Tel klavye fazla kiyisinda

Ya elektro gitarimi alali oldu bi 8 ay fln su siralar farkettim kalin mi teli klavyenin fazla kiyisinda gibi yani sizce yapilmasi gereken bisiy varmi

20230726_230712.webp

Telin pozisyonu normal. Bence yapılması gereken şey sıkı çalışıp, çalımı ilerletip daha iyi bir gitara terfii, markası ne bilmiyorum ama ucuz yollu gitarlarda bu orantılara çok dikkat edilmemesi doğal, yine de acayip bir durum yok bence.

Üstten bir foto daha belli eder ama üst eşikten kaynaklı ise eşik kaymış veya yamuk yapıştırılmış olabilir. Eşiği bir miktar ince mi tarafına çekersen sorun çözülür.

fotoğraflardan yanlış anlamıyorsam, üst eşik kalın mi teline doğru kaymış. eğer bu şekilde üst eşikte oynama varsa bir miktar yapıştırıcı ile sabitlemeniz gerkebilir. orta ve düşük seviyeli gitarlarda üst eşik oynaması olağan bir durum işçilik hatası.

fotoğraflardan yanlış anlamıyorsam, üst eşik kalın mi teline doğru kaymış. eğer bu şekilde üst eşikte oynama varsa bir miktar yapıştırıcı ile sabitlemeniz gerkebilir. orta ve düşük seviyeli gitarlarda üst eşik oynaması olağan bir durum işçilik hatası.
Ust esikte hic hareketlilik yok aslinda aldigimdan beri boyle bu gitar sanirim uretim sirasinda bu sekilde olmus

Muhtemelen köprü tarafı da orantısız gibi çünkü hiç düzelmiyor tel üst perdelerde de. Köprüdeki tel boşluklarını orantısız açılmış. Ya değiştireceksin eşiği ya da alttan bir miktar dışarıda olacak. Köprü için de saddleları ince mi tarafına doğru bir miktar eğebilirsin. Mükemmel olmasa da toparlar böylece.

Muhtemelen köprü tarafı da orantısız gibi çünkü hiç düzelmiyor tel üst perdelerde de. Köprüdeki tel boşluklarını orantısız açılmış. Ya değiştireceksin eşiği ya da alttan bir miktar dışarıda olacak. Köprü için de saddleları ince mi tarafına doğru bir miktar eğebilirsin. Mükemmel olmasa da toparlar böylece.
Yapmami soyledigin sey bumuydu yani buysw yaptim ama pek bilemedim oldumu sanki boyle durmasi dogru değil gibi

20230729_181208.webp

Geri