Truss Rod'un üstündeki tahta?

• Konuyu açan Konuyu açan Buri
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Truss Rod'un üzerindeki bu tahta parça normal mi sanki kırılmış gibi duruyor sorun yaratır mı arkadaşlar?

c02c66eb-ebf0-4449-bd29-d669543d5cf6.webp

Evet, daha önceden kurcaladınız mı bilmiyorum ama sanki zorlanmış gibi duruyor luthierin görmesinde yarar var, fretboard ahşabı lif halinde ayrılmış eğer çevirmeye kalkarsanız iç taraftan çatlar ve büyük sorunlara yol açabilir nut'la oynamayın ve luthiere götürün derim.

Evet, daha önceden kurcaladınız mı bilmiyorum ama sanki zorlanmış gibi duruyor luthierin görmesinde yarar var, fretboard ahşabı lif halinde ayrılmış eğer çevirmeye kalkarsanız iç taraftan çatlar ve büyük sorunlara yol açabilir nut'la oynamayın ve luthiere götürün derim.
Küçük bir şekilde bağlantısız şekilde kırıldıysa çekip çıkarmayı denemeyi düşündüm de ellemesem daha iyi olacak sanırım. Bu arada ellemedim hiç, alırken kontrol etmedim sadece🙁.

hayır, o minik şekilde derinlemesine kadar çatlamış olabilir görmediğiniz kısımdan... bence orada nutla tahtanın sıkışması söz konusu, luthier baksın, bir şey olacaksa da onun elinde olsun en azından bir çaresini bulur.

Resimden anlamak zor, sadece uca yakın kısımda sapın içyüzeyi de çıtlamış olabilir veya içeriden derinlere kadar fretboard'ın iç yüzeyi zarar görmüş olabilir....

Resimden anlamak zor bence de ama truss rod boşluğunun üzeri ile üst eşik arasında çok ince bir ağaç kalınlığı var gibi ve o kısım kırılmış aşağı düşmüş gibi duruyor. Üst eşik çıkarılabilirse daha rahat görülecektir. Klavyede üst perdelerde çatlak filan yoksa bence önemsiz küçük bir parça kopması gibi duruyor ama yine de içiniz rahat etsin isterseniz luthiere gösterin.

Geri