Thomann'dan Alışveriş

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu uzun süredir takip ediyorum. PayPal-eBay zamanlarından beri yurtdışı alışverişi yapıp gümrük sıkıntılarını yaşamış biriyim. Görüyorum ki işler iyice sarpa sarmış. İşin en acı noktası ise başkalarının ekonomide yaptığı hataları bizim vergi vererek telafi etmek zorunda kalmamız.

Thomann'dan ilk alışverişimde ses ekipman rack'i yapmak için parçalar sipariş ettim (25 Şubat 2023). Kargo dahil 131.45 euro tuttu.
İki gün içinde DHL'e verildi ve yola çıktı. Ancak halen gelmedi. Türkiye'ye dahi ulaşmamış olduğunu tahmin ediyorum. PTT kargo tarafında 03.03.2023'te bir hareket var. Bu girdi de 3 Mart'ta değil 1 Mart'ta girildi. Her gün üşenmeden takip ediyorum. 😁

Geçtiğimiz ayın ortalarında Thomann Support'a e-posta attığımda çok üzgün olduklarını ve soruşturma başlattıklarını söylediler. 3-4 gün sonra da farklı bir Thomann yetkilisi e-posta atarak Türkiye'ye teslimin 7-8 haftayı bulmasının normal olduğu, biraz daha beklemem gerektiği; durum sürerse de para iadesi sürecini başlatma hakkım olduğu söylendi.

Neden gelmediğine dair bir fikri olan var mı? Deprem yoğunluğu zamanında sipariş verip aynı durumu yaşayan var mı?

thomann.webp dhl.webp ptt.webp

Merhaba arkadaşlar,

Bu konuyu uzun süredir takip ediyorum. PayPal-eBay zamanlarından beri yurtdışı alışverişi yapıp gümrük sıkıntılarını yaşamış biriyim. Görüyorum ki işler iyice sarpa sarmış. İşin en acı noktası ise başkalarının ekonomide yaptığı hataları bizim vergi vererek telafi etmek zorunda kalmamız.

Thomann'dan ilk alışverişimde ses ekipman rack'i yapmak için parçalar sipariş ettim (25 Şubat 2023). Kargo dahil 131.45 euro tuttu.
İki gün içinde DHL'e verildi ve yola çıktı. Ancak halen gelmedi. Türkiye'ye dahi ulaşmamış olduğunu tahmin ediyorum. PTT kargo tarafında 03.03.2023'te bir hareket var. Bu girdi de 3 Mart'ta değil 1 Mart'ta girildi. Her gün üşenmeden takip ediyorum. 😁

Geçtiğimiz ayın ortalarında Thomann Support'a e-posta attığımda çok üzgün olduklarını ve soruşturma başlattıklarını söylediler. 3-4 gün sonra da farklı bir Thomann yetkilisi e-posta atarak Türkiye'ye teslimin 7-8 haftayı bulmasının normal olduğu, biraz daha beklemem gerektiği; durum sürerse de para iadesi sürecini başlatma hakkım olduğu söylendi.

Neden gelmediğine dair bir fikri olan var mı? Deprem yoğunluğu zamanında sipariş verip aynı durumu yaşayan var mı?
eğer tr ye giriş yaptı ise ve gümrükte tutuluyorsa size ptt den kağıt gelecek. biraz uzun sürmüş.

bu arada siparişlerinizin birçoğunu İstanbul Perpa'da bulabilirdiniz.

eğer tr ye giriş yaptı ise ve gümrükte tutuluyorsa size ptt den kağıt gelecek. biraz uzun sürmüş.

bu arada siparişlerinizin birçoğunu İstanbul Perpa'da bulabilirdiniz.

Aslında o parçalara dikme denildiğini bilmiyordum. Perpa’daki toptancı firmalardan biriyle anlaşıp rack dikmelerini ve somun setlerini aldım. Eski bir tv sehpasını rack kabinete dönüştürdüm.

Thomann’dan ümidi kestim maalesef. Sanırım gelmeyecek. 6kg’lık kutu nasıl kaybolur o da hayret verici bir durum.

07C18409-C23F-43DA-BB63-6A837818CE24.webp

Dostlar arkadaşlar konuyu uzunca aralıksız okudum halen okuyorum. Fakat aklıma yatmayan bir olay var ticaret bakanlığının sitesinde kargo muafiyetinden bahsetmiş niyetim 2 adet EMG manyetik almak 130 euro değerinde kargo ile 160 euro oluyor %18 den eşya değeri 150 euroyu geçmedikçe yararlanabiliyorum diye anladım. Gümrüktekiler manyetik setine veya içinde potans vesaire olduğu için tse gibi v.b. sorun çıkartırlar mı ? En son konudaki sipariş geçen arkadaşlar Başakşehir UKİM e gidip ürünlerini alabilmişler fakat elektronik parça söz konusu. Manyetik için yakın tarihte veya tecrübesi olan biri varsa ricam aydınlatsın.

Dostlar arkadaşlar konuyu uzunca aralıksız okudum halen okuyorum. Fakat aklıma yatmayan bir olay var ticaret bakanlığının sitesinde kargo muafiyetinden bahsetmiş niyetim 2 adet EMG manyetik almak 130 euro değerinde kargo ile 160 euro oluyor %18 den eşya değeri 150 euroyu geçmedikçe yararlanabiliyorum diye anladım. Gümrüktekiler manyetik setine veya içinde potans vesaire olduğu için tse gibi v.b. sorun çıkartırlar mı ? En son konudaki sipariş geçen arkadaşlar Başakşehir UKİM e gidip ürünlerini alabilmişler fakat elektronik parça söz konusu. Manyetik için yakın tarihte veya tecrübesi olan biri varsa ricam aydınlatsın.
tutar 150 euro altında ise, gümrüğe fatura ve kredi kartı extresi sunmak dışında sorun çıkmaz.

Ebay'den Paypal ile gitar alabilirken nerelere geldik, manyetiğin içindeki potansın belgesi ile uğraşıyoruz 🙁

bunu yapmalarının nedeni

1. yurtdışına döviz çıkışını engellemek: sırf bunun için üşenmemişler 1 dolar ve altı paket sayısını hesaplamışlar da yıllık 28 milyonmuş hepsinden bir dolar vergi alacaklarmış 28 milyon dolarla ülke kesin kurtulur. 2 tane Ir led alacağım, 50 kuruşu bile etmiyor vergisi 40 tl. amazondan küçük çanta aldım ilanda ekstra gümrük vergisi çıkmaz yazıyordu 31 tl verdim buna rağmen 42 tl vergi ile geldi 15 günde gelecek iken 40 günde geldi. hem memurun iş yükü artıyor hem gereksiz masraf. Memurlar o kadar otomatiğe bağlanmış ki adam okumamış bile çakmışlar 1 dolar+sunma ücreti zart zurt diye.

2. yurtiçindeki üretim ve çeşitliği arttırmak: bir yerlerden okumuşlardır kesin ''japanese tax'' olayını. japon ustalar 80'leri kasıp kavurunca fender satışlarını artırmak için japonya'ya fabrika açmak zorunda kalmıştı. aynısını ''yapak'' mantığı ile ilerliyorlar da güzel kardeşim benim emg'nin 25k potansı için kahraman potansları üretimin var mı? truss rod başı için alibeyköy sanayi ltd. üretimin var mı? ağaçlar zaten ithal, 2-3 tane butik üretici dışında gitarı geçtim tüm müzik aletlerinde kendi markamız seri üretimimiz yok. bir tek alman lisansı ile keman yaptırıyorlar almanya'ya satılıyor fason üretim o da. 10 yıldır bu mevzuyu delik deşik ettiler daha henüz adam gibi seri üretim yapan, fender gibson gibi büyük olmayı geçtim atıyorum sx, jay turser, tt sisters vs gibi yerli marka göremedik. Ya bi salın işte elektro gitar ve müzik aletlerini bari onları muaf tutun yok işte yerli sanayisi. Yurtdışından almak için de balet olmak gerekiyor 150 euro üstü en uyduruk harley benton gitar alıyorsun ve gümrük müşaviri tutuyorsun allah allah belki içinde nasa'nın gizli uydu sistemi vardır belki atom bombası vardır da belgesini sen düzenleyemezsin müşavir baksın. Yemin ederim gümrüğe gelen her gitar, gitar pedalı, manyetik, hardcase, potans, floyd rose vs için müşavirler neticeleriyle gülüyorlardır. adamların tek kalemde uğraştığı işler en az 1 konteyner yüzlerce koli binlerce-yüzbinlerce dolarlık işler. Dozerle saksı bitkisi ekmek daha mantıklı yemin ederim.

Son düzenleme:
Temmuz ayında EK VERGİLER getirilecek.

Seçim propaganda sürecini takip edeniniz varsa eğer, gerek şuan da ülke yönetiminde bulunan kişi ve o kişinin atamış olduğu hazine ve maliye bakanı bu durumu çok defa tekrarladı konuşmalarında. Çünkü verilen vaatlerin yerine getirilmesi adına bir takım maliyet artışları olacak devlet kasasına ve bu açıkları da bir takım EK VERGİLER ile kapatacaklarını açık şekilde ifade ettiler.

Özetle 28 Mayıs akşamından sonra. Yurtdışı alışverişlerimiz ek vergiler ile zamlanacak. Yurtdışından alışveriş yapmasak bile getirilecek olan ek vergiler ile ithal edilen her ürün ülkemizde de zamlanacak.

Hayatta başarılar.

Temmuz ayında EK VERGİLER getirilecek.

Seçim propaganda sürecini takip edeniniz varsa eğer, gerek şuan da ülke yönetiminde bulunan kişi ve o kişinin atamış olduğu hazine ve maliye bakanı bu durumu çok defa tekrarladı konuşmalarında. Çünkü verilen vaatlerin yerine getirilmesi adına bir takım maliyet artışları olacak devlet kasasına ve bu açıkları da bir takım EK VERGİLER ile kapatacaklarını açık şekilde ifade ettiler.

Özetle 28 Mayıs akşamından sonra. Yurtdışı alışverişlerimiz ek vergiler ile zamlanacak. Yurtdışından alışveriş yapmasak bile getirilecek olan ek vergiler ile ithal edilen her ürün ülkemizde de zamlanacak.

Hayatta başarılar.

google'a thomann'dan alışveriş diye yazıp aratınca eve seyyanen 100 tl vergi gelecekmiş diyorlar. Hatta aklından ''thomann'' kelimesini geçirince sistem alarm verip basacakmış vergiyi. Maliye bakanı bu teknoloji için de çalıştıklarını söylüyormuş. Vergi toplarken teknolojisini geliştiren tek ülkeyiz. lider ülke türkiye.

Ek güncelleme,
Başakşehir UKİM ile görüştüm sadece 150 euro sınırının hiç bir şekilde geçilmemesi konusunda konuştuğum kişi dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kısacası tek kalemde 150 euro altında satın alım yapılması şart.

Ek güncelleme,
Başakşehir UKİM ile görüştüm sadece 150 euro sınırının hiç bir şekilde geçilmemesi konusunda konuştuğum kişi dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Kısacası tek kalemde 150 euro altında satın alım yapılması şart.

Kargo hariç 150 eur. Her yerde yazıyor hocam, konuda geriye doğru baktığınızda göreceksiniz. Gümrük bakanlığının ilgili yönergelerinde de bu şekilde yazıyor.

O dükkanlar benimdi. 10 12 yıl önce devrettim.

Marantz Denon pioneer warfedale dali definitive danimarka jbl. Bunları orada ilk satanlardanım.

O zamanların tadı bir başkaydı yav.

pioneer dv-525 dvd playerlerı kırdırırdım bölge kodlarını öyle satardık. Dvd filmleri kiralardık. Kadıköyde bir elemanımınz vardı ne kadar pc oyunu varsa hepsini crackler kopyalar getirir satardık. Sonra aynı işlemleri PS2 oyunları için yaptık. Ps2 xbox cipler satardık.

Vay vay vay.

güldür güldür'deki kral mesut'un ilham kaynağı sensin o halde. batıbank'ın kralı mesut.

arkadaşlar ben kargoyla 140 euro tutan bir harley benton flying v düşünüyorum
1. olarak
vergide ötv oluyor mu
2. olarak
paparadan almayı düşünüyorum ekstreyi nasıl alıcağım bilen varmı
3. olarak
18 yaş altı olmak bir sorun yaratabilir mi?gümrüğe çağırırlar mı?
4. olarak
kargoda kayboldu gibi yorumlar gördüm biraz gözüm korktu böyle birşey olma ihtimali ne kadar 1 ayda felan gelir mi?

Son düzenleme:
arkadaşlar ben kargoyla 140 euro tutan bir harley benton flying v düşünüyorum
1. olarak
vergide ötv oluyor mu
2. olarak
paparadan almayı düşünüyorum ekstreyi nasıl alıcağım bilen varmı
3. olarak
18 yaş altı olmak bir sorun yaratabilir mi?gümrüğe çağırırlar mı?
4. olarak
kargoda kayboldu gibi yorumlar gördüm biraz gözüm korktu böyle birşey olma ihtimali ne kadar 1 ayda felan gelir mi?

Mesaj attım size.

Son düzenleme:
evet türk usulu ''vergiden kaçınma'' veya ''ticari konteynerlera bakan gümrük müşavirine iş çıkarmama'' olarak adlandırılabilen bir yöntem aklıma geldi ama benden önce başka aklıevvel denemiştir ama yine de sorayım, şansımı deneyeyim, misal, alacağımız gitar 160 euro veya 150.40 euro tuttu 1 euro veya 10 euro vs neyse hediye çeki kullansak da 150 altına indirsek, 149.5 euro gibi yapsak ne olur? neler olur? nereye varmak istemektedir ? acaba deneyen var mı?

evet türk usulu ''vergiden kaçınma'' veya ''ticari konteynerlera bakan gümrük müşavirine iş çıkarmama'' olarak adlandırılabilen bir yöntem aklıma geldi ama benden önce başka aklıevvel denemiştir ama yine de sorayım, şansımı deneyeyim, misal, alacağımız gitar 160 euro veya 150.40 euro tuttu 1 euro veya 10 euro vs neyse hediye çeki kullansak da 150 altına indirsek, 149.5 euro gibi yapsak ne olur? neler olur? nereye varmak istemektedir ? acaba deneyen var mı?
Eger faturada o hediye ceki vs gösteriliyor ise -ki buyuk ihtimal gorunecektir- malın çeksiz haldeki degerine bakıp islem yapilacaktir diye tahmin ediyorum. Bu benim tahminim tabi sadece.

Ben kasım gibi bilgisayar klavyesi için tuş seti almıştım drop.com üzerinden, indirim ve hesabımdaki hediye çekleriyle birlikte 0 dolara düşürmüştüm. Sadece 15 dolar kargo vermiştim, ve gümrüktekiler 50 lira civarı bir vergi çıkarmıştı. Normalde kargodan vergi alınmıyor, tahminim indirimleri yoka sayıp vergiyi geçirdikleri. Belki itiraz etsem bir şeyler olurdu ancak uğraşmak istemedim.

Geri