@halilpazarlama , eğer acelen yoksa ya da içine sinen bir luthier bulamazsan kendin yap. Bir yılda yap, iki yılda yap. Luthiere zaten ne istediğini "tam" olarak anlatmak işin en zor kısmı. Çer çöp ağaç üzerinde çalışa çalışa kendini geliştirirsin. Isı tabancasıyla böl scarf joint'ten (şayet varsa) yeni sapa ekle. Planı, tasarımı çok zor değil ama işçiliği zor. Hem keyif verici bir deneyim olur.
Kapiyi tikla. Ust kat degil alt katta.Fatih Usta'nın yeri yakın zamanda değişti mi o eski hep bildiğimiz yerinden acaba? Rıfat usta'nın bir alt sokağından sağa dönünce olan atölyesine bir iki defa gittim kimse yoktu.
Eskişehir için post atacaktım ama 2014tenmiş. Ben Ercan Bilire götürmüştüm tel değişimi, genel bakım için çok memnun kalmıştım. Geçen tekrar gittim. Fretlessa çevirecekti. Haziran sonu verdim daha alamadım 1-2 güne alacağım umarım. Onun dışında davranışları, yaptığı iş iyidir; fiyat konusunda kıyaslama yapacak kadar bir bilgim yok maalesef. Ama normal gibi geliyor bana.
Gitari bir luthiere verecekler veya bu konuda isin ehli biri tarafindan yapilacak. Birine para odeyip digerine odemeyeceksiniz. Karsilasacaginiz hizmet muhtemelen ayni olacaktir.Arkadaşlar öncelikle selamlar. Yaklaşık 2 ay önce aldığım gitarımın bazı özelliklerinden hoşnut olmadığım için luthier'e götürmek istiyorum. Ankara'da önerebileceğiniz ustalar kimlerdir?
Bu arada sorunlarım: 2. perdede olan cızlama, yüksek teller ve sap manyetiğinin yakınlığının ayarlanması. Gitar Schecter olduğu için do-re'de ücretsiz bakım yaptırma hakkım var sanırım ancak herhangi bir luthier kadar önem göstereceklerini düşünmüyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bu tür işler için, sadece garantisi olduğu için değil, her zaman, gönül rahatlığıyla Hatay sokak Do-Re'deki Tolga Güngör'e teslim edebilirsiniz...Arkadaşlar öncelikle selamlar. Yaklaşık 2 ay önce aldığım gitarımın bazı özelliklerinden hoşnut olmadığım için luthier'e götürmek istiyorum. Ankara'da önerebileceğiniz ustalar kimlerdir?
Bu arada sorunlarım: 2. perdede olan cızlama, yüksek teller ve sap manyetiğinin yakınlığının ayarlanması. Gitar Schecter olduğu için do-re'de ücretsiz bakım yaptırma hakkım var sanırım ancak herhangi bir luthier kadar önem göstereceklerini düşünmüyorum.
Arkadaşlar öncelikle selamlar. Yaklaşık 2 ay önce aldığım gitarımın bazı özelliklerinden hoşnut olmadığım için luthier'e götürmek istiyorum. Ankara'da önerebileceğiniz ustalar kimlerdir?