Yakin zamanda hic elektronik davul siparis eden oldu mu ?
Elektronik davul spesifiğinde merak ettiğiniz şeyi merak ettim ben.
150 eu üstü olacak yine takılacak, sizin merak ettiğiniz nedir?
Yakin zamanda hic elektronik davul siparis eden oldu mu ?
150 euro altdaki tüm siparişlerimde kapıma kadar geldi.
zaten ptt kargo takip websitesinden kargoyu takip ediyorsunuz ve dağıtıma çıktığında kargocu arıyor şu kadar ödemesi var nakit olarak hazır olun diye =)
Selamlar, bir gelişme oldu mu?Gitarımız UKIM'e gelmiş 🙂
Gümrük masrafı belli olacak, heyecan dorukta 😀
Abi neoldu abi. Meraktan öleceeem.Gitarımız UKIM'e gelmiş 🙂
Gümrük masrafı belli olacak, heyecan dorukta 😀
Vergiler nasıl hesaplanıyor? Verginin vergisi mi alınıyor yoksa her vergi oranı ayrı ayrı mı hesaplanıyor?amfi için %6kkdf(kartlı ödeme)+%4.5gelir vergisi+%20otv+%18kdv(KDV matrahi:tüm vergiler dahil edilmiş bedeldir)
amfi için detayli arastirma yapmadimo.sorumluluk herkesin kendisindedir🙂
musavirlik ve depolama ucretleri malesef belirsizlik yaratiyor..
somut sipariş sonuçlarıyla daha ön gorulebilir olacaktir.
Bilgiler için teşekkürler.Foruma bilgi vermek için üye oldum.Bastan belirteyim.yeni uyeler sevilmiyor gördüğüm kadarıyla...
opethianskies beyin🙂 vergi hesaplaması doğru gibi...umarim aksilikle karşılaşmadan en az maliyetle gumruklemesini tamamlar.
gümrük idaresinden birisiyle yaptığım gorusmeden ogrendigim bilgileri paylaşmak isterim (sanırım muayene memuru)
150euro üzeri bir gitar icin
vergiler ürün bedeli+ %3 sigorta bedeli + kargo bedeli uzerinden hesaplanıyor
kredi karti ile ödeme yapıldıysa %6 kkdf var
endebozya,Ukrayna, vietnam, hindistan menşeli bir ürün avrupadan geliyor ve A.TR belgeli ise ilave gümrük vergisi verilmiyor. (gitar için %10) eğer a.tr belge yoksa gelir vergisi+ilave gelir vergisi toplamı %13.7 vergi mevcut. Fakat a.tr belge olsa bile sanırım emy (ek mali yukumluluk) alınıyor bunun oranindan emin degilim.
yukarıda adı gecen ulkelerden biri degilse mensei %13.7 toplam gelir vergisi
ürünbedeli+sogorta +kargo bedeli+gv+igv üzerinden %18 KDV hesaplaniyor (ÖTV olsaydı gitarda otv de eklenecekti KDV hesaplamadan önce)
Ankara PTT gumruk birimi ardiye creti talep etmiyoruz dedi..umarım öyledir..
Aslinda opethianskies in msjlarini tekrar ettim ama teyitledigim için yazmak istedim..
Uygulamadaki belirsizlik ve uygulamanın tamamen kişinin keyfe keder yaptığının sanırım en büyük göstergesi bu forum kullanıcısının gümrük memurundan aldığı bilgilerle kesinlik kazanmış oldu BANA GÖRE.150euro üzeri bir gitar icin
vergiler ürün bedeli+ %3 sigorta bedeli + kargo bedeli uzerinden hesaplanıyor
Nereden tutsam ki... engelli birinin kendine tanınan ayrıcalığı komisyon için kullandırtması mı, birilerinin onu kullanması mı (ben açıkçası rahatsız olurum, hak yermişim gibi gelir) ... zaten bunu yapan fazla olursa ona da önlem alırlar bu sefer mesela tekerlekli sandalye alması gereken bir engelli ileride ÖTV ödemek zorunda kalır....Ablalarım, abilerim, kardeşlerim. Toplanın anlatacaklarım var. 🙂
Bu başlığı heyecan içerisinde takip etmeye başladım. Kendimce de bir takım araştırmalar yaptım okudum ettim falan.
Şimdi size VERGİSİZ ve ÖTV siz gitar amfi v.s. her türlü elektronik cihazın ister yanında istersen de kargo ile ülkeye nasıl getirebileceğinizi anlatıyorum.
Bu hizmetimden dolayı da resmimin ve adımın turkrock giriş sayfasına konmasını talep ediyorum.
Dün gitar eğitimi aldığım yerde otururken oradaki bir diğer kursiyerle sohbet esnasında laf döndü dolaştı bu mevzuya geldi. Kendisi de thomann denen yerden bir kaç defa alış veriş yaptığını en son 3 ay önce amfi getirttiğini ve ürünü VERGİ ve ÖTV ödemeksizin teslim aldığını anlattı. Ben de ağzım açık dinledim.
Bunu nasıl yaptın diye sordum, forumdan bahsettim. Millet dedim birbirini yiyor sjsjsjsj.
Olay şöyleymiş : Kanser tedavisi gören bir akrabası 3 yıl önce engelli raporu çıkarmış. Ardından vergi dairesine engelli çalışan olarak vergi indiriminden yararlanmak için başvuruda bulunmuş. Engel oranı %80 olduğu için gelir idaresi başkanlığı da bu akrabasına her türlü vergiden muaftır diye bir yazı göndermiş çalıştığı iş yerine. Akrabasının maaşından kesilen vergiler artık kesilmiyormuş doğrudan maaşına eklenerek ödeniyormuş. Engelli raporunda da ÖTV'den muhaftır diye bir ibare de varmış. Ben ilk başta engelli raporu ile araç almak için dedim o ibare. Ama bu arkadaşta çok kişi böyle biliyor ama ÖTVden muaftır ibaresi ile sadece araç alımlarında uygulanmıyor dedi. Neyse;
Bu arkadaş siparişini o akrabası üzerinden veriyormuş. Kredi kartı ödemesini de aynı şekilde o akrabasının kartı ile yapıyormuş parayı akrabasına elden nakit veriyormuş. Ürün gümrüğe gelip bunları aradıklarında da raporu ve vergi dairesi yazısını yanlarına alıp gümrük memurluğuna gidiyorlarmış. Memur raporu ve yazıyı teslim alıp yapılan hesaplardan VERGİ ve ÖTV tutarını düşüyormuş.
Bu arkadaşın anlattığına göre de bu akrabası üzerinden iki kişiye PS5 getirmişler.
Ben sordum kendim için bana da alabilirmiyiz diye. Alırız ama 500 lira ister dedi. Ayrıca evden veya işten alıp götürüp getirme işini de sen yaparsın dedi.
Özetle. Çevrenizde bu rapora ve yazıya sahip bir tanıdığınız varsa sanırım bu vergi ve ötv durumunu bu şekilde çözülebiliyormuş. Yine de araştırmak gerekir ama.
Galiba ben sorunlu bir zihne sahibim. Bu yüzden de bu başlık altında yazdığım tüm yazılar için cümle alem herkesten tek tek özür dilerim. Umarım beni affedersiniz.150 Euro altında kargo dahil edilmiyor.
150euro üzerinde beyanname basit usuldrn çıktığı için normalde de ürün gümrük matrahi ürün bedeli+kargo+sigorta olarak hesaplandigindan hesaplama bence keyfi değil. mevzuatta açık olarak yazıyor.
Bir insanın mağduriyetinden yola çıkarak bu tarz maddi çıkar işlerine girmek... Ne desem bilemedim 🙁Ablalarım, abilerim, kardeşlerim. Toplanın anlatacaklarım var. 🙂
Bu başlığı heyecan içerisinde takip etmeye başladım. Kendimce de bir takım araştırmalar yaptım okudum ettim falan.
Şimdi size VERGİSİZ ve ÖTV siz gitar amfi v.s. her türlü elektronik cihazın ister yanında istersen de kargo ile ülkeye nasıl getirebileceğinizi anlatıyorum.
Bu hizmetimden dolayı da resmimin ve adımın turkrock giriş sayfasına konmasını talep ediyorum.
Dün gitar eğitimi aldığım yerde otururken oradaki bir diğer kursiyerle sohbet esnasında laf döndü dolaştı bu mevzuya geldi. Kendisi de thomann denen yerden bir kaç defa alış veriş yaptığını en son 3 ay önce amfi getirttiğini ve ürünü VERGİ ve ÖTV ödemeksizin teslim aldığını anlattı. Ben de ağzım açık dinledim.
Bunu nasıl yaptın diye sordum, forumdan bahsettim. Millet dedim birbirini yiyor sjsjsjsj.
Olay şöyleymiş : Kanser tedavisi gören bir akrabası 3 yıl önce engelli raporu çıkarmış. Ardından vergi dairesine engelli çalışan olarak vergi indiriminden yararlanmak için başvuruda bulunmuş. Engel oranı %80 olduğu için gelir idaresi başkanlığı da bu akrabasına her türlü vergiden muaftır diye bir yazı göndermiş çalıştığı iş yerine. Akrabasının maaşından kesilen vergiler artık kesilmiyormuş doğrudan maaşına eklenerek ödeniyormuş. Engelli raporunda da ÖTV'den muhaftır diye bir ibare de varmış. Ben ilk başta engelli raporu ile araç almak için dedim o ibare. Ama bu arkadaşta çok kişi böyle biliyor ama ÖTVden muaftır ibaresi ile sadece araç alımlarında uygulanmıyor dedi. Neyse;
Bu arkadaş siparişini o akrabası üzerinden veriyormuş. Kredi kartı ödemesini de aynı şekilde o akrabasının kartı ile yapıyormuş parayı akrabasına elden nakit veriyormuş. Ürün gümrüğe gelip bunları aradıklarında da raporu ve vergi dairesi yazısını yanlarına alıp gümrük memurluğuna gidiyorlarmış. Memur raporu ve yazıyı teslim alıp yapılan hesaplardan VERGİ ve ÖTV tutarını düşüyormuş.
Bu arkadaşın anlattığına göre de bu akrabası üzerinden iki kişiye PS5 getirmişler.
Ben sordum kendim için bana da alabilirmiyiz diye. Alırız ama 500 lira ister dedi. Ayrıca evden veya işten alıp götürüp getirme işini de sen yaparsın dedi.
Özetle. Çevrenizde bu rapora ve yazıya sahip bir tanıdığınız varsa sanırım bu vergi ve ötv durumunu bu şekilde çözülebiliyormuş. Yine de araştırmak gerekir ama.