Tüneldeki müzik dükkanlarına boykot.?

Evet kesinlikle katılıyorum tester olayına.
Fakat müşteriden 10 $ daha kopartmak için günlerce kafa patlatan müzik merkezi sahipleri binlerce dolar harcayıp tester koyacak ha?
İhtimal veriyor musunuz siz buna?
Keşke yapsalar da yaşadığımız sorunlardan biraz olsun kurtulsak.
Ben hiçbir müzik merkezinin bunun için para ayıracağını düşünmüyorum.Çünkü onlar geleceklerini düşünmüyor.Ben bu müşteriyi enayi yerine koyarsam bu yarın bana gelmez,ben bunu mağzada mutlu edemezsem bu bir daha bana gelmez demiyor.Kapıdan müşteri girince pis pis sırıtıp( :twisted: ) "bir keriz daha geldi,acaba bunun tüm parasını cebinden nasıl alırım" diye düşünüyor.Adamlar anlık kazanç peşinde.Böyle bir yatırımın onlara çok daha büyük kar sağlayacağını akıl edemiyorlar.

ne olursa olsun test amaçlı araç gereç mutlaka bulundurulmalı, abd de her hangi bir eyalette her hangi bir şehirde bu olanak sağlanabiliyorsa, türkiyenin git,ampl,pedl açısından kalbi olan tünelde en az bir müzik shop bunu yapabilmeli :evil:

Sinirlenme Reeve 😉 ben de isterim yapmalarını ama anlatmak istediğim hiçbir müzik merkezi geleceklerini düşünmüyor ve bunu yapmaya kalkmazlar.Keşke yapsalar böyle bir şey.Aslında yavaş yavaş başlayabilirler her ay 2-3 enstrüman koyaraktan.Ama bilgisiz biri gidince bu sefer kullanilmis testeri ona 0 fiyatina satmaya calisitlar.Başa çıkılmaz hocam bunlarla 🙂

gerçekten çok merak ettiğim birşey var, acaba tüneldeki müzik shop ların turkrock.com'dan haberleri var mı :?:

hiç takip etmiyorlar mı forumları kendileri hakkında yapılan olumlu olumsuz eleştirileri,

eğer biliyorlarsa niye hala aynı mantıkla kazıklamaya çalışıyorlar insanları?

Artık farkında değiller mi insanlarımızın ne kadar bilgilendiklerinin, daha fazla kazık atamayacaklarının :?: :evil:

Kulaklarından tutup okutmak lazım aslında :deli
Adamların haberleri olsa bile yahu baksana 1 haftadır tartışılıyor bu başlık altında gene de yapabildiğimiz bir şey yok.İyi bi organize yapmak lazım.
Geniş bir çevreye ulaşılarbilinirse birşeyler yapılabilir aslında.

haberleri falan yok dostum,hem de hiç yok.Benim merak ettiğim şey millet online alışveriş olayına alışınca bunların ayakta kalabilmek için ne yapacaklar??

Bu 14 yaşındaki çocuklar konusunda da biraz farklı düşünüyorum.Yani sonuçta hepimiz o devreden geçtik, şahsen benim elimden tutan hiç olmadı ve kazık yememeyi kendi kendime öğrendim bedeli biraz ağır olduysa da. 😢 Falanca gitarı gidip deneme şansım bi tek orda vardı.. internetmiş,harmony centralmiş hiç bilmeden sadece oraya gidip gitarlara bakıyodum.. :roll:
Hatta ortaokuldayken sabah okulu kırıp kadıköyden Tünele gitmek ve daha o vitrinler açılmamışken oralarda gezinmenin tadı başkaydı.Hey gidi.. 😛

Konuya dönecek olursam çoğu yerin fiyat politikası, müşteri ilişkileri falan nerdeyse aynı.Bazı dükkanlarda emir kulu olsalar da elinden geleni yapmaya çalışanlar var..

Senkoptan Nejat ağabey, kıvılcımdaki Barış iyi insanlar bence bilmemki siz ne dersiniz?

muazzam demiş ki:
Geniş bir çevreye ulaşılarbilinirse birşeyler yapılabilir aslında.

turkrock.com oldukça büyük bir çevre bence, burada birlik olursak yani hep birlikte ortak kararlar alırsak tünel piyasasını kesinlikle etkileriz, 22000'in üstünde üyesi var bu sitenin :utandim

O çevrenin ne kadarı İstanbulda? Gerçi 10000 bile İstanbulda olsa yeterli olur ama bu yapılan şeyin tünele duyurulması lazım.
Böyle böyle adamlar alış-veriş yapmıyo deyip kendilerine çeki düzen vermeleri lazım.

Onun dışında gene de tünel tam olarak tanınmıyor.Ben Adana'da yaşıyorum mesela,arkadaş bana "abi haftaya istanbula gitcem tünele gidecem çok ucuzmuş herşey " falan gibisinden şeyler söylüyor.Yani İstanbul,Ankara,İzmir dışında tünel ucuz geliyor insanlara.Siz istanbulda oldugunuz için ve bilinçli olduğunuz için biliyorsunuz tünelin bu durumunu.Mesela ben daha yeni öğrendim,çoğu kişi hiç bilmiyor.

Her neyse dağılmasın konu.En azından şimdilik TurkRocktakiler alış-veriş yapmazsa oradan ,tünel piyasasına bir darbe inecektir.
İlla ki birşeyler almanız gerekiyorsa da bence online alış-verişe yönelin.
Burada 200$ olan prosesörü gitarpedaldan 87.5$ dolara sipariş verdim.Bayağı çekindim ilk önce,güvenemedim falan,sonra verdim nerden estiyse siparişimi 😀 Bugün kargoya vermişler aleti,bekliyorum gelmesini.Herhangi bir sorun çıkacağını da sanmıyorum bayağı alış-veriş yapan var sanırım türkrocktan.Umarım elime ulaşır 🙂 Her neyse işte gitar pedal iyi bir çıkış yolu bu tünel kazığından kurtulmak için.Hem ucuz,hem aleti ilk kendiniz açıyorsunuz,ama güven konusunda henüz birşey söyleyemem çünkü daha elime ulaşmadı.7-10 gün arası bekliyorum.Gelişmelerden de haberdar ederim sizi.

o çevrenin ne kadarı istanbulda demişsin ama istanbul önemli değil bence, bu sitede türkiyenin dört bir yanından insanlar var örn: ben, ve sürekli artıyorlar.

Bu arada arkadaşlar kazığında kazığı var, kdz.ereğlide iseniz marshall MG 100Wdfx' e €700, gıytırık bir alesis pedala €200, aria pro wah pedala $250, amplisine $400, ayriyetten gıytırık bir yamaha modeline €350 8O ........

böööyle gidiyo 😆

He bu arada gelişmelerden haberdar et arkadaşım 😉 bende pod xt live ya da v2.0 alıcam kısmetse :roll:

Burası istanbuldan da kazık ya.
Behringer Blue Devil amfiyi 1.5 yıl önce sordum Adana'nın en kazık müzik mağazasına,adam bana 450$ dedi.Behringerin kendi sayfasına girdim alet 320 $ dı,ben başka bi yerden 340 $ a aldım.Gene pahalıya geldi ama alabileceğim en iyi fiyata aldım.
xt live al derim ben.Ben Para yok diye alamadım 😳 😀 8)
Ama onu alacak param olsa da Boss GT-8 ile Pod XT Live arasında kalırdım :twisted: (aklına sokayım hehehe)

arkadaşlar ordada yaş ile alakası yok
ben mesa boogie gibson lkombosunu çalarkene etrafıma 5-6 çocuk geldi beni izliyolardı adamlar gayet okeydi hiç ses soluk çıkmıyo çocular ben şundan istiyorum yok ondan istiyorum diyo adamlar hiç ses çıkarmıyo
hatta mesanın sesi baya yüksek çıkıyo(yapısından dolayı eheheh) ben sesini kısıyodum diğerleri rahatsız olmasın diye adam bu sesle annayamazsın nasıl olduğunu diyip sesi açıyodu

ya hakkaten burda yaşadığımız iğrenç deneyimler oralarda utanmama sebep verdi
belki oradaki satıcıda pek hoşlanmıyo çoluğa çocuğa hizmet vermekten ama adam "profösyonel" olduğu için o şekilde davranıyo hiç bi zaman laubali düzeysiz aşşağılayıcı bi yorumda söz de bulunmuyo burdakiler gibi işini ciddiye alıyo

yani mesela eminim biri mesa getirse burda onun burnu bir kalkar ki yanından geçilmez
ah param olsada oradakiler gibi bi dükkan açsam zarar ederim ama helal olsun yan, sz,n gibi kardeşler olduğu sürece hizmet vermeye değer

bu gazla yakında taş sopa giricez tünele galiba.. " yine şehir magandaları, İstanbulun göbeğinde yağma ve talan.. 2000'i 5 geçe artık böyle görüntül..." 😀

slm

ben bu tester olayını bi de şu tarafından bakma istiyorum tester gitar olmayınca kimbilir senin alacağın "0" denilen gitarı kim bilir kaç kişi denemiş oluyor ki bu olay başımdan geçti bunu "tüketici köşesi" forumunada yazdım aynen kopyalıyorum (""""adını vermem istemediğim bi müzik dükkanında V kasa b.c. Rich jr v alıcak idim gitarı vitrinden aldık bağladık anfiye deniyoruz herşey normal yanımdada ozaman eski gurubumun bateristi var denedikten sonra adama bunun bütün ayarlarını tellerini filan değiştir öle alıcam dedim arkamı dönmüş diğer gitarlara ve anfilere göz gezdiriyordumki baterist arkadaşımın beni dürttü birde ne göreyim gitarın etrafında beyaz bi şerit var sapın ucundaki kısım şerit kırılmış ve yerinden çıkmış sarkıyor abi bune ya dedim böle neyse başka veriririz dediler aldım sağlam bi V kasa gittim burdaki olay bi acağip yani adamlar ya sattıkları maldan gerçekten habersiz yada harbiden artık terbiyesizlik arsızlık bu boyutlara ulaşmış ......""""")bide olayın bu yüzü var tester olmayınca aldığınız mal ne halde oluyor düşünün artık

geçengün ismi lazım diil bi mağazada konsinye olarak duran gitar için bir ay ewel 300-350$ gibi bi fiyat söylediler, geçen hafta gittim gitar birden sıfır oldu fiyatıda 450$ 🙂 ben kerizim ya ayırt edemiyorum sıfırla ikinci eli 😉
istediğin kadar temiz kullan aleti arkasını çevirdinmi orda ince çizikleri görürsün.. yada gitarla arana yastık sünger falan koyman lazım 😛
oda olmadı klavye fretler belli eder..

Tabiki ben testera karşıyım demiyorum.Konulsa mükemmel olur keşke yapılsa..Ama kimsenin yapacağını sanmıyorum diyorum.Bence İstanbuldaki Türk Rocker lar toplanıp birşeyleri başlatabilirsiniz.Ben Adanada oturuyorum benim buradan size yardımım dokunmaz.Anca ne yaparım,eş dost kim varsa tünelden ekipman almayı düşünen,onları engellerim,yapılan kazıkları anlatırım.Zaten alış-verişimi yurt dışından yapmaya başladım,yani benim yapabileceğim neredeyse hiçbir şey yok.Anca İstanbulda oturanların yapabileceği şeyler var.Bangır bangır duyurulur tünelden alış-veriş yapmayın diye,3-5 gönüllü de gider tüm gün tüneldeki mağaza sahiplerine bu olayı duyurur,"böyle böyle türk rock forumlarını bir okuyun orada xxxyy......." falan gibisinden birşeyler yapılırsa bu iş olur.Artık bir yerden başlanmayacaksa burada bunu boşuna tartışıyoruz.

Arkadaşlar söylemeden edemiycem artık.
Forumlarda aksi bir kural olmadığı taktirde isim söylemiyorsanız,bir nevi o firmaları destekliyor sayılırsınız. Başınıza geldiyse bu tip olaylar,mekan isimlerinide söyleyin yani. Gerçi satılan üründen aşşağı yukarı belli oluyor çoğu ama yinede daha açık olmakta fayda var.. Şu anda yürütülen politikalara karşılık yapılabilecek en iyi şey isim vermektir. Kılıç kalkan döşenip tüneli basmak değil 🙂

Tabi tekrar söyleyeyim,forum kuralları buna karşı gelmiyorsa verilmeli isimler. İllegal bir durum varsa, modlar uyarsın lütfen..

Geri