Gitar:
Jackson KE-1: Kelly, Marty Friedman imzalı. Hastasıyım. Çok düzgün ve doğal bir tonu var. Ne bir eksik ne bir fazla. Mid frekanslar özellikle önde ama cızırgan değil. Bi tane daha bulabilsem alırım.
Jackson KE-3: Bunu yedek olsun diye almıştım, sahnelik. Şimdi KE-1'den daha çok çalıyorum. Bu ilk seriden, 96 yapımı. Inlay'ler ters olan model, siyah hardware. Bu daha bas karakterli bi gitar KE-1'e göre. Ağacı çok ağır. Köprü kalitesi orta. Manyetikler hakkında bişey diyemiyeceğim, Seymour taktım. Yine de gözüm kapalı sahneye çıkarım bu gitarla.
Schecter Omen 7: Güzelce orta seviye bir 7 telli. Yapım kalitesi iyi. Manyetikler Duncan designed'dı, sevmediğim için değiştirdim, seymour taktım. Sabit eşik. Ihlamur gövde 7 tellide daha iyi sonuç veriyor. Baslar yerinde, congür congür ton veriyor. Ince tellerde ton biraz tizleşebilir ama.
Amfi/Alet Edevat:
Hepsinin üstünden geçemiycem şimdi, en tavsiye edebileceklerimi bir tarif etmeye çalışcam.
Behringer Vampire 112: Tam bar amfisi. Fiyat kalite oranı süper. Bir sürü amfi modeli var. Daha çok mesa ve jcm simülatörlerini kullanıyorum. Düşük volümde ton çok iyi değil, ilginç bir şekilde. Yüksek volümde ise ton çok farklı oluyor. Reactance çok iyi, ama eq'la oynayıp tizleri dengelemek gerek. Küçük-orta büyüklükteki barlarda hard rock - heavy metal çalan arkadaşlara şiddetle tavsiye edilir. Daha direct in kayıt yapmayı denemedim ama umutluyum!
Rocktron Chameleon online: Bikaç sene önce burda bi arkadaştan aldıydım. Güzel bir preamp. Efektler (Chorus, reverb, delay, pitch shift vs) oldukça kaliteli. Lakin tek bir distortion kanalı var ve benim zevkime göre çok marshall'vari. Yani düz gain'den ziyade daha cruch karakterli. Boss OD-20 aldım, gelişini bekliyorum. Boss'tan distortion'ı alıp sadece efekt için kullanmayı düşünüyorum.
Nady GT Wireless: True Diversity, uhf frekans. Şiddetler tavsiye ediyorum. Musicians Friend'den 150 dolar gibi bi paraya almıştım. Tonda hiç bir kayıp yaratmıyor. Amerika'da falan arkadaşınız varsa alın göndertin. Pişman olmazsınız.
Morley Tremonti Power Wah: Bunu aldıktan sonra dunlop munlop bitti benim için. Süper bir tasarım. Örneğin 535q gibi diğer üst seviye wahlardan da ucuz. Pedalda switch olmaması inanılmaz rahatlık sağlıyor. Tonu da bence Heavy Metal soloları için ideal. Bu tonu sevmeyecek arkadaşlar için morley'in bad horsie gibi modelleri var. Morley diyorum başka bişey demiyorum.
Sonic Maximiser bbe 422a: Tüplü amfi veya rack sistem kullanıyorsanız bundan edinin. Tonu inanılmaz bir kolaylıkla kontrol altına alıyorsunuz. Stereo çalışan bu alet bir nevi eq görevi görüyor ama sadece low contour ve presence kontrolleri var. Özellikle kafaların efekt loop'una bağlandığında çok iyi sonuç verdiği söyleniyor, rackte kullandığım için bilmiyorum. Ucuz da bir alet. Bence bir deneyin. Ebay'de sık sık çıkıyor.
Eylemlerim devam edecek, şimdilik bu kadar yeter.