Artık insanlar işlerini her türlü sosyal ağ ile hallediyor. Ben de bu değişime ayak uyduramamış rahatsız olanlar tarafındayım ama bir taraftan zamanın akışını da anlamak gerekiyor.
Yani dost acı söyler diyeyim, turkrock'ı dışardan takip eden ya da eskiden bir şekilde görüp ayrılmış herkes ortam hakkında kötü düşüncelere sahip, onlara da hak veriyorum çünkü forumun yönetim sorunları haricinde de çok sorunları var.
Her şeye rağmen kapanmamış olmasını ben kazanç olarak görüyorum çünkü hala bunları yazabilecek bir yerimiz var ama yarın yeni bir yer açılsa ve istediğimiz gibi olsa çok fazla insanın burada kalmayacağı bariz.
Tabii burada en önemli olay müdavim üyelerin yeni yere geçişte aynı statüyü sürdürme istemeleri ya da diğer taraftan burada böyle bir paylaşım yapılmış olması gibi gibi, bunun aktarımı zor değil. Aynı nick ile alternatif bir platforma geçilse birkaç güne aynı ortam kurulabilir.
Sorun biraz da bu çünkü bilginin akışı tam olarak kuralcı tedbirlerle gelişemiyor. Katı forum kuralları belki forumların ölmesinin sebebi de bu olabilir, kimse uzun yazıları zaten okumuyor (en büyük sebep bu elbette).
Ben mümkün olduğunca özgürlüklerden yanayım, zaten özgürlüğün tanımı da bu. Turkrock'ın bu halinin özgürlük olduğunu düşünemeyiz çünkü sağlıklı bilgi akışını engelleyen trollere sahip ve bunlar çok zor ayıklanıyor.
Bunun için yapmamız gerek
@kesikparmak 'ın da dediği gibi sadece tepkisiz kalmak olmalı, tepki geldikçe yeni üyelik alınıp trollemeye devam ediyorlar.
Troll olmayan ama gerçekten ilk heyecanla hiç araştırmadan bir konuda defalarca cevaplanmış konulara teknik çözümler mümkün, link verilmesi işe yarayabilir belki ama okumadıkları için kısa cevaplar da işe yarayabilir ya da orayı okumuş anlamamış olabilir, çok çeşitli ihtimaller var. Yani malum artık parodiye dönen devamlı açılan konular haricinde atıyorum, gitar telim fazla gıcırdıyor falan diye birisi yazarsa ona da patronluk taslamamıza hiç gerek yok.
Yani düzen ile insani sınır arasında ince bir çizgi var burada, bu forumda bunun çeşitli nedenlerle bozulduğunu görüyorum. Başka alternatifi olmadığı için de buna katlanmak zorunda kalıyoruz. Keşke daha sağlıklı bir yer olsa ya da keşke sitenin sahibi bunları dikkate alıp bir şeyler yapsa ama polisiye çözümlerle bunun çözülmesi zor. Sosyal ağ dünyasını tamamen reddetmek de bu vakitten sonra mümkün değil.
Her durumda bu mevzuyu kafasına takan insanların olduğunu görmek güzel, çok çeşitli konularda anlaşamayıp tartıştığım ve birçoğu ile belki artık muhatap bile olmak istemesem de özünde ego tatminleri (sözüm bu başlıktaki meclisten dışarı
🙂 ötesinde yine de insanlara faydalarının olduğuna inanıyorum. Üstelik bunu maddi karşılık beklemeden yapıyorlar, artık günümüz dünyasında metinler ve tıklamalar dahil her şey para için, karşılıksız (işte insani sınırdaki ego tatmin karşılıkları haricinde) yapılan işlere saygım büyük.
Bu tarz konuları çeşitli başlıklarda konuştuk, rahatsızlıkların büyük kısmına da hak veriyorum ama bunu turkrock'ın sahibi ile çözmek gerekiyor. Eğer çözülemiyorsa bu işlerden anlayan birinin elinin taşın altına koyup bir alternatif açması gerekiyor. Başka bir ihtimal göremiyorum.
Ben mesela bir duman tonu trollü olsam, yahu bir konu açıyorum adamlar sayfalarca yazıyor diye oturup şu an keyif sigaramı içiyor olurdum
😀 Neyse ki değilim. Klavye başı bile olsa insan olduğunu unutmayanlardanım.