biz de bir arkadaşa HB nun LP goldtop modelini 118 euroya aldık. 2 takım tel ile tam sınıra dayadık. daha önceki tecrübelerim her halükarda başakşehire gideceğimizi söylese de bekliyoruz.
Eğer yapabiliyorsanız Thomann'a faturada kargo ücretini yazmamalarını söyleyin. Total ücret 150 euro altı kalsın. Yoksa maalesef çağırırlar 😕
150 euro üzerinde olduğunda vergileri x2 yap. Hesap bu kadar.Selamlar. 150 Euro' da olsa altında da olsa vergi almıyorlar mı? Yanlışım var ise düzeltin lütfen sanırım hepsinden vergi alıyorlar. Kargo' da 1000 TL' yi aşmıştır.
Mükemmel gerçekten. İyice kapana kısıldık valla. Teşekkür ederim cevap için.150 euro üzerinde olduğunda vergileri x2 yap. Hesap bu kadar.
Bugün yapılan bir açıklamada da döviz ile yapılan ticaretlerde vergilimi %40 yapılacağı açıklandı. Hayırlı işler.
Alıyorlar, AB ülkeleri için %18 sanırım diğerleri için %20. Veya 20'ye 30 da olabilir emin değilim, ama alıyorlar her halükarda. Türkiye burası, kakalamak bile paralı.Selamlar. 150 Euro' da olsa altında da olsa vergi almıyorlar mı? Yanlışım var ise düzeltin lütfen sanırım hepsinden vergi alıyorlar. Kargo' da 1000 TL' yi aşmıştır.
Kanuna göre kitlemeyecekler. 150 euro sınırı taşıma bedelini kapsamıyor, fatura da ayrı bir şekilde belirtildiği sürece.Alacağım gitar 125.21 euro, kargo ücreti ise 30 euro totalde 155.21€ tutuyor, 5 euro için şimdi bana kitleyecekler mi? Bu sorunu aşabileceğim bir yöntem var mı arkadaşlar? Deli olacağım.
kargo ücreti 150 euro hesabına dahil değil zaten.Eğer yapabiliyorsanız Thomann'a faturada kargo ücretini yazmamalarını söyleyin. Total ücret 150 euro altı kalsın. Yoksa maalesef çağırırlar 😕
okumadım bakmadım ne alacaksın da... bazen o 155.21 civarı paraya 3-5 daha eklesen dertsizce buradan alıyorsun zaten... karşılaştırma yapmışsındır herhalde... burada olmayan bir şeyse bilememAlacağım gitar 125.21 euro, kargo ücreti ise 30 euro totalde 155.21€ tutuyor, 5 euro için şimdi bana kitleyecekler mi? Bu sorunu aşabileceğim bir yöntem var mı arkadaşlar? Deli olacağım.
burada yok hatta ikinci eli bile yok, olsa bile 3-5 eklemeyle alınabileceğini zannetmiyorum, malum ülke şartlarıokumadım bakmadım ne alacaksın da... bazen o 155.21 civarı paraya 3-5 daha eklesen dertsizce buradan alıyorsun zaten... karşılaştırma yapmışsındır herhalde... burada olmayan bir şeyse bilemem
Selamlar,Alacağım gitar 125.21 euro, kargo ücreti ise 30 euro totalde 155.21€ tutuyor, 5 euro için şimdi bana kitleyecekler mi? Bu sorunu aşabileceğim bir yöntem var mı arkadaşlar? Deli olacağım.
Hayır, çok yüksek ihtimalle kitlerler.Kanuna göre kitlemeyecekler. 150 euro sınırı taşıma bedelini kapsamıyor, fatura da ayrı bir şekilde belirtildiği sürece.
Ancak yukarıda vergi yüzdesinin arttığını yazmışlar. Hesabınızı ona göre yapın.
Ben de bi tane örnek vereyim. Ürün yanında hediye gelen kılıfların "bunlar tekstil olarak işlem görecek" denip tüm konteynerın gümrükte bekletilerek ekstra masraf çıkarılması...Hele ki böyle sınırda kalan rakamlar için siz sanıyor musunuz iltimas göstersinler gümrük memurları?😃 İlla kılıfına uydururlar rahat olun, yıllardır içindeyim ithalat ihracatın, neler gördüm duydum..
İthalat firmasında çalışıyorum ama tekstil her zaman takılır. Yıllar önce teşvik için kapattılar öyle devam ediyor. Gümrükçülerin o hün eşi ile tartışmamış olması çok önemli. 🙂Ben de bi tane örnek vereyim. Ürün yanında hediye gelen kılıfların "bunlar tekstil olarak işlem görecek" denip tüm konteynerın gümrükte bekletilerek ekstra masraf çıkarılması...
Hayır, çok yüksek ihtimalle kitlerler.
Gümrük vergisi, İthalat Rejim Kararı ile belirlenen ve bu Karara ekli listelerde yer alan; eşyanın ilgili gümrük tarife istatistik pozisyon numarasının (GTİP) karşısında belirtilen; ticaret yapılan ülke, ülke grupları ve/veya menşe ülkeye göre farklılık gösterebilen ve eşyanın CIF kıymeti üzerinden hesaplanan vergidir.
Bilmeyenler için -> CIF = Cost, Insurance & Freight yani Ürün Bedeli, varsa sigorta bedeli ve navlun bedelidir.
Hele ki böyle sınırda kalan rakamlar için siz sanıyor musunuz iltimas göstersinler gümrük memurları?😃 İlla kılıfına uydururlar rahat olun, yıllardır içindeyim ithalat ihracatın, neler gördüm duydum..