Arkadaşlar, bir süredir uzak kaldım foruma. Ben fatih abiye RR-SV kırması bir gövde yaptırmıştım. Eski jackson js30'umdan çıkma olan sapı da o gövdeye monte etmiştik. Ancak bildiğiniz gibi js30 sapı bolt on fakat fatih abi onu yeni yaptığı gövdeye öyle bir oturttu ki ağzınızını suyu akar. Bu arada eminim ki "bolt on sap neck thru mu olur" diyenler elbet çıkacaktır ancak size şukadar söyliim, USA yapım bir nech-thru gibson'ın gövde içindeki sap oranı benim sapın gitarın içine gömülen oranından hiç abartmıyorum 3-4 kat daha az. Ayrıca şu sıralar canım sıkıldığından gövdenin şeklini de birazcık daha değiştirtiyorum. Biraz daha tabir-i caiz ise "marjinal" olacak 🙂 Daha fazla anlatmiim, gitar bittiğinde zaten son sözü türkrock halkı verecek 😛
Ancak şunu size büyük bir gurur ile söyleyebilirim ki en makul ve en iyi işçilik kesinlikle FATİH YILMAZ'da... Çok ama gerçekten çok becerikli bir usta. Konu hakkında bilgisi muazzam. Sadece gitar değil, bütün enstrumanlar hakkında. (özellikle yaylı ve mızraplı çalgılar hakkında) Orada şu an bir gibson var USA explorer, sahibi buraya üye ise de açıkça söyliyelim gitarı mahfetmiş... Eşiği gövde üzerine çakmaya falan çalışmış bir bank üzerinde, çekici yanlış yere çarpmış, çekicin darbesi ile banktaki vida gitarın arkasına girmiş vs vs. Ancak Fatih abi o gitarı öyle bir adam etmiş ki... Aklınız durur... Anlayacağınız klişe isimleri bir kenara bırakıp bir de Fatih ustayı deneyin derim size. Hem işçilik hemde fiyat bakımından bir alternatif yok gibi ona şu an bu piyasada...
Fatih YILMAZ : 0535 221 42 83
Bu arada o gibson'un sahibi buradaysa: Abi gözünü seveyim o gitara iyi bak 😀 yazıktır günahtır 😀