeyim)
Gerçekçi olun. Gerçekten Fretlight'ın 5 perdeli modellerini sizi rakip olarak gördüğünden geliştirdiğini mi düşünüyorsunuz? Bana, fretlight'ın full ledli ürünleri pahalı kaçtığından (Fretlight çoğu gitar öğrenen için kendi pazarında muhtemelen en azından 2. gitar olacak ve 400$ Amerika'da 2. gitar için az değil) , farklı bir fiyat segmentinde ucuz alternatif sunuluyor gibi geldi. Siz fiyat olarak neredesiniz?
Pahalı olan fretlight'a ucuz bir alternatif olarak ürününüzü pozisyonlandırmanız belki daha uygun olur. Muhtemelen patentli ancak mümkünse Fretlight entegrasyonunu gerçekleştirmenizi tavsiye ederim. Örneğin Hal Leonard tarafından geliştirilmiş fretlight uyumlu ders DVD'leri var
http://fretlight.com/lessons
Ürününüzün internet üzerinde çalışması avantaj olduğu gibi dezavantaj da olabilir. Bu ülkede youtube düzenli olarak kapatılıyor. Ve ledlerle senktonize ettiğiniz videolar için başka bir site de gerekebilir. Bu arada, senkronize ettiğiniz parçalarda telif işleriyle ilgili sıkıntı çıkma durumu da belki olabilir. Daha sonraki aşamalarda şarkı başına easy guitar müşterisini maliyetleme alternatifine de belki gidilebilir.
Bence gitar klavyesindeki ledlerin çalışmadıkları zaman görünmemesi lazım. Çünkü bir çok müşterinizin sizin gitarınız dışında gitarı olmayacak ve çoğu insan bariz bir "acemi gitarıyla" insanlar önünde bir şeyler çalmayı tercih etmez.
Gitar klavyesine yerleştirdiğiniz ledlerin gitarın tonuna etkisini araştırmanız ve müşterilerinizi bilgilendirmeniz bence iyi olur. Neticede ürününüz akustik ve yukarıda belirttiğim gibi "bir çok müşterinizin sizin gitarınız dışında gitarı olmayacak"
Senkronize ettiğiniz youtube videolarında ekranda görülen akorları bence kaldırın. Çoğu potansiyel müşteriniz eğer akorları ekranda görebiliyorsa, klavyede görebileceği bir easy guitar’a fazladan para vermek istemeyecektir. Şarkı başına ücretlemeye gitmezseniz boşuna veritabanı oluşturmuş olacaksınız.
Ne kadar zor olsa da egolarınızdan bir miktar arınmanızı ve tüm potansiyel müşterilerinizin önerilerini (ne kadar katı olursa olsun) dikkate almanızı umarım. Ve şu millilik laflarını bırakın Allah Aşkına. Satabilmeniz için öncelikle iyi bir ürününüz olması gerekiyor. İnsanlar ürününüzü sadece Türk Malı olduğu için mi tercih etmeliler? Ürününüzü satmak için çok daha iyi argümanlara ihtiyacınız var. Demagojiyi bırakın.
Ve evet. Türkiye çok da büyük bir pazar değil ve ingilizce bir ürün adı seçmiş olduğunuza göre muhtemelen büyük düşünüyorsunuz. Eğer maliyetlerde rekabet edemiyor(ki bu gayet muhtemel) ve ürününüzü gerçekten satmak istiyorsanız gerekirse Çin'de, Kore'de, Endonezya'da da üreteceksiniz.
Benden şimdilik bu kadar.
Sevgiler
Evren