Belki Steinberger benzeri bir şey yaptırmak isterim.
Ağaçlar ithal mi? Yerel ağaçları kullanıyor/araştırıyor musunuz?
Elektronik ve köprü gibi ithal parçalar da maliyetleri çok yükseltiyor, ileride bunların üretimini de düşünüyor musunuz?
İnternet sitesinin linkleri benim bilgisayarda açılmadı, telefonda da düzgün çalışmadı.
Umarım devam edersiniz...
10 Şubat'ta gitar gövdemin fotoğraflarını paylaşmıştım, sonrasında gövde, sap, manyetikler vs. hepsini bir luthier'e götürdüm montaj için. Luthier'den gövdenin düzgün olmadığına dair bilgi geldi (scale doğru değil, manyetik yuvalarına manyetikler oturmuyor, floyd rose alanı na floydrose oturmuyor vs diye). Bunun üstüne Tuncer Custom ile konuştuk ve sonuçta tüm parçaları göndermem ve onun kontrol etmesi sorun yoksa gitarı toplaması varsa gövdeyi yeniden yapması konusunda anlaştık. En ufak vidaya kadar toparlayıp hepsini tek tek paketleyip bir de üzerine neler gönderdiğime dair liste yapıp (daha öncesinde kendisinin de belirttiği gibi dağınık çalışıyor ve iki potansım bir floydrose parçam birkaç nereden bulacağımı bilmediğim vidalarım kayboldu) parçaları gönderdim. Aradan geçen birkaç günden sonra telefonla görüştük (bu arada ben TRcustom paint ile görüştüm ve gövdenin tekrar yapılabilme ihtimalini bu durumda da Tuncay Custom'ın madur olabileceğini çünkü gövdeyi bana çok uygun fiyata yaptığını boya tekrar gövde yapılırsa boya masrafını benim karşılayacağımı belirterek bir fiyat aldım). Görüşmede manyetik çukurları dışında problem olmadığını herşeyin normal olduğunu belirtti ve gitarı toplayıp göndereceğini söyledi. Arada covid oldu karantina vs derken oldukça zaman geçti, memleketine gitti şu zaman döneceğim tamamlayıp göndereceğim bu zaman döneceğim tamamlayıp göndereceğim derken ben toplayayım ama lehim işerini İstanbul'da sen yaptıra döndü ki sorun değil yaptıtım iş sadece lehime kalsın dedim. üzerinden yine bir dünya zaman geçti gelen giden yok... ve hesaplamadım ama aşağı yukarı 5 ay sonra gitar bana toplanmadan geri geldi bütün parçalar case içinde (demek isterdim ama bir önceki seferde olduğu gibi yine kaybolan parçalar hariç) geldi. Mesaj atıp eksik parçaları söylediğimde ben hepsini kutuya koydum cevabı geldi sadece toplamamışsın dediğimde benim görevim sadece gövdeyi yapmaktı cevabı geldi eksik parçalar için çok kızdığımı söylediğimde de sen titiz bir adamsın ben biraz dağınık çalışıyorum bu kadar kızacak bir şey yok cevabı aldım. Bu titizlik midir bilemiyorum ancak ben gönderdiğim parçaları eksiksiz olarak geri almak isterim. aracınızı servise verdiğinizde bir vidası eksik geri almıyorsanız gitarınızı davulunuzu saatinizi vs neyse de eksiksiz geri alırsınız...
Tamam gövde yaptırmak için konuşmuştuk ama en başta ben bütün parçaları gönderdiğim (ki eski gövdeyi de gönderdim delikler floyd rose çukuru vs ölçü alınıp yapılabilsin diye) ve ben toplar gönderirim diyen kendisiydi (ki 5 yollu switch kullanalım 3 yollu switch kullanalım muhabbeti olmuştu çok net hatırlıyorum). İkinci defa parçaları gönderdiğimde toplayıp göndereceğim diyen kendisiydi.
Ben şu anda eksik parçaları bulup satın almaya çalışıyorum ve gitarı istanbulda bir luthier e verip toplattırmayı düşünüyorum. bakalım neler olacak.
Ocak ayı ortasında gitarı çalınabilir bir şekilde elimde tutuyor olacağımı düşünürken Eylül ayındayız ve sadece elimdene olacağını bilemediğim bir gövde ve parçalar var.
Şimdiye kadar hep eksileriden bahsettim, yiğidi öldür hakkını yeme derler, gövde görsel olarak tam istediğim gibi oldu, ölçüleri, ağırlığı, rengi, dokusu, gövde üstünde istediğim eğimler vs. sonuçta bu yapım sürecinin inceliklerini bilen biri değilim, sapa göre gövde yapmanın kolay olmadığını düşünüyorum ve görsel olarak yaptı ama hala gitar olarak ne olduğunu söyleyemiyorum. Ayrıca boya işini de yukarıda belirttiğim gibi trcustompaints yaptı sade bir şey istiyordum ağaç dokusunu hissetmek istiyordum ve on numara oldu bence.
kendisi de burada, gerçekten iyi şeyler yapmak isteyen genç bir kardeşimiz yanlış birşey yazdıysam düzeltsin ama bende hepsi gün gün kayıtlı, fiyat için anlaşmamız üzerinden çok zaman geçti her şeyin fiyatı çok çok değişti, son gitarı toplama konusunda konuştuğumuzda hallet ben senin için bir şeyler yapacağım dedim ve bu konuda ciddiydim. Gövdeyi yanlış yaptığı konusunda çok huzursuz oldu ve yok abi ben halledeceğim zaten yanlış yaptıysam çok mahcup olurum gibi şeyler söyledi.(ki ilk gitar istanbula geldiğinde hala ödemediğim bir meblağ vardı onu gitarı toplattıracağım luthier'e ödersin hesap kapanmış olur demişti o bile aklımda kimsenin hakkını yemek istemem)
Başka terslikler olmazsa aşağı yukarı 15 gün sonra gitar toplanmış olacak son halini buradan paylaşırım ve isteyen gelip deneyebilir bakalım TuncayCustom neler yapıyormuş...
Sonuç olarak 5 ay bekledikten sonra gitarın bana yine parça parça gelmiş olmasına, parçalarımın kaybolmuş olmasına, bunlara kızdığım için fazla titiz olduğumun söylenmesine ve parça peşinde koşmak zorunda kaldığıma hala acayip sinirliyim.
Merhabalar öncelikle beyefendinin dediği hersey şey doğrudur hatam olan çoğu şeyi yazmış ama iyi taraflarımıda soylemeyi.uinutmadigi için çok teşekkür ederim bir taşınma süreci geçirdim tabiki bu bbenimhatam.oldugu gerçeğini kesinlikle değiştirmiyor ama söyle anlatmak isterim ben bir gövde siparişi aldım ailevi problemlerden dolayı memlekete gittim o zamanlar 2 defa korona geçirdim(bunlar kesinlikle bir bahane değil savunma amaclı yazmıyorum yanlış anlamayin) isterdimki herşey harika olsun. Bana ilk başta neck pocket manyetikler yerleri scala köprü yeri gibi hatalar olduğunu söylediler bende geri göndermesini herşeyi halledeceğimi söyledim bana gelen gövdeyi monte ettim telleri taktım hatta lehimsiz haliyle çaldım videosu var paylaşabilirim gayet herşey yerinde sap tam düzgün tel pozisyonları ve yüksekliği gayet iyi idi manyetik yerleri dediği gibi dar açılmıştı fakat bare knuckle tone rider givi humbuckerlar uyum sağlıyordu bundan dolayı ben ilk başta çok durmadım bu konu üstünde geri gelince gitar düzelttim fakat görsel olarak beğenmedi hiç sorun yok olabilir işçiliğini görseli beğenmemiş olabilir ama uyumluydu son halinde kaybolan eşyalarda ufak parçalar kucumsedigimden değil boyut olarak ufak oldukları için taşınırken kayboldu diye düşünüyorum bu tamamen benim essekligim kesinlikle bu konuda kendimi savunmayacağım ama bu konu ve zaman konusu dışında gövde olarak iyi bir iş çıkarıldığını düşünüyorum tekrardan kendisinden özür diliyorum harbiden çok zor sinirlenecek harika bir insan kendisi ben daha çok gencim benim önümü açmak için çok çabaladı çok saolsun teşekkür ediyorum umarım ilerde bir şekilde telafi edebilirim sevgiler saygılar10 Şubat'ta gitar gövdemin fotoğraflarını paylaşmıştım, sonrasında gövde, sap, manyetikler vs. hepsini bir luthier'e götürdüm montaj için. Luthier'den gövdenin düzgün olmadığına dair bilgi geldi (scale doğru değil, manyetik yuvalarına manyetikler oturmuyor, floyd rose alanı na floydrose oturmuyor vs diye). Bunun üstüne Tuncer Custom ile konuştuk ve sonuçta tüm parçaları göndermem ve onun kontrol etmesi sorun yoksa gitarı toplaması varsa gövdeyi yeniden yapması konusunda anlaştık. En ufak vidaya kadar toparlayıp hepsini tek tek paketleyip bir de üzerine neler gönderdiğime dair liste yapıp (daha öncesinde kendisinin de belirttiği gibi dağınık çalışıyor ve iki potansım bir floydrose parçam birkaç nereden bulacağımı bilmediğim vidalarım kayboldu) parçaları gönderdim. Aradan geçen birkaç günden sonra telefonla görüştük (bu arada ben TRcustom paint ile görüştüm ve gövdenin tekrar yapılabilme ihtimalini bu durumda da Tuncay Custom'ın madur olabileceğini çünkü gövdeyi bana çok uygun fiyata yaptığını boya tekrar gövde yapılırsa boya masrafını benim karşılayacağımı belirterek bir fiyat aldım). Görüşmede manyetik çukurları dışında problem olmadığını herşeyin normal olduğunu belirtti ve gitarı toplayıp göndereceğini söyledi. Arada covid oldu karantina vs derken oldukça zaman geçti, memleketine gitti şu zaman döneceğim tamamlayıp göndereceğim bu zaman döneceğim tamamlayıp göndereceğim derken ben toplayayım ama lehim işerini İstanbul'da sen yaptıra döndü ki sorun değil yaptıtım iş sadece lehime kalsın dedim. üzerinden yine bir dünya zaman geçti gelen giden yok... ve hesaplamadım ama aşağı yukarı 5 ay sonra gitar bana toplanmadan geri geldi bütün parçalar case içinde (demek isterdim ama bir önceki seferde olduğu gibi yine kaybolan parçalar hariç) geldi. Mesaj atıp eksik parçaları söylediğimde ben hepsini kutuya koydum cevabı geldi sadece toplamamışsın dediğimde benim görevim sadece gövdeyi yapmaktı cevabı geldi eksik parçalar için çok kızdığımı söylediğimde de sen titiz bir adamsın ben biraz dağınık çalışıyorum bu kadar kızacak bir şey yok cevabı aldım. Bu titizlik midir bilemiyorum ancak ben gönderdiğim parçaları eksiksiz olarak geri almak isterim. aracınızı servise verdiğinizde bir vidası eksik geri almıyorsanız gitarınızı davulunuzu saatinizi vs neyse de eksiksiz geri alırsınız...
Tamam gövde yaptırmak için konuşmuştuk ama en başta ben bütün parçaları gönderdiğim (ki eski gövdeyi de gönderdim delikler floyd rose çukuru vs ölçü alınıp yapılabilsin diye) ve ben toplar gönderirim diyen kendisiydi (ki 5 yollu switch kullanalım 3 yollu switch kullanalım muhabbeti olmuştu çok net hatırlıyorum). İkinci defa parçaları gönderdiğimde toplayıp göndereceğim diyen kendisiydi.
Ben şu anda eksik parçaları bulup satın almaya çalışıyorum ve gitarı istanbulda bir luthier e verip toplattırmayı düşünüyorum. bakalım neler olacak.
Ocak ayı ortasında gitarı çalınabilir bir şekilde elimde tutuyor olacağımı düşünürken Eylül ayındayız ve sadece elimdene olacağını bilemediğim bir gövde ve parçalar var.
Şimdiye kadar hep eksileriden bahsettim, yiğidi öldür hakkını yeme derler, gövde görsel olarak tam istediğim gibi oldu, ölçüleri, ağırlığı, rengi, dokusu, gövde üstünde istediğim eğimler vs. sonuçta bu yapım sürecinin inceliklerini bilen biri değilim, sapa göre gövde yapmanın kolay olmadığını düşünüyorum ve görsel olarak yaptı ama hala gitar olarak ne olduğunu söyleyemiyorum. Ayrıca boya işini de yukarıda belirttiğim gibi trcustompaints yaptı sade bir şey istiyordum ağaç dokusunu hissetmek istiyordum ve on numara oldu bence.
kendisi de burada, gerçekten iyi şeyler yapmak isteyen genç bir kardeşimiz yanlış birşey yazdıysam düzeltsin ama bende hepsi gün gün kayıtlı, fiyat için anlaşmamız üzerinden çok zaman geçti her şeyin fiyatı çok çok değişti, son gitarı toplama konusunda konuştuğumuzda hallet ben senin için bir şeyler yapacağım dedim ve bu konuda ciddiydim. Gövdeyi yanlış yaptığı konusunda çok huzursuz oldu ve yok abi ben halledeceğim zaten yanlış yaptıysam çok mahcup olurum gibi şeyler söyledi.(ki ilk gitar istanbula geldiğinde hala ödemediğim bir meblağ vardı onu gitarı toplattıracağım luthier'e ödersin hesap kapanmış olur demişti o bile aklımda kimsenin hakkını yemek istemem)
Başka terslikler olmazsa aşağı yukarı 15 gün sonra gitar toplanmış olacak son halini buradan paylaşırım ve isteyen gelip deneyebilir bakalım TuncayCustom neler yapıyormuş...
Sonuç olarak 5 ay bekledikten sonra gitarın bana yine parça parça gelmiş olmasına, parçalarımın kaybolmuş olmasına, bunlara kızdığım için fazla titiz olduğumun söylenmesine ve parça peşinde koşmak zorunda kaldığıma hala acayip sinirliyim.
...siteye giriyoruz Iceman kesiliyor 12 telli köprü takılıyor. Daha emin, kontrollü ve gerçekçi adımlarla yürünseydi keşke...
Merhabalar sitenin adı değişti ama 12 telli iceman yapılabilir yakında inşallah bir video atacağım youtubeye temennim o aklınıza gelebilecek her gitar türü var öNceki yorumunuzda gerçekçi olmakla ilgili şeyler söylediğiniz zaman gerçekten doğruydu gerçekçi olup sekmeden uçmamak lazımdı ama şuan herşey mümkün 12 telli icemandeKapitalizme değil, insanların sıfırdan iş kurmasına para verin!
Bu arada siteye gireyim dedim, hala 12 telli iceman yapılıyor mu diye; yıllık ödemesi kaçmış sanırım hocam, bir ona da el atın isterseniz.
Çok uygun nerede yaptırdınız? Sadece boya 1500'den başlıyor.Benimde gövde+sap+klavye+boya 2300 tuttu.
Tuncercustom sitesinde sepete toplamıştım şimdiki fiyatını hiç bilmiyorum ama.Çok uygun nerede yaptırdınız? Sadece boya 1500'den başlıyor.
10 Şubat'ta gitar gövdemin fotoğraflarını paylaşmıştım, sonrasında gövde, sap, manyetikler vs. hepsini bir luthier'e götürdüm montaj için. Luthier'den gövdenin düzgün olmadığına dair bilgi geldi (scale doğru değil, manyetik yuvalarına manyetikler oturmuyor, floyd rose alanı na floydrose oturmuyor vs diye). Bunun üstüne Tuncer Custom ile konuştuk ve sonuçta tüm parçaları göndermem ve onun kontrol etmesi sorun yoksa gitarı toplaması varsa gövdeyi yeniden yapması konusunda anlaştık. En ufak vidaya kadar toparlayıp hepsini tek tek paketleyip bir de üzerine neler gönderdiğime dair liste yapıp (daha öncesinde kendisinin de belirttiği gibi dağınık çalışıyor ve iki potansım bir floydrose parçam birkaç nereden bulacağımı bilmediğim vidalarım kayboldu) parçaları gönderdim. Aradan geçen birkaç günden sonra telefonla görüştük (bu arada ben TRcustom paint ile görüştüm ve gövdenin tekrar yapılabilme ihtimalini bu durumda da Tuncay Custom'ın madur olabileceğini çünkü gövdeyi bana çok uygun fiyata yaptığını boya tekrar gövde yapılırsa boya masrafını benim karşılayacağımı belirterek bir fiyat aldım). Görüşmede manyetik çukurları dışında problem olmadığını herşeyin normal olduğunu belirtti ve gitarı toplayıp göndereceğini söyledi. Arada covid oldu karantina vs derken oldukça zaman geçti, memleketine gitti şu zaman döneceğim tamamlayıp göndereceğim bu zaman döneceğim tamamlayıp göndereceğim derken ben toplayayım ama lehim işerini İstanbul'da sen yaptıra döndü ki sorun değil yaptıtım iş sadece lehime kalsın dedim. üzerinden yine bir dünya zaman geçti gelen giden yok... ve hesaplamadım ama aşağı yukarı 5 ay sonra gitar bana toplanmadan geri geldi bütün parçalar case içinde (demek isterdim ama bir önceki seferde olduğu gibi yine kaybolan parçalar hariç) geldi. Mesaj atıp eksik parçaları söylediğimde ben hepsini kutuya koydum cevabı geldi sadece toplamamışsın dediğimde benim görevim sadece gövdeyi yapmaktı cevabı geldi eksik parçalar için çok kızdığımı söylediğimde de sen titiz bir adamsın ben biraz dağınık çalışıyorum bu kadar kızacak bir şey yok cevabı aldım. Bu titizlik midir bilemiyorum ancak ben gönderdiğim parçaları eksiksiz olarak geri almak isterim. aracınızı servise verdiğinizde bir vidası eksik geri almıyorsanız gitarınızı davulunuzu saatinizi vs neyse de eksiksiz geri alırsınız...
Yukarıda belirttiğim gibi eski gövde de dahil tüm parçaları gönderdim ki buna floydrose da dahildi. Sadece ilk gönderdiğim humbucker'ları kullanmaktan vazgeçtim ama gönderdiğim ilk humbuckerlar bile gövdeye uymadı..."
@Gibson_Les_Paul valla ağacın deseni güzel gözüküyor, onun harcinde olumsuz yorum yapılacak çok yer var. Umarım tatlıya bağlanır.
Ayar konusunda sorun yok dediğini hatırlıyorum @Tuncer Custom 'ın. O eğer Floyd Rose bir köprüyle denediyse; saddleları sizin kullandığınız Ibanez köprüden en az 5 mm daha geriye alma şansı olabilir diye düşünüyorum. Çünkü FR saddlelarında saddle'ı geriye almak için daha fazla yer oluyor gibi görüyorum ben.
"
Diyecektim ki saddleın zaten olması gerekenden ileride olduğunu söylüyorsunuz sanırım. Köprüyü değiştirerek çözülebilir mi bir araştırın. Belki FR köprülerde saddlelar daha da yakınlaştırılabiliyordur. Ya da belki bi sabit köprü oturtabilirsiniz oraya.
Merhaba, geçmiş olsun. Burada amacım herhangi birinin işini kötülemek değil. Fakat önerim hiçbir zaman mutlu olmayacağınız, kullanırken sizi hep rahatsız edecek, satmaya kalksaniz kusurlarindan ötürü satamayacaginiz ya da tabiri caizse saf birine "iteleyeceginiz" bu projeye daha fazla zaman ve para harcamayin. Uretici zararinizi tazmin ediyorsa tamam ama etmiyorsa da en azindan oluyu diriltme pesinde kaynak harcamayin derim. Nacizane.
ama şuan herşey mümkün 12 telli icemande
Uğraşma hevesiniz kalmadıysa, vibrato sistemi ve adını yanlış hatırlamıyorsam zps stabilatör sistemine talip olabilirim.
Halen kırıksa bi göreyim belki yardımcı olabilirim.
Mümkünlüde herşey mümkündür usta. Aslında güzel düşünce ama. Zamanımıza yakışır, pratik bir sistem. Govdeyi seç, sap'ı seç at sepete tamam. Keşke her şey bu kadar kolay olsa. XDMeselenin vardığı noktayı görünce, cidden herşey mümkünmüş.