thy ile uçakta gitar taşımak

merhabalar yurtdışından gitar alıp getirmeyi düşünüyorum fakat uçağa alma konusu karışık. Müşteri temsilcisiyle görüştüm gitar ekstra koltukta taşınır o da bilet alırken yapılıyor daha sonradan ekleme yapamazsınız dediler. Burada okuduklarıma bakılırsa kabine ekstra para vermeden alanlar da var sanki. Kurallar mı değişti acaba diye düşünmüyor değilim. Yakın zamanda thy ile uçup gitar taşımış olan biri bilgi verirse sevinirim.

Pegasusun kendi sitesinde der ki;
  • Kabin içine gitar, saz, keman gibi tek parça müzik aleti el bagajı yoksa ücretsiz kabul edilmektedir. Tek parça 55x40x20 boyutlarına el bagajı olması halinde uçak içine aldıkları kabin boyutundaki müzik aleti için SPEQ ücretlendirme yapılmaktadır. Çello, viyolonsel gibi kabin bagajı boyutlarını aşan hacimli müzik aletleri (kutusuyla birlikte) için ek koltuk satın alınması gerekmektedir.
ama siz yine bir sorun problem çıkarabilirler..

Ben ilk defa Ajet ile uçmak durumunda kaldım. Berlin. Alakasız belki ama adamlar ne doğru düzgün kiloya bakıyor ne de el bagajına. El bagajımı alt bagaja verip gitarı yanıma almıştım kimse de bir şey dememişti.

Ben THY ve Pegasus ile taşıdım. Bagajınızı alta verip gitarı yanınıza alırsınız. Hiç de bir şey olmuyor. Belki biraz önceden gidip gitarınızı önce yerleştirmek mantıklı olabilir. Onun dışında problem yaşamazsınız.

istanbul havalimanındaki check in memurları da alırız diyor anlamadım doğrusu müşteri hizmetleri ayrı havalimanı çalışanı ayrı bir şey diyor

istanbul havalimanındaki check in memurları da alırız diyor anlamadım doğrusu müşteri hizmetleri ayrı havalimanı çalışanı ayrı bir şey diyor
Başlıkta göremedim gitarı nasil ve neyin içinde taşımak istiyorsunuz?
İnce kılıfta mi, hard case içinde mi ona göre cevap değişir.
Gigbag gibi kılıflar ile çoğu havayolu firması sorunsuzca alır(RyanAir-Wizzair hariç ) - gitar bir parça kabin bagajı sayılacak, bu yüzden gitar dışında başka parça almayın kabin içine.
Hard case ile taşımayı düşünüyorsanız iş karışık, çoğu havayolu almak istemeyecek, bazen zorlayınca çok ısrar edince alanlar oluyor. Ya da business class ile uçarsanız sorun çıkma şansı çok düşük, ben koskoca Warlock kasa B.C. Rich I hardcase içinde getirmiştim, kimse sormamisti bile. Ekonomi sınıfı sorun çıkaracak büyük ihtimalle.
En garantisi gig-bag kılıf içinde kabine baş üstü dolaba almak

Başlıkta göremedim gitarı nasil ve neyin içinde taşımak istiyorsunuz?
İnce kılıfta mi, hard case içinde mi ona göre cevap değişir.
Gigbag gibi kılıflar ile çoğu havayolu firması sorunsuzca alır(RyanAir-Wizzair hariç ) - gitar bir parça kabin bagajı sayılacak, bu yüzden gitar dışında başka parça almayın kabin içine.
Hard case ile taşımayı düşünüyorsanız iş karışık, çoğu havayolu almak istemeyecek, bazen zorlayınca çok ısrar edince alanlar oluyor. Ya da business class ile uçarsanız sorun çıkma şansı çok düşük, ben koskoca Warlock kasa B.C. Rich I hardcase içinde getirmiştim, kimse sormamisti bile. Ekonomi sınıfı sorun çıkaracak büyük ihtimalle.
En garantisi gig-bag kılıf içinde kabine baş üstü dolaba almak
Gitar hard case ile geliyor. Fakat yanına bi tane gigbag almayı da düşünüyorum. Gitarı gigbage koyup boş hardcasei bagaja veririm olmazsa. Ekonomi uçacağım.

Yok öyle bir şey 😅 kafa karıştırmaya da gerek yok. 50 cm vs dediği eni falan filan.
Var öyle birşey pegasus sitesinde yazıyor

" Kabin içine gitar, saz, keman gibi tek parça müzik aleti el bagajı yoksa ücretsiz kabul edilmektedir. Tek parça 55x40x20 boyutlarına el bagajı olması halinde uçak içine aldıkları kabin boyutundaki müzik aleti için SPEQ ücretlendirme yapılmaktadır. ""

Var öyle birşey pegasus sitesinde yazıyor

" Kabin içine gitar, saz, keman gibi tek parça müzik aleti el bagajı yoksa ücretsiz kabul edilmektedir. Tek parça 55x40x20 boyutlarına el bagajı olması halinde uçak içine aldıkları kabin boyutundaki müzik aleti için SPEQ ücretlendirme yapılmaktadır. ""
Dostum yanına sadece gitarı alacaksın. Diğer türlü evet ekstra ücret alırlar. Ben bagajı aşağı verip gitarı yanıma almıştım. Hiç sorun yaşamadım.

Merhaba, sunexpress ile Almanya'dan arkadaşım geliyor onlar da da bu 55x40x20 mevzusu var. Fender neck getirtmek istiyorum, sizce sorun çıkarırlar mı? Şu şekilde de bir kutuda gelecek, arkadaşımın valizine sığmıyor.

Geri