Ben de ilk defa bir gitar siparişi verdim. Epiphone ES-335 Figured Tea Burst aldım. Daha önce lambalı bir kafa ampli almıştım. Muhtemelen bu son siparişim olur. Sebebi kesinlikle Thomann değil. Süper çalışıyorlar. Anında yanıt aldım sorularıma. Süper paketleyip 2 gün içinde (04/12/2021) kargoya verdiler.
Tam 13 gün sonra 17/12/2021 de gümrük scan yaptı ve gümrüğe girdi. Tam 7 gün Arnavutköy Ukim de beklettiler. İlk aradığımda Telgraf göndereceklerini söylediler 😧 evet yanlış duymadınız Telgraf. Hanımefendi telgraf nedir deyince fırça yedim. Sonraki aramalarımda torbaların dolmasını beklediklerini söylediler. Kısaca tutarsız açıklamalar.
Nihayet 24 Aralık'ta Ankara Pim e geldi ve kısa mesaj aldım. Bir koşu gittim. Kapıda sıraya sokmuşlar birer birer alıyorlar. Dışarda bekliyorsunuz -4 derece. Bu da önemli değil.
Nihayet içeri girdim. Takip no verdim. Thomann kutusu geldi açtılar bu ne dediler gitar dedim. Bu arada benden öncekinde balta çıktı 😌
Faturayı ve internet sitesinin linkini verdim. Bayan bir gümrük görevlisi bu sorun dedi yüksek fiyatlı bir şey almışsınız dedi. 486 Euro fiyatı bu arada.
1500 euro ya kadar bir sorun yok diye biliyorum dedim öyle bir şey olmadığını söyledi o kalktı dedi.
Sorguya devam etti siz müzisyen misiniz dedi. Hayır tasarım yapıyorum dedim. Adımı soyadımı google da arattı. Sözde müzisyen olup olmadığımı denetliyor.
20-30 dakika mücadele sonrası vergisini ödeyin dedi ve bir daha böyle şeyler almayın dedi. Arada gitar olmasa olay çıkaracağım. Kendimi takdir ettim sabırla cevap verip olayı bitirdim. Gitarı alıp koşarcasına uzaklaştım.
7 yıl Fransa da yaşadım. Defalarca EU dışından siparişlerim oldu. Kapıya kadar getirip vergisini alıp gittiler. Anlamak zor bizde neden yorgunu yokuşa sürerler.
1500 euro konusunda bu işi bilen arkadaşlardan yorum almak isterim. Gerçekten kalktı mı? Ayrıca bu gibi durumlarda memur zulmüne karşı kendimizi nasıl savunabiliriz. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler. Bu da gitar 😎🎸