10-52 Earnie Ball, Dunlop, DR ya da Dean Markley, hepsini denedim, hepsi güzel bence.
teli alıp gitarla beraber luthiere'e teslim...
Sanırım öyle yapacağım 😀 Tel takılması, ayarlar falan luthiere ne kadar vermem gerekir ortalama?10-52 Earnie Ball, Dunlop, DR ya da Dean Markley, hepsini denedim, hepsi güzel bence.
Sanırım öyle yapacağım 😀 Tel takılması, ayarlar falan luthiere ne kadar vermem gerekir ortalama?
Sanırım öyle yapacağım 😀 Tel takılması, ayarlar falan luthiere ne kadar vermem gerekir ortalama?
Sonunda telleri bugün çıkardım ancak yeni tel takımı almadım henüz 😀Elixirlerin ömrü uzun kir pas tutmuyor fakat hissiyatını iyi bulmuyorum. Ucuz ve güzel tel olarak dean markley marka telleri önerebilirim. Ha uzun süre uğraştırmasın diyorsan elixir tak fakat tonal anlamda bana mı öyle geliyor bilemem ama tatmin edici değil. Bir başka alternatif de ernie ball lardır. Ben onları da sevmem 😀
Kaç numara tel kullandığının esasında çok da fazla bir önemi yok. Kaç numara tel kullanmak istediğinin önemi var. Yani gitarında 0.9 tel var farz edelim. 0.10 takarsan sap ve belki köprü ayarı gerekecektir. Bunu da iyi kötü zamanla yaparsın. Tek söyleyebileceğim aceleye getirme. Sap ayarını yaptıktan bir süre sonra yaklaşık 30 dakika gibi tekrar kontrol et muhtemelen yine ince bir ayar yapman gerekebilir. Böyle böyle acele etmeden bütün her şeyi halledebilirsin.
Onun dışındaki daddarioydu gibson dı clear tone du bunları görürsen koşarak kaç.
Super Slinky ile Hybrid Slinky arasında ismi üstünde üst tel kalınlık farkı var. Başka fark yok. Yani ince 3 tel, standart 09", kalın 3 tel, 0,10" tel takımında olanlar gibi.
Dean Marley de aynı, LT standart 0,9", CL'de kalın teller daha kalın.
http://www.deanmarkley.com/products/by-subcategory/2-catalog/282-nickelsteel-electric
Onun harici farkları yok, 2si de %8nikel-çelik alaşımı. Tabii Ernie Ball öneririz.
Tekrar teşekkürler 🙂Tabii ki değiştirir. Kalın tellerde ton her zaman +1 adım daha tok ve volumelu çıkar. Daha gürül gürül gelir. Düşün 0,12" kullananlar var. Sence neden? Tabii çalım da ona paralel kötüleşir, özellikle ince tellerde bendler filan inanılmaz zorlaşır. O sebeple son senelerde hibrit teller çıktı, kalın tellerin daha kalın olması özellikle ritimde çok iyi sonuç verirken, ince tellerin 0,9" ölçüsünde ince olması, sololarda kolaylık sağlar. Toplamda tel gerilimi de 0.10"e göre daha az olur. Direkt 0,10" takarsan muhtemelen sap ayarı yapman gerekirken hibrit tellerde ucundan kurtarabilirsin.
Aynen yardıma ihtiyacım olacağı kesin 😀 Sağolun tekrar 🙂Görmedim hakikatten. 🙂 Bir şey olmaz, takarken dikkatli olun, köprü havada kalmasın, zamanında kartonu çıkartın. Muhtemelen, arka taraftan geriye doğru vidayı sıkıştırmanız gerekecektir. Çünkü köprü hafif şekilde kalkacaktır. Neyse önce bir telleri alın, sonra bakarız.