selamlar, ben de batuhan beyin ilk musterilerinden biriyim, beraber fikir alisverisi yaparak maun govdeli, ceviz kapakli ve akcaagac sapli, normal les paullardan daha ince ve belly cut eklenmis bir les paul tasarladik. Musteri ile iletisim ust duzey, yani her isteginize cevap vermeye calisiyorlar ve konusmaktan cekinmiyorsunuz. Size yol gosterip onerilerde bulunuyorlar, sohbet edermiscesine ilerliyor butun surec. Tecrubelerime gore genelde bu tarz ozel siparis yapan yerlerle konusmak zor oluyor, yani cok kati ve ters oluyorlar fakat batuhan beyin samimiyeti siparis ve yapim surecinde beni cok rahatlatti. Kendisi, cikarttigi urunun arkasında duracak biri gibi bir izlenim verdi, eger memnun kalmasaydim eminim bir sekilde yardimci olmaya calisirdi. Gitarin son hali de gercekten cok hosuma gitti, Aklimdaki urune cok yakin birsey elde ettik.
Gitar kaba iscilik olarak gercekten cok guzel ve ust duzey, Kullanilan agaclarin kalitesi, Gitarin denge noktasi, govde kesimi, kenar ve koseler, sap sekli ve kesimi vs cok iyi yapilmis. Bu konuda soylenecek cok fazla birsey yok cunku zaten standartin ustunde. İnce iscilik konusuna geldigimizde ise bazi puruzlerle karsilastim, ornek olarak gitarin arkasinda ufak biyerde bir darbe vardi, fotograf ile gosterecegim bunu. Koprunun yukseklik ayar vidalarinda siyah kaplamaya zarar verilmis ufakta olsa alt malzemesi gozukuyor ve bushingin govdeye baglandigi yerde cizikler var, bunlar fotograftan daha iyi anlasilacaktir. Headstock kisminin en dis noktasinda da ne oldugunu anlamadigim bazi izler vardi. Sap bindinginde ise ufak 1 2 leke vardi. Bunun gibi bazi kozmetik hatalar var. Bu bahsettiklerim calimi ve tonu etkilemese bile kozmetik olarak aklima takildi, olmasa daha iyi olurdu. Elektronikler olarak ise standart bir sekilde normal birinin yapacagi sekilde lehimlenmis goze carpan ozel birsey yok. Genel odedigim rakami goz onunde bulundurdugumda ve piyasadaki les paul standart fiyatlarini dusundugum zaman oldukca memnun kaldigimi rahatca soyleyebilirim. Birde su noktayi gecmemek gerekiyor, Les Paul tipi carved-top gövdeli , açılı ve yapıştırma(set-neck) sap olan bir gitari yapmak Fender tipi duz gitarlara gore oldukca zordur, eger bu les paul boyle yapilabildiyse Fender tipi duz gitarlari cok daha iyi yapacagini dusunuyorum. Eger tamamen kendinize ait farkli custom bir gitarinizin olmasini istiyorsaniz burayi tavsiye ederim. Simdi yakin bir arkadasima da jazzmaster govdeli strat hardware li bir gitar yaptirmak icin konustuk, onun sonucu nasil olacak gorecegiz.
146302 eklentisini görüntüle146303 eklentisini görüntüle146304 eklentisini görüntüle146305 eklentisini görüntüle146306 eklentisini görüntüle146307 eklentisini görüntüle146308 eklentisini görüntüle146309 eklentisini görüntüle146310 eklentisini görüntüle