The Elder Scrolls V: Skyrim

kullandığınız/sevdiğiniz modlar neler peki? ya da mod kullanıyor musunuz?

ben bi' kaç bi'şey yazayım.
Dovahkin hideout çok hoşuma gitti benim. gerçekçilikten uzak ama çok bağlıyor. uzun süre içeriyi değişik silahlarla doldurmaya çalıştım. fena bişey.

Jaysus sword diye bi mod ekledim. çok güzel silahlar ekliyor oyuna. ancak içlerinde çok güçlü çelik bıçaklar ve kılıçlar vardı. dengeyi bozar diye kaldırdım. denge önemli tabii.

Skyrim 2K HD olmazsa olmaz zaten. Yaklaşık 1.5-2 gb lık bu paket dokuları çok güzel hale getiriyor. herşey daha güzel ve daha gerçekçi skyrim için.

A quality world maps, üzerinde yollarda görünen bi' harita. oyunu kolaylaştırmayı pek sevmem ama bazen yol aramak insanı öldürüyor 🙂

SkyUi. olmazsa olmaz. skyrim'in inanılmaz başarısız invetory sistemini düzeltiyor.

Categorized Favorite menu. olmazsa olmaz. foverites menu bu olmadan inanılmaz kullanışsız. kategorilere ayırıyor anlaşıldığı üzere

Better Sorting. buda olmazsa olmaz. itemların adlarını değiştiriyor. mesele "elven arrow", "arrow - elven" oluyor, ya da Greater Soul Gem, Soul Gem - Greater oluyor vs. böylece aynı türden itemlar alt alta görünüyor.

Better females. kadınlar artık biraz daha kadına benziyor.

Female ancient nord armor. kadınların armorları daha kadınımsı.

Duel combat realism. daha gerçekçi savaş sistemi.

Warzones - Civil unrest. rastgele oluşan savaş alanları ve birbirine acımasızca 'dalan' kızgın npcler.

Enhanced blood textures. kan, artık biraz daha kana benziyor.

Enhanced Steel armor. daha düzgün görünen çelik zırhlar.

falan filan...

bu shoutlar nasıl öğreniliyor ya. bi sürü kelime okudum ama hiçbiri aktif değil. zilyon tanede ejderha kestim yine açılmadı hiçbiri. özel bişey mi yapmak gerekiyor?

Ben mod olayını çözemedim ya. Değişik silah ve shield'lar, modifiye edilmiş armor modellemeleri görüyorum ama uğraşmaya cesaret edemedim. Bozarım dedim kesin.

Shout'lardaki kelimeleri unlock etmek lazım. Unlock için de dragon soul'lara ihtiyacın var ki toplamışsın onları çoktan. Magic'ten shout'lara giriyorsun, unlock etmek istediğin shout'u (kelimesini) seçip -bilgisayarda- R'ye basıyorsun. Altta "Spend Soul" falan yazıyor olması lazım zaten tuşu için. Sonra yardır babam yardır. 🙂

eyvallah ya. ne zamandır kafamı bozuyor bu.

mod içinde şu site olayı bitirmiş;
http://skyrim.nexusmods.com/

nexus mod manager var. onu yüklüyorsun, siteden istediğin modu seçiyorsun. program kendi indiriyor. sonra istediğin modları program üzerinden aktf/deaktif edebiliyorsun. uğraştırmıyor yani. tehlikeside yok çünkü tek tuşla geri alabiliyorsun değişiklikleri 🙂

Karar verdim, bundan sonrasında okçuluğa kasacağım ben de. Ama şöyle adam gibi can götüren bir ok da çıkmadı karşımıza, camdan mı ne bir ok şekli varmış sanırım, bulamadım daha onu. 2 gündür yoğunluktan/yorgunluktan oynayamıyorum, gündüz nasıl canım çekiyor ha... Bu akşam bir perk alalım şöyle okçuluk namına. Keşke at üzerinde de atabilseydik Battal Gazi misali. 😀

Bu arada ok demişken, dün Ntv'deki Doğada Tek Başına programında okçuluk üzerine çok güzel bir sohbet vardı, ona takıldı gözüm. 470 metreye attığı ok sonrası, zat-ı muhtereme methiyeler dizilmiş. O da şöyle yanıt vermiş: "Abartmaya gerek yok, bu mesafeyle bizi Osmanlı zamanında talim için bile Okmeydanı'na almazlardı." Ey rainbow! Gör bak nerelerin altında oturuyoruz. 😀

Programda iki tane de kangal var ki görmeyin gitsin, içim eridi. Çok güzel hayvanlar.

Tabi la Okmeydanı adını okçuluk geçmişinden alır. Fatih İstanbul'u fethettiğinde ilk karargahı Kasımpaşa sırtlarına kurmuş. Bugün Okmeydanı dediğimiz yeri de okçular için talim sahası yapmışlar. Okçu olmayanın giremediği bir yermiş çok uzun süre.

Ben de dün gece rüyamda "become ethereal" shoutu atmışım, nasıl olsa bişey olmuyo diye yüksek bir yerden atlıyorum. Allah cezayi verecek Bethesda, ömrümüzü yedin.

okçuluğa kastım hayvan gibi. afedersiniz bi s.ke yaramıyor. kılıçla 5kat daha iyi vuruyorum. milim milim can götürüyor ok. ve sadece son skile vermedim. geri kalan hepsi full.

2 bıçak, 2 kılıç. sneak+one handed. mis.

nexus mod manager var. onu yüklüyorsun, siteden istediğin modu seçiyorsun. program kendi indiriyor. sonra istediğin modları program üzerinden aktf/deaktif edebiliyorsun. uğraştırmıyor yani. tehlikeside yok çünkü tek tuşla geri alabiliyorsun değişiklikleri 🙂

Deneyeceğim dediğin şekilde. Ben de teşekkür ettim. 🙂

En sağlam arrow deadric. O Allah'ın belası Dwemer mekanlarda eşek gibi robotların içinden sıkça çıkıyorlar. Ondan sonra da Eboue (Ebony işte) arrow'lar güçlü. Ben seviyorum archery mevzusunu. Kafada %38 more arrow damage veren dragonplate helmet, sneak 100 zaten. Önce bi' tıklatıyorum okla elemanları (sneak attack 3x damage), sonra beni ararlarken yanımdan geçtiklerinde dagger'la veriyorum coşkuyu. Falmer reislerinden veya bandit chief'lerinden falan değilse karşımdaki, ona bile gerek kalmıyor.

Two-handed olayı sıkıntılı geldi bana da. Shield'ı çok efektif kullanabiliyordum. Skill artsın da level atlayayım diye deadric greatsword kullanmaya başladım; ama benim eleman sword'u sallayana kadar iyi çalışıyor tipler adama. Restoration coştu yanına koyayım.

Sava deyince aklıma geldi; en eğlenceli shout fus-ra-dah tabii. Sonraki de ice form. İS! Ehehe..

bi video görmüştüm. adam düşmanın önüne kadar düz koşup bi anda çömeliyor ve direk boğazını kesiyordu. bu şekilde çok hızlı bi şekilde bir sürü adam indirdi. ben yarım saat saklanıyorum falan, can sıkıcı. full sneak takı/item kullanıyorum, bir türlü o tarz bişeye imza atamadım. zaten sadece imperiallerin falan direk boğazına dalıyor benim eleman. falmerlara, forswornlara falan yemiyor heralde. (forswornlar aşırı güçlü yalnız. oyun biraz dengesiz o konuda. onlarda insan sonuçta nasıl olurda 4-5 forsworn 10 tane stormcloaku indirebilir. oturdum izledim ne olacak diye. beklediğim oldu. bana 2-3 vuruyorlar zaten. ama işte sneak bıçak falan derken idare ediyoruz 😀)

neyse. o adam ne yapıyor, nasıl yapıyor öğrenmem lazım. içime dert oldu.

Edit;

Başka bir ayar kasmam gerekiyor galiba. Nexus Mod Manager'ı indirdim. Şu mod'u yükledim mod manager'la. Seçiliydi. Ama oyuna girdiğimde hiçbir şey değişmemişti. Ekstra bir şeyler daha yapmam gerekiyor sanırım? 🙁

yükledikten sonra etkinleştirmen lazım. moda tıkla, sol tarafta bi etkinleştirme tuşu olacak. şeklini şemalini hatırlamıyorum 😀

daha sonra oyuna gir, blacksmithin başına geç, steel kısmında çıkıyor sanırım o itemlar. ya da iron kısmında. ama o mod çok dengesiz bence. fazla güçlü oradaki silahlar.

2K HD modunu indirmeden oynamayın bence oyunu. bi de içinde flora geçen bi mod vardı 🙂 ağaçlara, çimlere falan ayar çekiyordu. o ikisini yükleyince grafikler 10kat güzelleşiyor abartısız.

tabi bunları yapmadan önce oyunu güncellemeniz lazım. korsansa eğer skidrowun ya da reloadedın ya da razorun sitesinde vardır. orjinalse sıkıntı yok zaten.

şu yukarıdaki video hakkında fikri olan var mı. ne büyüsü kullanıyor acep öyle :/

Yukarıdaki videoda arkadaş sneak tree'sini fullemiş. Shadow warrior olmuş. O perkin getirdiği vaziyet şu, kombat esnasında bile anlık çöktüğün anda adamlar kısa bir süre seni göremiyorlar. O esnada zaten assassinate moduna geçiyor adamın her vuruşu.

Skyrim'in bug buildi bu zaten, sneak+archery+one handed fullenerek ok at-çök-kalk-ok at-çök-daggerla 15x damaj vur-kalk- herkes ölsün.

Beyler yardım:

Şimdi bu Solitude'a gidip kılık kıyafet değiştirerek bir partiye katılıp ejdarhalar hakkında bilgi öğrenme görevi var ya. Bildiniz dimi? O bilgiyi nereden alacağız bulamadım onu. Çok fena bunalıyorum böyle olunca, bok var saklıyorlar ya. Bütün dolaplara filan baktım herkesi kestim ama bir şey bulamadım. Yardım edin laaaaan!

İnsanlarla konuşup birini ortalığı karıştırmaya ikna etmen lazım onu yaptın mı? Girişte solda oturan sarhoşa bi bardak içki alıp verince hallediyor kolayca. Ondan sonra seni oraya sokan elf'in yanına gidiyorsun, beraber sıvışıyorsunuz, gerisi kolay.

Doğru yahu, oyunun da spoylırı olur elbet.

Tamam onların hepsini yaptım. Mutfağın arkasında dolanıyorum valla bilgi milgi göremedim. 2 tane muhafız ve 1 tane büyücü vardı onları da hallettim. Şimdi çıkıp gitmem gerekiyordur belki de ahaha. Ama ne bileyim bilgi milgi denilince ben somut bir şey (mektup, harita vb) bulmam gerektiği düşüncesine girdim.

Hmm. Aynen o şekil, guardları ve mage'i hallediyoruz. üst kata çıkıyoruz, oradan yolu takip edip kapıdan çıkıyoruz, dışardan bir yol var dungeona doğru, orada da 3-4 guard vardı yolda, onları öldürüp dungeona giriyoruz🙂

Questi aktif quest olarak işaretlersen pusulada ne tarafa gitmen gerektiğini, hangi kapıdan gitmen gerektiğini falan göseriyor. O zaman işin kolaylaşır.

Aklıma gelen başıma geldi, somut belge düşüncesiyle yanlış yorumlama yapmışım. : ) Teşekkür ederim yardımın için.

Bu akşam şehir dışına çıkıyorum fakat bilgisayarı yanıma almamıştım. Şimdi eve gidip alayım da geri mi geleyim diye düşünüyorum. 😀

nasıl spoiler ekleniyo bulamadım 😀
SPOILER+ALERT.webp

somut belge var zaten. zindandan bi' adam kurtarıyorsun. o anlatıyor bişeyler.

Geri