Türkrock gitaristlerinin ekipmanları?

gitar
cort x9

pedallar

mxr double shot distortion,digitech whammy,jim dunlop cry baby 535q,carl martin red repeat delay,boss rv5,ch1,cs3,ge7,behringer ultra di100

amfi
behringer ultra twin gx210
2*30 watt

müzik
metal metal metaaaaall!! 😀
 
Squier Standart Series Telecaster
Son ana kadar meksika tele alıcaktım ancak son anda parasız kaldığım için aldığım telecaster. Ancak anfiye takınca ne iyi yapmışım dediğim alet. Manyetikleri alnico, o eski toprak vintage tonlara çok rahat yaklaşıyorsunuz. Clean ve hafif overdrive olmuşken tonu mükemmel. Telecasterın o çatlak tonunu aynen duyabliyorsunuz. Crywah da ekleyince bu tona allah tadından yenmeyecek. Ben çok memnunum ancak ilerisi için hala bir standart fender tele hayalim yok değil...


Boss Sd1
Tüplü anfim olmadığı için tubescreamer yerine almış olduğum overdrive...
tubescreamer ı aratmadığı gibi tüplü olmayan anfilerde beni hiç yarı yolda bırakmadı... Stüdyoda konserlerde sürekli açık olan ve tele tonuyla bütünleşen mübarek alet!!!


Boss Ds2
Bunu aslında solist ve ritim gitarist kendi digitech grunge'ına bastığı zaman ona yaklaşablmek için aldım... Ancak anladım ki alet crunch mode (mod-1) da kullanınca nirvana ya ulaşılıyor tam anlamıyla 🙂 Sololarda mod-1 de distortion ı köklüyorum ve sd1 le boostluyorum ve tadından yenmiyor... mod2 de middle ları boostlanmış şekilde. Ancak crunch kısmı daha doğal ve daha crunch X)


Washburn Baddog 19 Watts Amp
Hmm bu işte kötü bi alet... Gerçekten 2 farklı kanal olmayışı tonu mahvetdiği gibi overdrive'ı açtığınızda ses de aşırı metalik yapay ve gerçekten kötü birşey oluyor. Cleanleri idare eder. Hep cleande zaten sd-1 onun işini fazlasıyla görmekte... Amac komşularla mutualist bir şekilde yaşayabilmek 🙂 Konser ve stüdyoda iste AVT100 marshall kullanıyorum.


Efekt yanlısı değilim. Pedal konusunda minimalistim bende. Anfi reverb'ü kullanıyorum stüdyo ve konserlerde... Crywah geliyor yolda 🙂 . birde delay pedalı alıcam etcek işte 5 tane. Onlarda gelince sizlere anlatırım...
Umarım sizlere bu aletler hakkında birşeyler kazandırabildim...
Saygılar :!:
 
Ibanez Rg 1550 w/Di'marzio Evolution , Seymour Duncan Alnico pro II , Di'marzio Fred
Esp Eclipse w/Emg-81,Emg-60

Hughes and Kettner Warp Factor Distortion
Electro Harmonix Hot Tubes Overdrive
Electro Harmonix Small Stone Phaser
Electro Harmonic Nano Lpb-1 Booster
Carl Martin Red Repeat Delay
Planet Waves Chromatic Tuner
Digitech Whammy-4
Morley Bad Horsie-2 Wah
 
Gitarlar: Cort EVL-K4, 20 yıllık akustik ve klasik gitarlarım

Pedal: Boss ge-7, boss dd-3, marshall jh-1, mxr dynacomp., behringer to100, morley bad horsie

Amp.: Laney LV300 Tube enabled

memnunum baya ekipmanımdan ama belki ilerde daha farklı bi drive pedalı alabilirim drive hep bir sorun oldu benim için:S aradığım drive tonu bambaşka...
 
Bu sayfaya yazdığım son mesajdan sonra bütün pedallar değiştiği için yeni ekipmanımı anlatıyım. =)

Epiphone Limited Edition Les Paul Standart Plus

Bu gitar hakkındaki görüşlerim ilk sayfalardan okunabilir. =)

BOSS TU-2 Chromatic Stage Tuner

Endüstri standartı, olmazsa olmaz. =)

Dunlop JH-1 Jimi Hendrix wah wah

Çok wah kullanmışlığım olmasa da ayarlanabilir wah pedallarını ayarlayıp ulaşabileceğiniz en güzel ton bu pedalın esas tonu olarak geliyo. Üzerinde boost tuşu olmaması bana göre tek dezavantajı, bunun haricinde gayet başarılı bi wah.

BOSS BD-2 Blues Driver

Çoğu kişiye göre piyasaya daha erken sürülmüş olsa şimdi efsane olmuş bi boosterdi. =) Pedal özellikle gain kontrolü yarının altında olduğunda daha hoş bi ses veriyo, gaini köklediğinizde kıytırık amfilerin driveına benziyo sesi malesef..

BOSS CH-1 SUPER Chorus

Bendeki 2000 öncesi üretilenlerden, yani analog. =) Bu pedalı sadece stereo çıkış için kullanıyorum, birinci çıkışı preamfi>mixer, ikincisini de ortamda hangi amfi varsa ona bağlıyorum, böylecene kendimce stereo setup kurmuş oluyorum. 😀

Mesa/Boogie V-Twin

Piyasadan kalkmış bi alet, yine genel görüşe göre riyasadaki en iyi preamfilerden biri, gitar amfisine bağlayıp distortion pedalı gibi kullanabiliyosunuz, mixer çıkışı var, power amfi çıkışı var, ben özellikle clean kanalını çok başarılı buluyorum...

Marshall Studio 15 all-tube combo

Daha dün doğum günü hediyesi olarak geldi, fazla kullanma fırsatım olmadı, ama ilk izlenim süper. =)
 
Vine_Inlay demiş ki:
Marshall Studio 15 all-tube combo

Daha dün doğum günü hediyesi olarak geldi, fazla kullanma fırsatım olmadı, ama ilk izlenim süper. =)

bu çok iyi bir aletti, 10 sene falan önce elimden geçmişti bir tane. yanlış hatırlamıyorsam üzerinde attenuator ve kulaklık çıkışı da vardı. çok iyi bir seçim olmuş :idea:
 
Gitar:
Jackson KE-1: Kelly, Marty Friedman imzalı. Hastasıyım. Çok düzgün ve doğal bir tonu var. Ne bir eksik ne bir fazla. Mid frekanslar özellikle önde ama cızırgan değil. Bi tane daha bulabilsem alırım.

Jackson KE-3: Bunu yedek olsun diye almıştım, sahnelik. Şimdi KE-1'den daha çok çalıyorum. Bu ilk seriden, 96 yapımı. Inlay'ler ters olan model, siyah hardware. Bu daha bas karakterli bi gitar KE-1'e göre. Ağacı çok ağır. Köprü kalitesi orta. Manyetikler hakkında bişey diyemiyeceğim, Seymour taktım. Yine de gözüm kapalı sahneye çıkarım bu gitarla.

Schecter Omen 7: Güzelce orta seviye bir 7 telli. Yapım kalitesi iyi. Manyetikler Duncan designed'dı, sevmediğim için değiştirdim, seymour taktım. Sabit eşik. Ihlamur gövde 7 tellide daha iyi sonuç veriyor. Baslar yerinde, congür congür ton veriyor. Ince tellerde ton biraz tizleşebilir ama.

Amfi/Alet Edevat:

Hepsinin üstünden geçemiycem şimdi, en tavsiye edebileceklerimi bir tarif etmeye çalışcam.

Behringer Vampire 112: Tam bar amfisi. Fiyat kalite oranı süper. Bir sürü amfi modeli var. Daha çok mesa ve jcm simülatörlerini kullanıyorum. Düşük volümde ton çok iyi değil, ilginç bir şekilde. Yüksek volümde ise ton çok farklı oluyor. Reactance çok iyi, ama eq'la oynayıp tizleri dengelemek gerek. Küçük-orta büyüklükteki barlarda hard rock - heavy metal çalan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir. Daha direct in kayıt yapmayı denemedim ama umutluyum!

Rocktron Chameleon online: Bikaç sene önce burda bi arkadaştan aldıydım. Güzel bir preamp. Efektler (Chorus, reverb, delay, pitch shift vs) oldukça kaliteli. Lakin tek bir distortion kanalı var ve benim zevkime göre çok marshall'vari. Yani düz gain'den ziyade daha cruch karakterli. Boss OD-20 aldım, gelişini bekliyorum. Boss'tan distortion'ı alıp sadece efekt için kullanmayı düşünüyorum.

Nady GT Wireless: True Diversity, uhf frekans. Şiddetler tavsiye ediyorum. Musicians Friend'den 150 dolar gibi bi paraya almıştım. Tonda hiç bir kayıp yaratmıyor. Amerika'da falan arkadaşınız varsa alın göndertin. Pişman olmazsınız.

Morley Tremonti Power Wah: Bunu aldıktan sonra dunlop munlop bitti benim için. Süper bir tasarım. Örneğin 535q gibi diğer üst seviye wahlardan da ucuz. Pedalda switch olmaması inanılmaz rahatlık sağlıyor. Tonu da bence Heavy Metal soloları için ideal. Bu tonu sevmeyecek arkadaşlar için morley'in bad horsie gibi modelleri var. Morley diyorum başka bişey demiyorum.

Sonic Maximiser bbe 422a: Tüplü amfi veya rack sistem kullanıyorsanız bundan edinin. Tonu inanılmaz bir kolaylıkla kontrol altına alıyorsunuz. Stereo çalışan bu alet bir nevi eq görevi görüyor ama sadece low contour ve presence kontrolleri var. Özellikle kafaların efekt loop'una bağlandığında çok iyi sonuç verdiği söyleniyor, rackte kullandığım için bilmiyorum. Ucuz da bir alet. Bence bir deneyin. Ebay'de sık sık çıkıyor.

Eylemlerim devam edecek, şimdilik bu kadar yeter.
 
Gitar:

Jackson Ke-1 : Aslında anlatmaya gerek yok yukarde geçilmiş bayağı bi 😀 ben burdayım diyen bir gitar ele geldiğinde hep bana metal çalayım hissiyatını veriyor o yüzden çok ellememeye çalışıyorum 😀

Jackson Rr-3 : Hep istemiştim bir rr ım olsun diye sonunda aldım mutlu oldum şimdide satıyorum zaten biraz bas karakterli geldi bu gitar bana fakat çalış stilime hiç uymuyor.

Schechter C-1 Exotic: İşte bu gitar gerçekten çok sevdiğim bir gitar maun gövde abanoz klavye 498T köprü Pearly Gates (köprü için olan modeli) sap çok net ve güçlü bir ton cleanlerde o çıtır çıtır tadı alabilmek çok güzel . Sabit köprü ve set-neck sustaini de ayrı bir güzellik.

Washburn N2: Bu gitarı Floydu için aldım ve hafifliği ile en çok çaldığım gitarım konumuna geçiverdi ve lisanslı sıradan bir köprüsü olmasına rağmen çok iyi akort tutuyor benim hayvani abanmalarıma bile dayanmayı başardı.Tek derdim fretlerinin medium olması tesfiyeden sonra süper olacak eminimki. Tonları biraz atakve tiz açıkçası az daha low mid bas olsaymış daha tok olabilirmişte o kadarını da tonlarken halletmeye çalışıyorum.

Ekipman:

Boss gx-700 : taşıma derdi fcb ihtiyaçları ile benim belimi bükmüş olsada çıkarabildiği tonlar ve yelpazesinin genişliği ile başka processor analog pedal düşünmemi gerektirmeyen bir alet.Tavsiye ederim eğer tonlamadan anlıyorsanız işinizi biliyorsanız.

FCB-1010: Bu standart zaten controller işte çok ağır tek derdi bu.

Dean Markley K-150 : Yıllanmış amfim dökülecek nerdeyse ama sesi gümbür gümbür çift kanal olsada ben hep clean kanalında takılıyorum drive ihtiyacımı efektör veriyor zaten. Kendi drive ı oldukça yumuşak hatta hafifçe vursanız drive a bile girmeyen bir şey gain 10 da iken 😀 soğuk karakterli tona ek olarak çok birşey katmayan bir amfi bu yönünü daha çok seviyorum sahnede amfisizken çıkan tonlar yüzünden bu ne diye ağlamıyorum evde duyduğumla miksere girdiğim sound çok yakın birbirine.

Şu listeye bir 4x12 adamakıllı kabin birde Ada Mp-1 eklediğim gün tam olucam da bakalım ne zaman.

İyi günler.
 
GİTAR:
IBANEZ RG 550 LTD Japon '98 in efsanesi şimdiki RG lere asla benzemez ağır basswood gövde , maple kalvye fingerboard rosewood, humbucker Seymour Duncan TB-4 JB Zebra , middle ibanez S1 , neck Seymour Duncan Sh-2 Jazz Model,potansları 250k, fretler jim dunlop 6105, Schaller strap lock

ANFİi:
Marshall Valvestate VS65R İngiliz :65 watt, preamp katı lambalı vintage tonlar için mükemmel 12" Celestion Gold Back serisi speaker

Rack Gear:
ENGL E 530 Tube Preamp :Full lambalı bir preamptır.Modern rock müziğine uygun drive tonları vardır.Hi gain ve lo gain seçeneği ile cruch ve ve metal tonlar elde edilerbilir.
t.c electronic G Major :Bu processoru aldığımda analog pedala gerek duymadım.t.c. reverbü iel meşhur bir markadaır.Spring reverbü akustik spring reverb ile bire bir aynıdır.Diğer efektlerde digtal olmasına rağman analog tadı vermektedir.

PEDALLAR:

Carl Martin compressor-limiter :Hiç denemden düşünmeden aldım.Üzerine comp tanımıyorum.
Proco Solo distorsion-overdrive:Bu pedal usa da ödül almış ilk kez solo atmak için üretilen bir pedal olduğunu duymuştum.Bunu da alırken denemedim çünkü RAT2 den referansı olan bir marka idi benim için.Düşünmeden denemeden aldım.3 ayrı kademesi bulunmakta.Bu kademmelerle eski vintage tonalrdan daha sıcak tonlara kadar ton yelpazesi sumuştur.Potansları çok hassatır anında cevap veriyor.
Morley Bad Horsie2 wah:Valla mükemmel bir wah pedalı ama cleanlarda istediğimi vermedi ama distlerde vazgeçilmezdir.
 
GİTARLAR :

Jackson SL1 Custom, 1997 yapımı pile o skulls desenli, üzerinde kendi stock Seymour Duncan manyetikleri var.

Jackson PS4, emektar gitarım. Transparan petrol yeşili, üzerinde TB4 bridge manyetiği var, başka bir modifikasyon yok.

Ephiphone SG Special, 1 senedir görmüyorum gitarı, bir arkadaşımda duruyor. Forumdan bir arkadaşa vericem yakın zamanda.

Morris marka bir elektro gitar, 84 yılında imal edilmiş el yapımı bir gitar. Feci bir clean tonu var.

Cort MR 710F Elektro akustik. Çok güzel bir alet değil ama kayıtta kullanılabilecek kadar idare eder.

Bir de grup arkadaşımda Ibanez var maple klavyeli güzel bir RG serisi.


AMP : Crate Blue Voodoo BV60H kafa, BV4X12 Cabinet, Halfstack bir alet. Baya güzel tonları var. Clean kanalı muazzam, Dist kanalında tek eksikliği overdrive olmaması. Gaini çok az bile açınca crunchy bir sound çıkıyor. Hele kökleyince cozur cozur metal soundu geliyor.

FX : Zoom GFX 8, Yıllardır kullanıyorum. Piyasada pek tutulan bir alet değil ama benim için yeter de artar. Tek sıkıntısı soundun "ne çalarsanız o" olarak çıkması. Tuşeye dikkat etmezseniz pek hoşunuza gitmez. Yeni nesil aletleri denedim kullandım, bana lazım olan sounda pek yakın olduklarını söyleyemiycem. O yüzden tercihim hep GFX8 olmuştur.
 
762855009_045dc8ef71_b.webp


Marhsal JTM30 1X12
Line6 DL4 Delay Modeler
Dod FX13 Gonkulator Ring Modulator
MXR P90 Phaser
CoPilot FX Ring Modulator
Maxon Distortion & Sustainer 2
Dunlop GCB 95 CryBaby Wah
Planet Waves Pedal Tuner
 
**Epiphone LesPaul Standart Plus: Gitar Kore yapımı Sapında Epiphone yazısının altında Gibson yazıyor şu anki çoğu modellerde bu yok Fakat seri nosunu bir türlü çözemedim🙂 2. El aldım ama sıfır gibiydi üzerinde 1 tane pena çiziği bile yoktu. Çok memnunum Gibson almak niyetindede değilim.

Pedallarda sırasıyla...
**Crybaby 535Q: Sesini duyduğum en iyi wah pedalıydı hayalimdi. Pahalıda olsa aldım memnunum. Gerçekten istenen ayarı yakalayabiliyorsunuz. Özellikle boost özelliği çok kullanışlı.

**Erhan Driv-er: Aslında bir marshall blues breaker kopyası sayılır. Kendi imalatım olan bir pedal. İlk yaptığım pedaldı Bu kadar kaliteli ses alabileceğim hayalimden geçmezdi. Hem hafif bir drive olarak kullanıyorum hemde booster olarak. Aradığım ton işte bu dedim.

**Boss Turbo Over Drive: İşte hayalimdeki pedaldı. Çok sağlam ritim ve solo tonları elde edebiliyorsunuz. Piyasada bulunmayan bu üretimden kalkmış olan pedal bence Boss'un üretmiş olduğu en iyi pedal. Örnek(Pillibebek)

**Boss Chorus CH-1: Cleanlerde hiç kapatmadığım bir pedal Les Paul un vazgeçilmezi. Clean tonlar CH-1 siz çıplak gibi geliyor bana. Özellikle dolgun sololarda çok kullanıyorum.

** Erhan Phas-er: MXR phaser90 kopyası olan bu pedal yine kendi imalatım. Setupta bulunması synth sesler elde edebilmeniz açısından önemli. Kullanımı zevkli bir pedal.

** Erhan Delay-er: Kendisi bir analog delay olup en çok hoşuma giden ve neredeyse en çok bastığım pedallardan birisi. Kendi yapımım olup gururla sahnede kullandım bir pedal. Digital pedallardan soğudum onun yüzünden 🙂

** Erhan Güç kaynağı: içinde akü barındıran bir pedal. Regülatör devresiyle şebeke voltajı düşse bile 9,00Volt ta sabit tutan bir sisteme sahip. Pedala basıldığında enerjiyi 7 uçlu kablo sayesinde pedallara dağıtır ve en önemlisi çıktığınız konserlerde uzatma priz aramamanız. Yani tüm pedallar akü ile çalışıyor anlamındadır. Pedalın içinde küçük bir akü mevcuttur neredeyse ayda bir şarz edilmesi yeterlidir. sadece baya ağırdır. Eksi yönüde bu. Pedallar için 9V çıkışı ve şarz için adaptor girişi mevcut.

** Fender Princeton Plus 112 : 65Watt Reverb' lü bir amfi yaklaşık 10 Yıllık bir amfi. USA yapımı ve hiçbir amfide bulamadığım tona sahip.

**Cort gitar ayaklığı: Sahnede ara verdiğimizde Gitarı tekrar hard case a koyma, kablo çıkarma, askı çıkarma zahmetinden kurtaran alet. Yer kaplamıyor. Katlayıp amfinin arkasında saklayabiliyorsunuz.
 

Geri
Üst