Burada birkaç faktör eksik. En belirgin eksiklik fiyat hesaplaması yaparken amfi için %20(?)'lik ÖTV'yi hesaba katmamışsınız. Onu da katınca fiyat DORE fiyatını aşıyor.Bir sorum olacak deneyimi olanlar aydınlatabilirse sevineceğim.
Baştan yazayım da sorun olmasın, yurtdışı online alış veriş tecrübem yok. 3-5 yılda bir defa yurt dışına gittiğimde ihtiyaçlarımı karşılıyordum o kadar. Bu bakımdan aşağıda verdiğim hesap HATALI olmuş olabilir. Doğrusunu bulmaya çalışıyorum.
Kuzenime hediye olarak bir amfi almak istedim. Yeni öğreniyor o da ve elinde ki amfi kötüydü.
Burada kişilerin çok sık bu siteden alış veriş yaptığını okudum ve bende bir bakmak istedim.
Baktığım ürün : Blackstar id core 20 v3
Thomann TR ücreti : 1.400-TL + 300-TL kargo. 1.400-TL *18% KDV=250-TL = 1.650-TL+300-tl kargo = 1.950-TL
Dore satış fiyatı : 2.100-TL gidip konuşsam belki 2.000-TL ye satarlar diye düşünüyorum.
Şimdi thomann avantajı nedir ?
Başta da yazdım. Hesaplama ve düşüncem hatalı olabilir diye.
İkinci eksiklik ise yerel dağıtıcıdan aldığınızda ürün garantisiyle gelir. Bu önemli bir şey. Thomann'dan alınan ürünlerde ise ürünü tamir için oraya yollamanız gerekir.