Ben 2005 Ekim ayında KaraLeke tekrar toplanırken KaraLeke'ye dahil oldum. O zamana kadar piyasadan habersizdim, yani izlememiştim diyv ve onun gibi grupları. Grup aradığım zamanlarda foruma girip bakardım, "vay bea ne sağlam gruplar varmış, gitarist arıyorlar ama beni almazlar heralde" diye düşünürdüm.
Sonra işte KaraLeke'ye girdim. Birkaç konsere gittim bu duyduğum gruplar nasılmış diye. Sonra diyvi "pistlerde" gördüm. Forumlarda "herşey müzik için", "kafalar kopacak" yazıp headbanger smileylerini koyan adamlar bunlar mı dedim. KaraLeke'nin çok iyi bir grup olmadığını biliyordum, ve en önemlisi hepimiz biliyorduk. KaraLeke çapını biliyordu. KaraLeke forumlarda artizliği çakıp konserlerde müziğin kalitesinden anlamayan adamlara müzik yapmıyordu. KaraLeke en azından seyirciyi eğlendirmeye çalışıyordu, ve bunun yanında iyi olmak için kapasitesi dahilinde elinden geleni yapmaya çalıştı. İşin özü "forum grubu" ibaresini kim bulduysa helal olsun, diyv ve 1-2 grubu çok mükemmel bi şekilde açıklıyor.
Ayrıca canın yaptığı işler de ortada, söylemeye gerek yok. Ama bence yapmadığı işler de önemli! Can hiçbi zaman forumda veya herhangi bir yerde övünmedi, KaraLeke'yi kuru laflarla biyere getirmedi. KaraLeke dağıldı şimdi. yeniden bi grup kuracak olsam sizin gibi "aşmış" müzisyenleri değil de Can'ı tercih ederdim. Çünkü siz, sizi bilen insanlar forumunuzu okuduğunda nekadar komik duruma düştüğünüzü bilmiyorsunuz.
Peki siz ne iş yaptınız? Can'a sorduğunuza göre bişiler yapmış olmanız lazım. Konser başlamasına 2 dakika kala gelen, kendinden sonraki grupları izlemeyen insanlar neler yapmışlar ben de onu merak ediyorum. Ha pardon kafalar kopuyordu sizin konserlerde dimi? tamam pardon unutmuşum. :twisted: :metal 😆
Size ufak bi tavsiye, diğer amatör grupları rakip olarak görmeyin, müzik yarış değil. Bir de arasıra o "rakip"lerinizin konserlerine gidip eğlenebilmeyi öğrenin.