Türk Yapımı Lambalı Overdrive Pedal

Merhaba arkadaşlar,

Tamamen Türk üretimi yeni bir lambalı overdrive pedalı ürettik ve burada belki ilgilenenler olur diye size de duyurmak istedim. Cherry Bomb ismini verdiğimiz pedal bir overdrive pedalı ve içinde gerçek bir lamba ve bu lambanın sıcaklığını ve tonal duyumunu ayarlayabileceğiniz bir Juice kontrolü mevcut. Aslında ilk hedefimiz organik tonlar ve vintage karakterini yakalamak olsa da uzun çalışmalar ve testler sonucunda pedal sadece vintage karakterli bir pedal olmaktan çıktı ve sert tonlardan yumuşak tatlı tonlara kadar geniş bir ses yelpazesi yakalamayı başardık. Tabi bu süreçte devre tasarımı ve devrede kullanılan elemanlar sürekli değişti ve farklı gitarlarda testlere tabi tuttuk. Uzun bir sürecin ürünü olan bu pedalımızda, hedefimiz öncelikle içimize sinen, dünya standartlarındaki butik pedalları yakalayabilen bir kalitede bir pedal ürettiğimizden emin olmaktı. Aynı zamanda da dünya üzerinde benzer çalışmaları gördüğümüzde, bu pedalları Türkiye'ye getirme maliyetinin vergilerle birlikte astronomik rakamlara çıkması bizi üzüyordu. Bunu da göz önünde bulundurarak geniş bir kitleye hitap eden bir pedal çıkartmak istiyorduk.

İncelemeniz için alta instagram sayfamızı bırakıyorum. Sayfada detaylı bir anlatımı ve farklı tonları duyabileceğiniz videolar mevcut.

Tabi son takdir yine sizin olacağı için görüşleriniz, önerileriniz ve geri bildirimleriniz bizim için çok önemli.

Şimdiden zaman ayırıp inceleyen ve görüş bildiren arkadaşlara teşekkür ederim ve sorularınızı veya önerilerinizi elimden geldiği kadar, memnuniyetle yanıtlayacağımı belirtmek isterim.

Instagram sayfamız: https://www.instagram.com/baeren.effects/
post insta düzgün.webp

Az önce instagramdan dm attım. Tesadüfi burda da karşıma çıktı. Ben çok beğendim, şu aralar boardıma bi overdrive daha arayışındayım fakat 6k bi tık fazla. Eğer bütün parçalar ithalse ucuz bile diyebilirim fakat bu işi bizim içimizden birileri yapıyorsa en azından bize hizmet edecek kadar makul fiyatlarda olmalı. Zaten yurtdışından gelen pedallar çok pahalı. Analog man, wampler, carl martin etc. Uçtu gitti piyasa. Ben edinemesemde edinenlere hayırlı olsun diyorum. Sizi de kutlarım zaten üç beş kişi ülkemizde bu işi yapıyor.

Az önce instagramdan dm attım. Tesadüfi burda da karşıma çıktı. Ben çok beğendim, şu aralar boardıma bi overdrive daha arayışındayım fakat 6k bi tık fazla. Eğer bütün parçalar ithalse ucuz bile diyebilirim fakat bu işi bizim içimizden birileri yapıyorsa en azından bize hizmet edecek kadar makul fiyatlarda olmalı. Zaten yurtdışından gelen pedallar çok pahalı. Analog man, wampler, carl martin etc. Uçtu gitti piyasa. Ben edinemesemde edinenlere hayırlı olsun diyorum. Sizi de kutlarım zaten üç beş kişi ülkemizde bu işi yapıyor.
Merhaba, mesajınıza yeni cevap verebiliyorum, kusura bakmayın. Kesinlikle saygı duyuyorum söylediklerinize ve bu konuda da üretimi içeri döndürmek ve geriye doğru büyümek için elimizden geleni yapacağımızı ve bu sayede iç pazara daha uygun bir fiyat politikası belirleyecegimizden emin olabilirsiniz. Bu konu bizim de sürekli gündemimizde fakat şu an itibariyle çok yeni bir girişim olduğu için bahsettiğiniz markalar ile rekabet etmemiz bizim için çok zor. Bu tarz markaların toplu üretim, ucuz işçilik ve markette söz sahibi olması gibi nedenleri göz önünde bulundurunca aslında maliyetleri bayağı düşünüyor. Bizim için ise süreç çok daha zorlu ilerliyor. Bazı parçaların Turkiye'de üretimi yok ve dahası Türkiye pazarından bile çekilmiş durumdalar. Bu yüzden Avrupa'dan getirtmek durumunda kalıyoruz. Bu da haliyle maliyetleri arttırıyor. Ayrıca bahsettiğiniz pedalların çoğunun satış fiyatları 12 bin Türk lirası civarında. Biz tüm komponentleri özenle seçip üstüne bir de lamba ekledik ve bu markaların yarı fiyatına satışa çıkarttık. Yani elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Görüşleriniz bizim için değerli ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Ayrıca bahsettiğiniz pedalların çoğunun satış fiyatları 12 bin Türk lirası civarında. Biz tüm komponentleri özenle seçip üstüne bir de lamba ekledik ve bu markaların yarı fiyatına satışa çıkarttık. Yani elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.
Tamamda benzer ürünlerin fiyatı 3000 TL civarında. (Hatta altında !)
Söylediklerinizin tamamını okuduğumda ise aslında sizin bu ürünü üretmediğinizi, fason üretimden satın alıp, tekrar bizlere satmaya çalıştığınızı düşünüyorum.

Söylediklerinizin tamamını okuduğumda ise aslında sizin bu ürünü üretmediğinizi, fason üretimden satın alıp, tekrar bizlere satmaya çalıştığınızı düşünüyorum.
3000 TL'ye ve daha altına üretebiliyorsanız yeni Türk markalarını bu piyasada görmek bizi çok sevindirir 🙂

İşkembeden sallamadığınızı tahmin ediyorum.

3000 liralık benzer ürünleri paylaşırsanız sipariş vereyim hemen..

En olmadı parçalarını söküp projelerimde kullanırım..

Tanıtım videosu vb var mı acaba? Ben Türk firmalarını desteklemek taraftarıyım, gerçekten mind abuse ayarında bir pedal olacaksa denemek, beğenirsem almak isterim, fiyatı da makul buldum...

fiyat mukayesesi yapan arkadaşlara hak vermekle birlikte biraz insaflı olmalarını hatırlatırım, bu arkadaşlar kısa yoldan para kazanmaya çalışan tipler olsalar oturalım da 85 milyonluk ülkede toplamda 200 bin kişinin alakası olabilecek bir overdrive pedalı üretelim sonra da 3k lık ürünü 6k ya satalım parayı bulalım demezler herhalde, tr de para kazandıracak çok daha iyi yöntemler vardır 🙂))

Herkesin satın alabileceği en basit şey olan telefon kılıfı bile üretemezsiniz Türkiye'de o fiyat farkı olmadan, Çin gibi bir gerçeklik var...ayrıca yurtdışından parça ıvır zıvır getirmenin zorluğunu da en iyi bu forumdakiler bilir zaten...

İşkembeden sallamadığınızı tahmin ediyorum.

3000 liralık benzer ürünleri paylaşırsanız sipariş vereyim hemen..

En olmadı parçalarını söküp projelerimde kullanırım..
Vox Tone Garage serisi pedallar seçin beğenin aralarından hepsi lambalı, TC Tube Pilot, vb.. böyle gider liste..
Eğer buradan parça sökmeyi düşünüyorsanız zaten siz proje yapmayın.

3000 TL'ye ve daha altına üretebiliyorsanız yeni Türk markalarını bu piyasada görmek bizi çok sevindirir 🙂
Yaklaşık 10 ürün gamında onbinlerce ürün üretmekteyiz. Bunların bazılarını tamamen ben tasarladım, bazılarında ise danışmanlık yaptım.
Ben müzik sektöründe değilim ama bir elektronik cihazın tasarımdan üretimine kadar benim uzmanlığım.

Geri