Merhaba,Almak istediğim ürün Yamaha yas 280 alto saksafon türkiyede 5500 tl thomandan toplam 3400 tl ye alcagım.
Aldınız mı, bildiğim kadarıyla, tr distribütörü yüzünden bazı markaları yollamıyor Thomann. Bilgi verirseniz sevinirim.
Merhaba,Almak istediğim ürün Yamaha yas 280 alto saksafon türkiyede 5500 tl thomandan toplam 3400 tl ye alcagım.
Daha önceki Thomann siparişlerimde böyle bir onay maili gelmemişti. 4 gün geçti siparişim üzerinde halen beklemede olunca maillerime baktım, şöyle birşey istenmiş.
Due to Customs regulations, we need to provide the below information on your invoice for goods imported to Turkey.
For private customers: Please let us have your ID card number or Passport number.
For foreign citizen: Please let us have your Passport number.
For companies: Please let us have the company VAT number.
Please send us this information as soon as possible, your order is on hold until we hear from you.
Sipariş geçerken yalnış biryerimi seçtim acaba? Fatura için şirket bilgisimi isteniyor benden? Şirket değilim ama.
Thomann'ın kargo operasyonu deutsche post sonra ptt kargo ile gerçekleşiyor. Rack hardcase sipariş vermiştim. 3 günde Frankfurt havalimanına geliyor, Tracking sayfasında ''parcel has been shipped'' yazıyor. Ne oluyorsa 20 gün kargo kayboluyor. Almanya, biz gönderdik diyor, PTT, Türkiye'ye girmemiş diyor sonra 3. hafta elinize ulaşıyor. Ben kayboldu sanıp bir sürü yazışmalar, çizişmeler. Yaklaşık 2 ay problem yaşamıştım.
Hocam Thomann'dan almadım ürünü Reverb'den aldım, 4 günde US'ten Almanya'ya geldi ve her gün bilgi alabiliyordum kargo hakkında. Frankfurt havaalanına girdiğinden beri ses soluk yok, yürüyerek falan getiriyorlar diye düşünüyorum artık.Thomann yeni depo yapıyor. Kargolarınızda kayda değer bir gecikme olacak diye duyuru yaptılar. Bekleyin bence, gelir.
3 haftada geliyor. Merak etmeyin. Dediğim gibi, 2 posta servisinin operasyonu problemli. Ben elemanları çok sık boğaz ettim, Thomannlık bir durum yok, geliyor yani.Hocam toplam kaç günde geldi kargonuz söyler misiniz? Aynı problemi yaşıyorum. Frankfurt havaalanında kargo kayboldu resmen, Amerika'dan 4 günde gelen kargo 2 haftadır Frankfurt'tan Münih'e gelemedi.
Takılmazsınız. Ben Japonya'dan ES 335 Kasa gitar getirttim PTT kapıma kadar getirdi, vergisi ödeyip aldım.Arkadaşlar yakın zamanda thomann'dan -Dean Dave Mustaine VMNT Angel of Death- almayı planlıyorum gitarın fiyatı yaklaşık 915€ gitar case ile birlikte geliyor yaklaşık ikisi 15kg 16kg falan tutuyor bu satın alımda örneğin ürünün gümrüğe takılması gibi herhangi bir sorun ile karşılaşır mıyım?
Gitarın kendi fiyatının %18 i kadar gümrük vergisi ödüyoruz bildiğim kadarıyla doğru mudur?Takılmazsınız. Ben Japonya'dan ES 335 Kasa gitar getirttim PTT kapıma kadar getirdi, vergisi ödeyip aldım.
aynen fatura üzerinen %18 akılma geldi. rosewood klavye ile ilgili bir prosedür vardı. onu bir sorun istersenizGitarın kendi fiyatının %18 i kadar gümrük vergisi ödüyoruz bildiğim kadarıyla doğru mudur?
Rosewood kullanılmıyor sipariş edeceğim üründe ebony klavyeye sahipaynen fatura üzerinen %18 akılma geldi. rosewood klavye ile ilgili bir prosedür vardı. onu bir sorun isterseniz
O zaman sıkıntı yok 🙂 Hayırlı olsun şimdidenRosewood kullanılmıyor sipariş edeceğim üründe ebony klavyeye sahip
Şu an sipariş vermeyin, almanya içi eylül 13'ünde ödemesini yaptığım kargo bugün (almanya'daki adresime) yeni geldi. Sitede sorun çözüldü yazısını görene kadar sabredin.
Sistemsel bir sorun yaşamaktalar, ülke için normalde 1 günde yolladıkları kargoyu 2 haftada gönderdiler, Türkiye'ye zaten nazlana nazlana yolluyorlar ve buraya geldikten sonra yine bekleme süreci malum, öncelik sırası eu geneli şu an, 1 ay bekletip kurdeşen döktürebilirler.