Konuyla alakalı cevap vermek gerekirse sanırım çarpmaz 😀 😛ompous:ronal micro cube nasıldır
Konuyla alakalı cevap vermek gerekirse sanırım çarpmaz 😀 😛ompous:ronal micro cube nasıldır
tesekkur ederim cevabiniz icin.bilgisayar sorunla ilgili cevap vereyim. kasanın kapağı komple açık dahi olsa herhangi bir sıkıntı yaratmaz çünkü güç kaynağı(power supply) dışında kalan kısımda voltajlar 12V sınırında dır buda tehlikeli olmaktan çok uzaktır.benim bilgisayarımda iki kapağıda yok komple açık bir sıkıntı olmuyor.yüksek voltaj power suppyle içinde kalıyor.
genel olarak şöle bir uyarıda bulanmak istiyorum herkesin evinde mutlaka kontrol kalemi vardır yoksa bile herhangi bir elektrikçiden edinin.anfinizin veya bilgisayarınızın kasasına ucunu deydirin bir elinizide kontrol kaleminin kafasına (kullanmayı bilmeyenler için söylüyorum ) şayet çok hafif bir ışık yanıyorsa kontrol kaleminde bilinki sizin evinizde topraklama yok.
bu ışığın açılımıda şudur kontrol kaleminde görünür bir ışık oluşması için 40V ve üstü voltajlar olması gerekir ben yani taşındığım evde 70V gördüm tabiki ölçü aletiyle kontrol ettim sürekli
topraklama hattı emiyet valfi gibi çok önemlidir elektrikte 1000TL verip bir anfi alıyorsunuz fakat çok kimse 30 yada 50TL lik bir topraklama yaptırmaya geldiğinde olmasada olur düşüncesinde yaşıyor.herhangi bir kaçak olduğu taktirde anfinin tüm metal aksamı veya bilgisayarın olası çarpılma noktaları olcaktır. kısacası herşeyi bir kenara bırakıp öncelikle bu konuyu düşünmesi gerekli.
son not. anfide dip ses yapan toprak eksikliği bilgisayar gibi dijital aletlerde kararsız çalışmaya sebep olur topraklama yaptıktan sonra bizzat bilgisayarın daha stabil çalıştığını gördüm. saygılar sevgiler....
Anlayan biri olarak söylüyorum; sizi bu resimler etkilemiş olabilir ama beni hiç etkilemiyor. Bunlarda ki işçilik bahse konu olan, iyi işçilik gösterilmemiş amfiye göre daha iyi. Bu konuda hem fikirim ama bana göre bu son resimlerdeki amfilerin işçiliğide çok iyi değil...
bir önceki mesajda genel olarak anfi güvenliğiyle ilgili bir yazı yazdım.zamanın washburn bad dog anfim vardı seneler önce ve çok ciddi olarak çarpılmıştım.vurgulamak istediğin noktayı göz ardı ediyorsun arkadaşım kasası yada çasesi metal olan ve anfi çamaşır makinesi ütü gibi bütün cihazların fişleri topraklıdır bunları öylesine yapmazlar amaç kaçak olduğunda kullanan kişiye iletmeden topraklamaktır.lütfen evinizdeki toprak hattını yukarda yazdığım basit yöntem ile kontrol ediniz.anfide hata olabilir fakat güvenlik önemli olarak her anfide topraklamak söz konusudur. eğer senin evinde topraklama yoksa en ufak kaçakta çarpılman kaçınılmazdır. saygılar...Güvenli olup olmadığını nasıl anlayacağız peki? Gitar çalarken ara-sıra amfiye dokunup falan mı?
Konuyu daha iyi anlamak için soruyorum.Topraklama sağlamsa ve aletin elektrik devresine de elimizi sürmezsek , şaseden gelen çarpılmalardan tamamen kurtulabileceğimiz anlamının mı çıkartmalıyım bu açıklamanızdan?bir önceki mesajda genel olarak anfi güvenliğiyle ilgili bir yazı yazdım.zamanın washburn bad dog anfim vardı seneler önce ve çok ciddi olarak çarpılmıştım.vurgulamak istediğin noktayı göz ardı ediyorsun arkadaşım kasası yada çasesi metal olan ve anfi çamaşır makinesi ütü gibi bütün cihazların fişleri topraklıdır bunları öylesine yapmazlar amaç kaçak olduğunda kullanan kişiye iletmeden topraklamaktır.lütfen evinizdeki toprak hattını yukarda yazdığım basit yöntem ile kontrol ediniz.anfide hata olabilir fakat güvenlik önemli olarak her anfide topraklamak söz konusudur. eğer senin evinde topraklama yoksa en ufak kaçakta çarpılman kaçınılmazdır. saygılar...
Yani yine aletin düzgün yapılması şartı var 😀alet eğer düzgün yapıldıysa(elektronik olarak) üzerindeki metal aksama dokunmanız durumunda bir kaçak oluşursa zaten topraklama bu kaçağı anında yok edecektir dolayısıyla çarpılma gibi bir durumda oluşmayacaktır.
Pek ayrıntı vermemişsin. Topraklama nasil oluyorda kaçağı yok ediyor ve bunun cihazın elektronik olarak iyi yapılması ile bağlantısı nedir, açıklar misin?alet eğer düzgün yapıldıysa(elektronik olarak) üzerindeki metal aksama dokunmanız durumunda bir kaçak oluşursa zaten topraklama bu kaçağı anında yok edecektir dolayısıyla çarpılma gibi bir durumda oluşmayacaktır.
Bizde ya biz beceremeyiz biz yapamayiz anlayisi var yada vatan millet sakarya be olursa olsun Turk Mali destekleyelim anlayisi var.Böyle insan hayati falan bu iki anlayışın arasındaki mevzular felsefe geliyor bize, adam napsin hemen ikisinden birinin kalibina sokuyor seni, alış bunlara 😀
topraklamayla ilgili google amcada ufak bir arama yaparsan detaylı bilgiye ulaşabilirsin 🙂Pek ayrıntı vermemişsin. Topraklama nasil oluyorda kaçağı yok ediyor ve bunun cihazın elektronik olarak iyi yapılması ile bağlantısı nedir, açıklar misin?
Yani kısacası hiç bir riske girmeye gerek yok değil mi? Hem 1000 tl civarı para vereceğim hemde çarpılma ve/veya riskim olacak.Kulağa hiç hoş gelmiyor.Detaylı bilgim var zaten de topraklama kaçağı engellemez kaçağın insana verecegi zararı azaltır, onu bile tam olarak engellemez yani. Onu kaçak akım rolesi engeller. Cihazın elektronik olarak iyi yapılması ile topraklama arasında kurdugun bağlantıyı merak ettim bu yüzden sordum.