Suhr'un en ucuz gitari 23 binden baslamiyor mu TR'de? Nasıl daha ucuz bir alternatif oluyor?
2 elde 13 bin tl ye var kıvılcım müzik satıyor tertemiz gitar.Suhr'un en ucuz gitari 23 binden baslamiyor mu TR'de? Nasıl daha ucuz bir alternatif oluyor?
Elektro Gitar Fiyatları, Satılık İkinci El ve Sıfır Gitarlar sahibinden.com'da
Satılık sıfır ve ikinci el Elektro Gitarları en ucuz fiyatlar ve GeT taksitli ödeme seçenekleriyle sahibinden.com üzerinden satın alabilirsiniz.www.sahibinden.com
Satılık sıfır ve ikinci el Elektro Gitarları en ucuz fiyatlar ve GeT taksitli ödeme seçenekleriyle sahibinden.com üzerinden satın alabilirsiniz.www.sahibinden.com
Bu gitarlar yaklaşık 1 yıldır ilanda ve zaman içinde fiyatlarını yükselttiler satılmadığı halde. İkinci elde yüksek fiyat koymak bedava, ilan da bedava ama satılıyor mu ona bakın siz.
reverbten nasıl alışveriş yaptınız yaptığınız işlemleri ve elinize ulaşma sürecini vs anlatabilirmisiniz.Yaklaşık bir sene önce bir gitar sattım. Satarken girip baktım diğer satıcılar ne koymuş. Fiyatlar bana uçuk geldi. Ben Reverb ikinci el pazarını (satış fiyatlarını, liste fiyatlarını değil) örnek aldım ve pazarın yüksek tarafına yakın bir fiyat belirledim çünkü epey temiz bir gitardı. Neyse, o fiyat bile bizdeki ikinci eller arasında en düşük fiyat oldu. Hatta koyduktan hemen sonra benle aynı gitarı satan biri yazıp 'düşük fiyat koymuşsunuz, vb' dedi. Benim gitar bir hafta içinde koyduğum fiyattan satıldı. Az önce girdim baktım bana yazan arkadaşın ilanı hala duruyor. Çok takılmamak lazım bunlara.
Bu arada Reverb'de ve diğer bazı sitelerde yer alan 'Teklif Ver' butonu bence harika. Satıcı isterse tekliflere kapatabiliyor ama açarsa saçma sapan diyaloglara girme ihtimali olmadan teklif verebiliyorsunuz. Hatta Reverb o malın pazarına göre yönlendirme de yapıyor, teklif az vb. diye. O şekilde Reverb'den çok mal aldım, çok da memnun kaldım. Bizdeyse teklif vermeye kalksanız bin türlü zırvalığa gebe bir muhabbete girmek yüksek ihtimal.
Elbette anlatırım ama işinize yarar mı bilmiyorum çünkü Türkiye'ye doğrudan sipariş vermedim. İlk olarak kendim yurtdışına bir toplantıya vb. gideceksem kalacağım adrese önden sipariş veriyorum. Burada satıcının namı önemli çünkü gecikme veya kusurlu mal vb. olayı olursa riskli. İkincisi, sağda solda çok arkadaşım var. Çalıştığım kurumun senelik toplantıları oluyor. Genellikle o toplantılardan önce bir arkadaşa söylüyorum. Onlar da sağ olsunlar sırtlanıp toplantıya geliyorlar, orada veriyorum 1 kilo baklavayı, ekipmanı teslim alıyorum. Herkes mutlu.reverbten nasıl alışveriş yaptınız yaptığınız işlemleri ve elinize ulaşma sürecini vs anlatabilirmisiniz.
Online olacaksa site üzerinden neden olmasın, beğenmediğim fiyata NO der geçerim ama genelde olan şu: ... abi kesin alıcıyız çok acil tel verir misin diye Ö.M. geliyor. Prensip olarak vermem, önce forumda her türlü konu konuşulur, işlem noktasına gelince zaten tel ya da whatsapp'a geçeriz. Ama bazen boş bulunuyorum ya da karşıdaki ikna ediyor, tel veriyorum. Sonraki muhabbet: ..... yeaa aaaağbii yaaaa biz öğrenciyiz şimdi, xxx TL (fiyatımın 2/3'ü) versek olur mu, bak sen o fiyata satamazsın zaten....". Satıcı bunlarla uğraşmamak için dediğin zırva muhabbete girmiyor işte.Bu arada Reverb'de ve diğer bazı sitelerde yer alan 'Teklif Ver' butonu bence harika. Satıcı isterse tekliflere kapatabiliyor ama açarsa saçma sapan diyaloglara girme ihtimali olmadan teklif verebiliyorsunuz. Hatta Reverb o malın pazarına göre yönlendirme de yapıyor, teklif az vb. diye. O şekilde Reverb'den çok mal aldım, çok da memnun kaldım. Bizdeyse teklif vermeye kalksanız bin türlü zırvalığa gebe bir muhabbete girmek yüksek ihtimal.
Fender'den daha iyi bir sürü butik üretici var. Marka takıntısı yoksa onlara bakılabilir.
Fakat bir şeyi de göz önünde bulundurun. Bir vintage tremolo seti 120 USD. Butik bir manyetik seti (Lindy Fralin, Jason Lollar) 250-300 USD. Boyasız bir gövde 250 USD sap da hemen hemen aynı 250 USD. Demem o ki CS ayarında bir Strat için sadece parçalar 1.000 USD tutuyor Amerika'da bile. Daha boya, SS fret tercihe göre relic işlemi ve işçilik dahil değil. 2.000 USD'ları gözden çıkartmak gerekli.
15e cs fender biraz zor maalesef. Fenderlerin 90lardaki plus serileri ciddi manada iyi ekipmanlardır. Bugüne kadar 20den fazla strat değiştirmiş birisi olarak, 92 model plus stratım bambaşkaydı. 93 üretimini bir başka arkadaşıma satın almıştık, o da yine abartılı derecede iyi bir gitardı. Kaldı ki şu an elimde 70 adet üretimle sınırlı custom shop 69 fenderim var. Bununla kıyaslayarak konuşuyorum yani.15 çok değil diyorsunuzda 15 e custom shop fender alınır neden standart üretim bir fendere 15 bin bile verilir diyorsunuz pek anlayamadım bir gitarın dünyada ederi neyse tr de de böyle olmak zorunda 50 bin tlyede mercedes var milyonada markaya ferrarisi demekle olmuyor malesef çünkü ferrarinin ucuz arabası yok söylediğiniz marka olsa olsa prs olabilir o kalitede ürünleri olduğu için
Ayrıca saydığınız vergiler neden gibson fiyatlarını değiştirmiyorda sadece fenderi değiştiriyor bunuda bir düşünün derim.
Tam anlamadım ama sanırım aynı şeyi diyoruz?Online olacaksa site üzerinden neden olmasın, beğenmediğim fiyata NO der geçerim ama genelde olan şu: ... abi kesin alıcıyız çok acil tel verir misin diye Ö.M. geliyor. Prensip olarak vermem, önce forumda her türlü konu konuşulur, işlem noktasına gelince zaten tel ya da whatsapp'a geçeriz. Ama bazen boş bulunuyorum ya da karşıdaki ikna ediyor, tel veriyorum. Sonraki muhabbet: ..... yeaa aaaağbii yaaaa biz öğrenciyiz şimdi, xxx TL (fiyatımın 2/3'ü) versek olur mu, bak sen o fiyata satamazsın zaten....". Satıcı bunlarla uğraşmamak için dediğin zırva muhabbete girmiyor işte.
Aynı.Tam anlamadım ama sanırım aynı şeyi diyoruz?
İşte benim temel itirazım da tam bu noktada. Custom Shop ustalarının öyle tık tık keresteye vurarak ağaç rezonansı test edip bunları Tibet'te ücra bir dağ zirvesindeki tapınakta öğrendikleri yöntemlerle gövde ve sap olarak eşitlediklerini sanmıyorum. Sanmıyorum diyorum, keşke geniş zamanlı kesinlik içeren cümleler kurabilseydim ama benimki de naçizane bireysel tecrübe sonuçta 🙂Şimdi misal ebayden ya da MJT nin kendi sitesinden M tane gövde arasından bir tane gövde beğenip seçiyoruz, N tane de sap arasından bir sap seçiyoruz. Yani bunların beraber güzel titreme ihtimali ile Fender CS da bu işin ustaları tarafından birbirlerine uyumlu bulunup, bir gitar haline geldikten sonra bakılıp edilip piyasaya sunulan bir gitarın iyi bir gitar olma ihtimali yakın olabilir mi ? Esas fark da bence burada çıkıyor zaten..
Buna katılmıyorum. Bizde sahibinden'deki ikinci el R7'ler ABD'deki ikinci el R9 fiyatlarına satılıyor mesela. ABD'ye sadede gitar almaya gidiyorsanız saçma tabii de zaten gidiliyorsa ve imkan varsa neden gezmeyeyim ki müzik dükkanlarını? Ya da en kötü Reverb'e bakılır.Diğer bir konu da Gibson. Ülkemizde us fiyatlarının dahi altında satılıyor, özellikle ressiue cs serilerinden bahsediyorum. Amerikadan gidip alıp gelirim muhabbeti Gibson için tırt maalesef. Ha güzel bir geziye çıkarsınız o ayrı.
İşte benim temel itirazım da tam bu noktada. Custom Shop ustalarının öyle tık tık keresteye vurarak ağaç rezonansı test edip bunları Tibet'te ücra bir dağ zirvesindeki tapınakta öğrendikleri yöntemlerle gövde ve sap olarak eşitlediklerini sanmıyorum. Sanmıyorum diyorum, keşke geniş zamanlı kesinlik içeren cümleler kurabilseydim ama benimki de naçizane bireysel tecrübe sonuçta 🙂