Ust esikte hic hareketlilik yok aslinda aldigimdan beri boyle bu gitar sanirim uretim sirasinda bu sekilde olmusfotoğraflardan yanlış anlamıyorsam, üst eşik kalın mi teline doğru kaymış. eğer bu şekilde üst eşikte oynama varsa bir miktar yapıştırıcı ile sabitlemeniz gerkebilir. orta ve düşük seviyeli gitarlarda üst eşik oynaması olağan bir durum işçilik hatası.
bu gitarda teller orantısız. Sizin gitarinizda da ust esik hatalı yapılmış. Ya ust eşiği serbestlestirip kaydiracaksiniz, ya da daha iyisi olarak gitar ustasına verip yeni esik yaptiracaksiniz.Aslında internette baktigimda kalin mi teli kıyıya yakın geçen stratlar var:
ama soyledigini denerim belki
Peki gitari çalarken çok buyuk bir sorunmu bu?bu gitarda teller orantısız. Sizin gitarinizda da ust esik hatalı yapılmış. Ya ust eşiği serbestlestirip kaydiracaksiniz, ya da daha iyisi olarak gitar ustasına verip yeni esik yaptiracaksiniz.
Yok neredeyse hiç kaçırmam kaç zamandir caldigim gitar zaten alismisim ama bi gun firsat olursa gotururum belkisiz caliyorsunuz gitari, ben bilemem. Eger çalarken en üst teli sıklıkla dışarı tasiriyorsaniz sıkıntı, eger boyle bir sorun yasamiyorsaniz boyle devam edebilirsiniz.
Yapmami soyledigin sey bumuydu yani buysw yaptim ama pek bilemedim oldumu sanki boyle durmasi dogru değil gibiMuhtemelen köprü tarafı da orantısız gibi çünkü hiç düzelmiyor tel üst perdelerde de. Köprüdeki tel boşluklarını orantısız açılmış. Ya değiştireceksin eşiği ya da alttan bir miktar dışarıda olacak. Köprü için de saddleları ince mi tarafına doğru bir miktar eğebilirsin. Mükemmel olmasa da toparlar böylece.