Alacağınız piano büyük ihtimalle 30 kg'ın üzerindedir. ( Örneğin Yamaha'nın dijital upright pianoları 50-60 kg. civarlarında ) Dolayısıyla bir kere üzerine ciddi kargo ücreti binebilir.Merhabalar yakın zamanda Thomann'dan dijital duvar piyanosu sipariş etmeyi düşünüyorum ancak aklımda bir kaç soru var yanıtlarsanız sevinirim.
1-) Bu piyanoyu nasıl getirecekler? yani gelirken parçalarına zarar gelir mi?
2-) %18 Vergi dışında nasıl ek ücretler biniyor ve bunlar tahmini ne kadara mal olur?
Not: Alacağım ürün 2000 TL değerinde
Size toplam maliyeti 820 euro civarında olur. Geliş süresi de sanırım 15 gün civarını bulur.Selamlar Thomann'dan Les Paul Tribute T model bir gitar almak istiyorum https://www.thomann.de/intl/tr/gibson_les_paul_tribute_t_2017_fhb.htm acaba vergisi ne olur kaç günde gelir ?
rosewood tuşeli gitarlar için CITES belgesi düzenletmen gerekiyor, dolayısıyla 15 günden uzun sürer süreç, ayrıca siteye göre zaten 14 kasım stoğa tekrar giriş tarihi, yılbaşını bulabilir.Selamlar Thomann'dan Les Paul Tribute T model bir gitar almak istiyorum https://www.thomann.de/intl/tr/gibson_les_paul_tribute_t_2017_fhb.htm acaba vergisi ne olur kaç günde gelir ?
Peki onu düzenletmek için nasıl bir prosedür varrosewood tuşeli gitarlar için CITES belgesi düzenletmen gerekiyor, dolayısıyla 15 günden uzun sürer süreç, ayrıca siteye göre zaten 14 kasım stoğa tekrar giriş tarihi, yılbaşını bulabilir.
İyi günler. Şimdi o 3400 tl den %18 kdv yi düş. bu düştüğümüz %18 oranın kdv dahil fiyatı oluyor.Sonra kargo ücreti çıkacaktır karşımıza örnek diyelim 100 tl kargo ücretimiz çıkıyor,daha sonra 3400 TL nin %18'i 3400-612=2788. Şimdi nolduğunu anlatıyorum:Bu ürün bize 2788 TL +100 TL kargo ücretide dahil kredi kartımızdan çekildi siparişimiz onaylandı.Bir kaç gün sonra ülkeye girdiğinde ptt bizimi arıyor nasıl oluyor orayı tam bilmiyorum. 🙂 Dostum bunun vergisi var bunu ödemen lazım diyor. Sende hadi ya diyorsun ne kadar diye soruyorsun? Gümrük görevlisi bir hesaplama yapıyor ürünün faturasına bakıyor 2788 TL ye gelmiş bu adama bu ürün diyor %18 ini hesaplıyor. 2788x0.18=501.84 yapar oda. Sen 501.84 tl yi ptt ye yatırıyorsun. Bu ürün sana toplamda 2788+501,84 =3289,84 TL ye gelmiş oluyor. Anlatırken canım sıkıldı böyle saçmalayayım dedim 🙂 herkese iyi forumlarThomann den Laney ironheart 120watt ampli kafası sipariş etmek istiyorum 3400tl yazıyor fiyatta. Vergisi dahil mi dahil değilse nasıl ödeyeceğim ve kaç günde gelir ? İlk defa yurtdışından ürün getirteceğim sürecin nasıl işlediği hakkında Bilgi verir misiniz ?
1500 Euro'nun üzerinde alış veriş yapamazsınız. Ticari kategoriye girer. Başka ve zahmetli bir prosedürü var. Hiç bulaşmayın.Selamlar, mesela Thomann'dan gittik 2500 Euro'luk bir gitar aldık, bu haldeki işlemler ne olacak ? VAT'tan başka gümrük yaptırım ve harçlarına tabi olur muyum ? Tecrübenizi paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
Almanya'ya gidip gitarı elden alıp buraya gelirken vergi iadesini de alırsınız. totalde daha ucuza gelir muhtemelen.
Bi tane yazipta sildim az evvel. Özetle şunu diyeceğim, sonuçta kesenizden az para çıksın istiyorsunuz. Uçak bileti vs... Şöyle bir durum var; japonya çok az kdv alıyor. Almanya %20 civarı japonya %8 falan herhalde. Kdvli fiyatları eşitse, sonuçta iade alacağınız para, ona göre karar verin. 🙂Bilgiler için teşekkür ederim. Almanya'da olabilir ama ondan ziyade Japonya'ya gitmeyi düşünüyorum olmadı öyle yaparım orada enstrüman fiyatları daha ucuz gibi ve VAT'sız alışveriş imkanı var yani daha sonra VAT geri alayım diye kuyruğa sıraya vs girmiyor muşsun ? Tecrübe etmedim ama araştırmalarım böyle farklı tavsiyelere de açığım 🙂
Bi tane yazipta sildim az evvel. Özetle şunu diyeceğim, sonuçta kesenizden az para çıksın istiyorsunuz. Uçak bileti vs... Şöyle bir durum var; japonya çok az kdv alıyor. Almanya %20 civarı japonya %8 falan herhalde. Kdvli fiyatları eşitse, sonuçta iade alacağınız para, ona göre karar verin. 🙂
Selamlar,
Hiç kafa kabin getiren oldu mu? Aşağıdaki ürünü düşünüyorum. Eğer kabin büyüklükten dolayı problem çıkartacaksa sadece kafa alacağım.
https://www.thomann.de/intl/tr/laney_irt_studio_bundle_2.htm