Tüm Illerden Gönüllü Gitar Deneyicileri

Ordu ve Trabzon illerinde ben deneyebilirim. 14 Eylülden sonra Trabzondayım. O tarihten sonra da nadiren Ordu'da olurum. Ekleyebilirsiniz.

Tedbiren "Trabzon" diyelim istersen. Hani Ordu'dan birilerinin işi olur, insanlık hali uygun olmazsın, çatmasınlar, sitem etmesinler sonra. İstersen adının yanına parantez içinde de (nadiren-arada bir Ordu) şeklinde not düşerim.

Ankara için diğer illere göre biraz daha fazla ilgilenen arkadaş çıkmış ama beni de ekleyebilirsiniz.

-Ümitköy/Çayyolu/Yaşamkent/Koru/Türkkonut bölgesi - Haftanın her günü
-Kızılay(İmkan ve vakit olursa yakın çevresindeki semtler Ayrancı/Hoşdere/Yıldız vb...) - Genellikle Haftasonu belki Cuma akşamları
-Hacettepe(Beytepe Kampüsü) - Haftaiçi

Bu gitar deneme işi ne oluyor?Kusura bakmayın artık lütfen 🙂

Sen Aydın'dasın. Diyelim ki buradan veya başka bir siteden almak istediğin bir gitar var ama satıcısı ve gitarı sana uzak bir şehirde, deneme imkanın yok. Bu başlığa bakarak, almak istediğin gitarı deneyip test edebilecek, gitar sağlam mı, çalışıyor mu, yamuğu, göçüğü vb. var mı, senin için deneyebilecek, test edebilecek gönüllü insanlara ulaşabiliyorsun. Başlığın amacı; "Gitar deneme işi" bu.

Sen Aydın'dasın. Diyelim ki buradan veya başka bir siteden almak istediğin bir gitar var ama satıcısı ve gitarı sana uzak bir şehirde, deneme imkanın yok. Bu başlığa bakarak, almak istediğin gitarı deneyip test edebilecek, gitar sağlam mı, çalışıyor mu, yamuğu, göçüğü vb. var mı, senin için deneyebilecek, test edebilecek gönüllü insanlara ulaşabiliyorsun. Başlığın amacı; "Gitar deneme işi" bu.

Hmm güzel bir işe benziyor.Katılabilirim belki.Bide bundan kazanç sağlıyor muyuz?

Aydın'dan bende varım.Merkez,nazilli fark etmez.Elektro,akustik ve klasik gitar konusunda yardımcı olurum 🙂

Eyvallah, ama tanışıklığımız olmadığından, listeye adını yazmadan önce sormam gerek. Bir gitarın -özellikle akustik ve elektro açısından soruyorum- entonasyonunun yerinde, ayarlarının sağlam, elektronik aksamın sorunsuz, gitarın sahte (replika denilen halt) olup olmadığını kesin şekilde anlayabilir misin? Yarın öbür gün sahte, arızalı veya dikiş tutmaz bir gitara kefil olursan adın çıkar.

Gitarın sahte olup olmadığı mesela fretlerin gereğinden fazla kısa yada uzun olmasından anlaşılabilir.Gitara bakmadan önce intenette araştırma yapılıp gitarın asıl nerede üretildiğine bakarız , seri numarasını kontrol ederiz.Gitarı elimize aldğımız da da modifiye var mı varsa da alıcının bundan haberi var mıdır o öğrenilir.Perdeler teker teker denenir bozuk var mı diye varsa da sap ayarı yaptırılır büyük ihtimal.Gitar amfiye takılıp denenir sorun var mı diye.Replika olduğu genelde görünüşten belli olur ama iyice kontrol gerekir. 🙂 Sanırım vaz geçtim @hackeiommi Okulu falan düşünmeden ve acemiliğimden gaz alıp atladım konuya.Kusura bakmayın 🙂

Est. @melik78, işin içinde iyi niyet olduktan sonra çatmak gibi bir huyum yoktur. Ama bu işlerde iyi niyetin yanında tecrübe de şart. Ben dahi hayatta tutup da (hele sahte olma ihtimali de varsa) Ibanez JEM ve o tarz gitarları deneyemem mesela. Floydlu gitarlarla hiç aram yoktur, gıcığım olan türler aksi gibi. Ibanez de uzaklarda, Kaf Dağı'nın ardındaki bir ülke gibi benim için. Bu yüzden biri bana floydu bir superstrat hakkında düşüncemi sorduğunda genelde açıkça "Bilmem, kategorim, alanım değil" derim. Fiyat/performans ötesinde kolay kolay yorum yapamam.

Perşembe günü İstanbul-Tünel de denenecek bir M600 var. Sonrasında kargolamasını da sağlam şekilde yapabilecek bir babayiğit arıyoruz 🙂 Kim gönüllü olmak ister?

Geri