En sağlıklısı makul bir uçak bileti ve 48 saat boş vakit.
Thomann mağazasına tüm ekibe yemek de ısmarlarım hatta yine daha ucuza gelir.
En sağlıklısı makul bir uçak bileti ve 48 saat boş vakit.
Amazon' daki her alışverişte ödediğiniz tutara vergi eklenmiş fiyatları mevcut yani kapıda hiçbir zaman ekstra para istemezler, gümrük işlemlerini sizin adınıza yapıyorlar. Atıyorum bazı ürünlerde 500 TL + 167 TL vergi gibi ibare var. Toplamda 667 TL ödüyorsunuz. Hatta diyelim vergisi 150 TL tuttu 17 TL hesabınıza yatırıyorlar.Şimdi çok alakasız olacak fakat ben bu vergi v.s. konularını çözemedim. Neden ?
Geçen haftalarda iskambil kağıdı almak istedim bir arkadaşımın oğluna. biraz araştırdım falan bu işte en bilinen bir marka varmış. Neyse türkiyede 1 destesi 1.800-TL ile 3.000-TL arasında sanırım kalitesine ve nadirliğine göre değişiyor konuya hakim değilim.
Nerden bulurum falan derken amazon türkiyede satıcı amazon.de olarak 15 euroya buldum. satıcı amazonun kendisi olunca terreddütsüz 2 deste olarak siparişi verdim. toplam 30 euro falan tuttu. ödeme kısmında vergi v.s. çıkacak diye beklerken doğrudan kk.dan 1.300 lira falan ödemeyi aldı. ürünler almanyadan 1 haftada adresime teslim edildi. kolaygelsin diye bir kargo firmasından. kapıda da kimse ek para falan istemedi.
Nasıl bir olay bu anlayabilmiş değilim. Ben bu alış verişi almanya üzerinden veya herhangi bir başka üzerinden kart üreticisinin sitesinden falan almış olsaydım vergi falan bindireceklerdi sanırım. tabi bir de kargo olayı var.
Ayrıca genel olarak online alınan ürünlerde VAT iadesi olmaz. Belirli zorlu şartları var onu da yapana kadar ölüm gelir. Siz arkadaşın adına sipariş verin, ben kendi adıma verdim geri döndü sonra arkadaşım adına sipariş verdim.
Kutu bunlar için büyük değil mi? 😀Tel, pena, askı 😅
Kutu bunlar için büyük değil mi? 😀
İlk defa kendimden başka 0.10 akustik teli kullanan görüyorum. Siz de mi kalın teller, yüksek tension ve küçük elden muzdaripsiniz. 0.10 martin'lerden 3 paket de ben aldım bu gidişimde. Elektro için de 3 takım 0.09 elixir optiweb ve 3 takım da sırf deneme amaçlı 0.09 fender 150 takım aldım. Türkiye'ye göre çok daha uyguna geliyordu fiyatlar
Evet sırf yeri çok terste olduğu için gidemedim ben de bir türlü. thomann’dan sonraki Almanya'nın en makul seçeneği musicstore bence. Konum olarak harika. Köln merkezinde. Kaldığım otelden yürüyerek gitmiştim. Mağaza büyük ve gezmesi keyifli, içerisinde cafe’si var. Ürün çeşitliliği olarak almanya genelinde thomann’dan sonra burası geliyor muhtemelen. Cumartesi günü epey kalabalık oluyor ve kasada uzun beklemeler olabiliyor.O kadar saçma bir yerdeki mağazaları. Nürnberg'e 1 saat mesafede. Taksiyle gitmeye kalksaydım 150 euro civarı bir rakam çıkıyordu. Toplu taşıma için bulunduğum otelden taksi + tren + otobüs şekilden 3 vasıta seçeneği verdi. Süreleri de göz önüne alırsak (mağaza sanırım 6 dönüm kapalı alan) sadece mağazada 4-5 saat rahatlıkla vakit geçirilebilir. Bu sebeplerden dolayı sınırlı süreli almanya gezimde thomann'a uğrayamadım. Gidecek olanlar bunları göz önüne alarak gitsinler. Mağaza şehirde değil bir köyde. Oraya en yakın şehir sanırım nürnberg ve nürnberg'e 1 saat mesafede (yaklaşık 60 km). Yine de thomann'dan daha iyi bir seçenek maalesef mevcut değil almanya'da. Hatta avrupanın en büyük müzik mağazası olarak belirtiliyor. 4 şehirdeki (berlin,nürnberg,münih,stutgart) tüm müzik mağazalarını günlerce online araştırmama rağmen bulabildiğim en iyi seçenek olan promusictools'taki çeşitlilik dahi thomann'ın 1/4'ü düzeyinde değildi. Süre sıkıntımı ve mesafeyi de göz önüne alarak ancak promusictools'a gidebildim. Bu mağazadaki fender çeşitliliği oldukça iyi. Custom shop'tan artist signature'lara kadar aradığınız hemen hemen çoğu fender modelini bulabilirisiniz. Yalnız aynı şey amfiler, akustik gitarlar ve alet edevat için geçerli değil. Misal thomann'da sadece celestion için onlarca çeşit model bulunaiblirken promusictools'ta hoparlör yoktu. Lambalı amfilerde de sadece engl satıyorlardı. Fiyatları ise thomann ile neredeyse aynı (benim sorduğum modelde 10 euro fark vardı thomann ile) ve oldukça güleryüzlü çalışanları mevcut. Gayet iyi düzeyde ingilizce konuşuyordu benimle ilgilenen kişi. Thomann'a gidemeyecek olan ve münih'te vakit geçirecek olan olursa amacı da sadece fender almaksa promusictools'a uğrayabilir. Sonuç olarak ben fender askı ve birkaç takım tel alıp dönüm sırf boş dönmemek adına. Bu arada tax free yapacaksanız havaalanındaki komisyoncu farkını düşünce (misal global blue) yaklaşık %12'ye denk geliyor.
179209 eklentisini görüntüle
Evet sırf yeri çok terste olduğu için gidemedim ben de bir türlü. thomann’dan sonraki Almanya'nın en makul seçeneği musicstore bence. Konum olarak harika. Köln merkezinde. Kaldığım otelden yürüyerek gitmiştim. Mağaza büyük ve gezmesi keyifli, içerisinde cafe’si var. Ürün çeşitliliği olarak almanya genelinde thomann’dan sonra burası geliyor muhtemelen. Cumartesi günü epey kalabalık oluyor ve kasada uzun beklemeler olabiliyor. 179213 eklentisini görüntüle179214 eklentisini görüntüle