Gitar gibi ürünlerden ötv almıyorlar diye biliyorum amfi tarzı ürünlerden alıyorlar;emin de değilim.
Doğru hesaplama şekli :
Ürünün Thomann'daki VAT düşüldükten sonraki fiyatı 1000.-TL , kargo bedeli ise 30 eu * 6,5 = 195.-TL olsun.
Ürün Bedeli + Kargo Bedeli 1000+195 = 1195.-TL
ÖTV 1000 x %20 = 200.-TL
KDV ( 1000+200 ) x %18 = 216.-TL
Gümrüğe Sunma Ücreti = 10.-TL civarı
Ödemede Bankanın Alacağı Masraf , Kur Farkı vs. 1195 x %2 = 24.-TL ( %2 ortalama bir değerdir )
Toplam Mal Oluş Değeri : 1195+200+216+10+24 = 1645.-TL
Evet dostum zaten üye olup, ayarlardan ülkeyi Türkiye seçtiğiniz zaman size gösterdiği fiyat VAT düşmüş hali oluyor.Gitar gibi ürünlerden ötv almıyorlar diye biliyorum amfi tarzı ürünlerden alıyorlar;emin de değilim.
zaten böyle bir sey vardı dostum
Gitarı maalesef yaşadığım yerden dolayı deneme şansım yok. Her türlü sipariş vereceğim. Sadece gitar alınca bir sıkıntı çıkabilir mi peki?Ürünler tiplerine göre farklı vergilendirilirler. Her ürünün farklı bir tareks kodu bulunur. Kimisi %18 kdv ile kimisi %20 kdv ile hatta daha da ek vergiler gerektirebilir. Bazı ürünler için TSE declaration of comformity isteyebilir. Bazı ürünler tahta sandıkta gelip o tahtalar acaba kurtlu mu diye bakanlık kontrolünden geçebilir. Ben sizin yerinizde olsam denemeden gitar, gümrükte acaba takılır mı kayısıyla amfi ye para bağlamazdım.
NOT: İKİNCİ EL MAKİNE, İKİNCİ EL AMFİ, İKİNCİ EL X ürünlerin ithalatı yasak.
Yalnızca bir iki sayfa geride tonla bilgi var. Sipariş veren, teslim alan, vergi vs. Okuyunuz lütfen.1 ay içinde Thomann'dan elektro gitar alacağım ama merak ettiğim bir şey var. Alacağım gitar gümrüğe takılır mı yoksa sorunsuz bir şekilde geçer mi? Takılacaksa almayayım yoksa gümrük işleriyle uğraşmak istemiyorum
Kargo hariç olması gerek öyle biliyorumGümrük vergisine kargo parası da dahil mi? Örneğin ürünün fiyatı 50 euro kargo parasıyla 80 euro oluyor. Gümrük vergisi alınırken ürünün değeri 50 euro'dan mı hesap ediliyor yoksa kargo dahil 80 euro'dan mı?
Gümrük vergisine kargo parası da dahil mi? Örneğin ürünün fiyatı 50 euro kargo parasıyla 80 euro oluyor. Gümrük vergisi alınırken ürünün değeri 50 euro'dan mı hesap ediliyor yoksa kargo dahil 80 euro'dan mı?
Edinmek istediğim bir gitar var ve fiyatı 1970€. Çoğu yorumu okudum ve 1500 € üstü ürün getirtmek cidden sıkıntı gibi duruyor. Yurtdışından gelecek birine getirtmekten başka yolu yok mu?